Hong Kong – Blomster og porcelæn

Kom med bag lyden om Hong Kong-drengenes sommerbasker ‘Blomster og porcelæn’. Og hvad sker der lige i Hong Kong?

Ride bølgen ind til kysten
Vores arbejdsprocess er tit som en brainstorm eller en idéjam. Fra da vi lavede vores første single ‘Venter Det’ har vi sat lyd på en vibe, som er skabt i vores omgangskreds. At have den her fælles vibe som udgangspunkt har gjort, at vi kan sætte os i studiet og gå igang without further ado. Vi kan som regel mærke efter den først halve time om vi har den eller ej, og hvis vi har handler det bare om at ride bølgen ind til kysten og det tager som regel en dag eller to.

Blokader og sound
Når det sker at vi rammer en blokade sidder vi og …………. indtil vi finder på noget bedre at give os til og så forlader vi som regel den synkende skude. En god portion af vores sound kan tilskrives vores mixer Knut E. Haavik, som med sine mange års erfaring i branchen samler enderne og polerer værket.

Badekar fyldt med Bloody Mary
Sidste efterår var vi i Hong Kong og besøgte den legendariske onkel Noon. Noon er en original sønderjysk country club player, som flyttede til den daværende engelske koloni engang i 70’erne og levede livet som europæisk jetsetter.

Han tog os med til nogle vilde fester, hvor vi blandt andet stødte på et badekar fyldt med Bloody Mary og andre kinesiske skønheder. Generelt er dette foretagende en familiebusiness, eftersom Hong Kong består af to fætre og mixet bliver lavet af den ene fætters far.

Inspirationen
Hans livsstil inspirerede os til at leve “on the sunny side of life” og straks efter hjemkomsten, begyndte igang med at skrive. ‘Blomster og Porcelæn’ er en single fra en kommende plade, som forhåbentlig rammer butikkerne i efteråret ’16.

Det lyriske
Vores tekstunivers kredser om livet i evig solskin og tager udgangspunkt i en noget fragmenteret helhed – som når man cruiser afsted i et smukt landskab, men samtidig skal koncentrere sig om vejen og derfor kun lagrer ideen om skønheden i stedet for hvert enkelt træ.

Instrumentering og musikalsk baggrund
Det er altid sjovt at hive nye instrumenter ind i mixet; især når der arbejdes inden for popformens faste rammer. Især kalimbaen, der blev lagt tidligt i processen, var med til at skabe meget af stemningen i ‘Blomster og Porcelæn’. Vi kommer begge med en producerbaggrund hvor vi har arbejdet meget med samplere og hvor man sidder med en idé i hovedet, som skal lægges ned. Det vil sige et afsæt i elektronisk musik.

Vi arbejder lige nu i Fjellskabets studie, hvilket klart har en indflydelse på både sound og workflow. MPC’en er en kærkommen genganger når det kommer til trommespor. Ofte i forbindelse med en minimalistisk trommeopsætning med for eksempel en stortromme-mikrofon og en enkelt overhead.

Musikvideo
Ideen med musikvideoen kommer fra det sociale, der er forbundet meget med vores måde at arbejde på. Her bliver den omtalte vibe udpenslet til noget jordnært og en anelse naivt, som giver seeren/lytteren et indblik i Koldings fashion undergrund.

Fremtiden
Hong Kongs fremtid forholder sig meget simpel. En sen-sommer-7”, et efterårsudspil i form af pladen fuld og Roskilde Festival ’17.

Vil du vide mere om Hong Kong? Stream musikken på Spotify
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende