Motorique – Surfer

I denne uge fortæller Lennart, Mads og David fra Motorique om nummeret Surfer fra deres debut-EP, der snart er på gaden.

Den tvetydige stemning
Surfer har taget afsæt i en simpel melodi, som Lennart (Forsanger og guitarist), blev ved med at have kørende i hovedet uden at tænke videre over det. Der gik et længere stykke tid, før det blev klart, at det ikke bare var et nummer, han havde hørt 100 gange for meget, men egentlig var en ide, der kunne opbygges et nummer omkring. Ideen kom med i øvelokalet og der viste sig hurtigt en drømmende og svævende stemning, der på en og samme tid var glad, rolig, melankolsk og længselsfuld. Både klangflader og rytmik gav hurtigt sig selv rundt om melodien, der fra start blev spillet på synthesizer. Den tvetydige stemning, der opstod, forfulgte vi efterfølgende i hele processen, hvori nummeret tog form.

Effektfuldt kontraststykke
Den svævende og drømmende fornemmelse kommer i høj grad til udtryk ved at Surfer forbliver i samme univers både harmonisk og rytmisk i hele første halvdel af nummeret. Bruddet sker derfor først i det instrumentale kontraststykke, hvor groovet ændrer sig og klangfladerne åbner op. Stykket fungerer som et vendepunkt i nummeret, hvor hovedkarakteren vender 180 grader. I starten havde hele nummeret faktisk dette groove, men det viste sig at være langt mere effektfuldt at gemme offbeat-feelingen til kontraststykket.

Sammenspil og dynamik
Vores produktionsmetode er som sådan bare at spille live sammen i studiet for at få det sammenspil og den dynamik frem, som skaber vores lyd. Lyden opstår af sig selv ved at kombinere de dybe trommer, den funky baslyd og den svævende rumklang på guitar, synthesizer og vokal. Vi har hver især en meget veldefineret lyd og rolle, som er gennemgående på tværs af numrene. Eftersom de fleste af vores sange har en rimelig stram struktur, bliver improvisationen og sammenspillet en vigtig del af det, der giver en levende lyd.

Musik før tekst
Som vi har været inde på har det i høj grad været stemningen i musikken, der har været retningsgivende for den måde nummeret blev skabt. Teksten er derfor først kommet til efter at der var en ret klar idé om, hvad det var for et nummer. Men så igen kom der også et forløb og en udvikling i teksten, som musikken blev nødt til at understøtte, så formen og dynamikken blev ændret løbende.

Gode reaktioner
Vi fik meget hurtigt god respons, da vi meget kort efter det kom ud, blev udvalgt af Sound Of Copenhagen til at medvirke på deres compilation. Det skabte en del opmærksomhed omkring nummeret herhjemme, hvor bl.a. Kenneth Bager, spillede det i sit radioprogram. Derudover var der også musikmagasiner i udlandet, som viste interesse, men det betød især meget at ligge på lytterlisten i barometeret på P3, samt at mærke publikums reaktioner til vores koncerter.

Improviserede jams er vigtige
Sangene starter som skitser med melodier og akkorder osv., hvorefter vi i fællesskab arbejder os frem imod nummerets lyd og dynamik. Det er meget forskelligt fra nummer til nummer, men der er altid en vekselvirkning mellem det, der foregår på skitsebordet, i øvelokalet og i de snakke og ideer vi har på bodegaen omkring, hvor nummeret skal hen. I øvelokalet starter vi også altid med en lang og frit improviseret jam for at prøve nye ideer, lyde og gear af. Det har altid været en vigtig del af arbejdsprocessen, da der ofte er enkelte af de ideer der her opstår, som får lov til at være definerende, for lyden i det enkelte nummer.

Skriveblokader
Det har vi aldrig oplevet. Der er en konstant skriveproces i gang, som bliver ved at ændre og udvikle sig. De numre, der kommer ud, er de øjebliksbilleder, som vi selv synes har det stærkeste udtryk. Men hele omdrejningspunktet for bandet har fra start været kærligheden til selve det at skabe musik, så jo mere tid vi kan få lov at bruge på det, jo bedre.

Musikvideoen
Vi ønskede først og fremmest en musikvideo, der underbyggede stemningen i musikken og teksten – blandingen af det tropiske og melankolske. Det har instruktøren og klipperen, Cecilie Jørck, fået virkelig godt frem med kulissen, farverne og den specielle stemning mellem de to karakterer i videoen. På den ene side er det et meget klaustrofobisk setup og på den anden side er der en følelse af at drikke pina colada under en palme på Miami Beach til lyden af congas og olietønder.

Fremtiden
Lige om lidt udgiver vi vores første ep ”Anatomy”, hvor Surfer også er på, hvilket vi glæder os helt vildt til. Men vores primære fokus er hele tiden at lave ny musik, så imens vi er i gang med forberedelserne til releasefesten er vi også i fuld gang med indspilningerne til endnu en ep. Derudover vil der også blive udgivet flere musikvideoer til numrene på udgivelsen, og der vil blive rig lejlighed til at se os live i løbet af efteråret. Så der er masser at se til og ikke mindst se frem til.

Vil du vide mere om Motorique? Tjek på FacebookLyt til musikken på Soundcloud
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende