The Entrepreneurs – Unable To Stop

I denne uge snakker vi med Anders Hvass fra det energiske band The Entrepreneurs og går i dybden med ‘Unable To Stop’.

Isoleret stemning
’Unable to stop’ er et af vores ældste numre, og er lavet på en gård i Nordjylland. Jeg har svært ved at sætte en præcis inspirationskilde på nummeret – tror mere det var den stemning, vi befandt os i på det tidspunkt. Langt væk fra alting, isoleret og mutters alene. Det skal ikke forstås negativt, jeg tror, vi nød den der form for melankoli, der ligger i den form for isolation, og det tror jeg har sat sit præg på sangen.

Paranoid følelse
Der er noget interessant over den måde, hvorpå den samme linje “I’m unable to stop” gentager sig selv og skaber en form for trance i sangen. Det synes jeg skaber en form for paranoia, der gør én lidt urolig – det er ret meget kernen i sangen, og noget vi har stræbt efter at sangen beror på.

Nummerets opbygning
Sangen er ret simpel i udgangspunktet med vers, omkvæd og et afsluttende alternativt stykke. Det der er lidt anderledes ift. vores måde at gøre tingene på, er at det er et ret sparsomt lydbillede til at begynde med og rimelig dansabelt (efter vores bedste evne). Den anden del af sangen er lidt mere ‘straight forward’ rent rytmisk og bygget op af en masse lag af lyd for at tage lytteren med på en rejse og forsøge at overraske.

Rytmisk fokus
Som nævnt er det rytmiske i fokus for denne sang, og ikke som en del af vores andre sange med en klar bærende guitar stemme. Vi havde lyst til at udfordre vores lydbillede og sound, så denne sang indeholder både keyboard og congas – Det var ren legestue i studiet under produktionen af dette nummer!

Den musikalske umiddelbarhed
Sangen i sin grundform opstod på guitar og med en færdig tekst fra starten. Ofte jammer vi ting og skaber både tekst, melodi og arrangement i momentet, men nogle gange hænder det, at vi har færdige sange med i øveren. Det er dog ikke normal procedure. Vi kan godt lide den umiddelbarhed, der ligger i at skabe noget sammen og uden nogen forudindtaget mening og idé om, hvad der skal ske. Det holder os i gang og gør det sjovt og interessant at skrive musik for os.

Live
Det er sjovt at spille nummeret live, da det bryder med nogle lydflader og rytmiske ting, der kendetegner vores grundlyd.

Skriveblokader
I og med at vi jammer og holder os ret åbne om, hvor vores musik skal hen, har vi ikke oplevet de helt store blokader. Det kommer sikkert en gang, men i øjeblikket er der så mange ting vi har lyst til at udforske, at det falder os ret nemt at skrive nye tunes.

Musikalsk legestue
Som nævnt var det ren legestue i studiet, og vi havde det ret sjovt med at lægge alle mulige ting på som vi fandt rundt omkring i studiet. Der er en hel del spor et sted på en harddisk, som aldrig kom med – der var enkle ting, hvor vi følte det trods alt stak FOR meget af!

Fremtiden
Vi arbejder pt. mega hårdt på vores næste udgivelse, som forhåbentlig kommer ud snart. Derudover glæder vi os til vores DK tour til efteråret, hvor vi kommer til Aarhus, Aalborg, Kolding, Odense og København. Det var en fantastisk oplevelse at komme rundt i landet tidligere på året, og vi glæder os til at gøre det igen! Inden da spiller vi en håndfuld shows i udlandet bl.a. Norge og Tyskland.

Foto: Jonas Bang

Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende