Silvester – Oceans

Den danske trio Silvester fortæller i denne uge om deres tilbagelænede, lækre og drømmende nummer ‘Oceans’.

Rework
For tre år siden skulle Awinbeh på en 800 km lang vandretur alene i Spanien. Inden afrejse lavede han en samling nye numre, hvor ’Oceans’ var et af dem.

2 år senere blev nummeret taget op i det nystartede Silvester, hvor vi reworkede i øvelokalet og senere i studiet. Sidst men ikke mindst lavede vi mixet sammen med Aske Zidore (Oh No Oh No, Choir Of Young Believers), som især gav trommerne et særligt liv.

Stemningen sættes
Trommelyden og beatet som nummeret starter med går lige i kroppen og sætter stemningen for nummeret. Awinbehs vokal er sangens narrativt bærende element. Malthes keys er sangens farve og bas- og trommegroovet definerer sangens grundfølelse.

Strygere i sidste tredjedel
Faktisk indspillede vi strygere på nummerets sidste tredjedel – hvilket vi ikke havde prøvet før. Det var violin, bratsch og Ida, der spiller kontrabas med bue. Det endte dog ikke så højt i mixet. Flere har spurgt om det er en saxofon der spiller, hvilket er lidt mærkeligt. Ellers brugte vi meget Malthes Yamaha AN1x, som han bare er mester i at tweake.

Tekst til slut
Det startede med beatet, hvilket efterhånden er rimelig typisk for vores sange. Dernæst basgangen. Oprindeligt var ’Oceans’ en instrumental part 2 til et andet nummer Awinbeh havde lavet, men fandt først sit sted efter vokalen kom til. Tekst er næsten altid det sidste vi laver, hvilket er den værste måde at skrive tekst på. Det føles som at løse en sudoku.

Reaktioner
Mange siger og skriver, at ’Oceans’ er som at tage på strand cruise. Det synes vi passer ret godt – og er ret lækkert.

Live
’Oceans’ er virkelig en af den slags sange, hvor bas og trommer SKAL ligge godt sammen før nummeret giver mening. Heldigvis groover Ida og Anders Bach vildt godt live (Anders er vores fantastiske live trommerslager).

Samplet guitar i live-setuppet
Awinbeh brækkede armen lige inden vi skulle spille til Spot Festival, og vi lagde derfor hans guitar-roller over på en sampler, som han kunne afvikle med én arm i stedet.

Det var især fedt på ’Oceans’, da Awinbeh kunne have det mere crooner-agtigt uden guitaren. Vi spiller nu fortsat med sampleren live selvom armen er blevet god igen.

Arbejdsprocessen
Det varierer fra nummer til nummer. Det er vigtigt for os at have forskellige arbejdsprocesser – de kan nemlig alle noget forskelligt. Vi elsker at være sammen i studiet. Og vi elsker at tage hinandens ideer med ‘hver for sig’ og sidde og koge over dem alene.

Skriveblokader
Lytter til musik, der inspirerer os. det kan være alt muligt: Drake, Eno, Arvo Pärt. Eller går en tur.

Fremtiden
Vores nyeste nummer ‘Black Hearted’ er oppe nu.

Foto: Dennis Morton

Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende