Outdoor Fun – I Did It For You

I denne uge har vi snakket med Jacob Høgsberg, forsanger i Outdoor Fun, der d. 19. august udgiver deres debutalbum ‘Oysters & Nightingales’. Læs med og bliv blandt andet klogere på tekstens opbygning og drengenes gear. 

Sol i lommerne
Jeg var en nat sammen med en lesbisk til den lyse morgen. Dagen efter faldt jeg om og endte på hjerteafdelingen. Da jeg kom hjem efter et par dage skrev jeg ‘I Did It For You’. Så jeg var måske i viril iver kommet lidt for tæt på solen. Jeg ved ikke om jeg har lært noget af den historie endnu. Jeg føler i hvert fald stadig, at jeg står nøgen og blind med sol i lommerne.

Altid for sjov, de fleste gange for sig selv
Der synges omkvædene igennem “I did it for you”, og det var det der kom først tekst-wise. Ingen stor hemmelig historie bag den titel, nogle gange gør man noget for andre, de fleste gange for sig selv.

Hele ideen bag Outdoor Fun er, at det skal være sjovt at lave og spille. I den ånd er jeg meget glad for Esbens guitar i mellemstykket efter første omkvæd, hvor han laver et slide. Jeg smiler hver gang hver han spiller det.

Nummeret brudt ned
Introen: Jeg vidste med det samme at nummeret skulle starte som det gør; min rytmeguitar der får lov at leve vha. en delaypedal. Sammen med Esbens feedende leadguitar bygger det også bevidst op til indgangen af bassen, hvor nummeret for alvor starter.

Verset: Af med delaypedalen og så egentlig bare afsted. Melodisk er det klart et af de vers jeg er gladest for at have skrevet. Egentlig var vokalmelodien ret anderledes i starten, men den fik jeg heldigvis lavet om (vig bort demo!). Trommerne fortsætter ens hele vejen igennem, hvilket også var noget jeg havde i hovedet fra starten.

Omkvædet: Et af de mere catchy omkvæd jeg har lavet, og det var det der kom først. Men Esbens leadguitar er det der for mig egentlig løfter det helt op.

Mellemstykket: På med delay igen og så ellers den føromtalte slide, som jeg så godt kan li’.

Endnu et vers og omkvæd.

C-stykke: et lille woh-woh-stykke inden det sidste omkvæd. I det sidste omkvæd er der lagt en fjern synth for at understøtte det.

Outro: Fuglefløjt. Nattergalesang. I Did It For You afslutter vores debutplade, og pladen åbnes også af nattergalesang. Vi var meget heldige at fange den en tidlig morgen ude foran vores øvelokale.

Straight up setup
Vores setup er meget straight. Vi har et par guitarer og et par Fender-forstærkere. Og for dem der interesseret i sådan noget, kan jeg fortælle, at vi er ret glade for T-Rex’s distortionpedaler. Og hvis der yderligere er nogen der interesserede i hvilke guitarer vi har brugt, så spiller Esben på en Telecaster, og jeg er meget stor Replacements-fan og faldt på et tidspunkt over en First Act Paul Westerberg signature guitar, som min rytmeguitar er indspillet med. En guitar som kan lyde ret fedt, når man indspiller, men lyden er mildest talt tynd, når man spiller live. Der hopper jeg over på noget andet.

Klimprestadiet
Sangene kommer aaaaaltid først når jeg skriver sange. Og så sidder jeg en halv time inden en sang skal indspilles og kommer på en tekst, der ikke for dum og heller ikke prøver for meget, hvilket i sig selv kan være noget af en bedrift. Jeg slipper måske heller ikke lige godt fra det hver gang. Men nogle gange, som f.eks. med denne sang, så falder omkvædet på plads med det samme på klimprestadiet.

Oftest handler det om, at jeg sidder på mit værelse og er en evig pestilens for min bofælle, som skal lægge øre til mange dårlige sangskitser, inden jeg tager dem der dur ned i øveren, hvor jeg sammen med Esben finder ud af hvordan nummeret skal stykkes sammen. Få numre bliver skabt i øveren, oftest er det mig der kommer med skelettet, og så fylder vi på i fællesskab.

Stort set alt hvad jeg finder på af små eventuelle sangbidder, optager jeg på min telefon. Så det egentlige arbejde er at lue ud i alle de 2-300 halve og hele sange, der gemmer sig på den.

Musikvideoen
Jeg lever af et lave film, så musikvideoer betyder i det hele taget meget for mig. Jeg savner musikvideoer, som har et narrativt forløb, så det var hele præmissen for vores musikvideo, som vi fik instruktør Torben Kjelstrup til at lave. Han har virkelig lavet en flot musikvideo, som vi er stolte af at vise frem. At den lige kom til at handle om en dreng, der gerne vil være bowlingmester og score den søde pige er nok mere et tilfælde. Vi sad på Café Dyrehaven og skrev den sammen over en del store Hancock-guldøl.

Nynnet på Fyn
Nummeret har lige været Ugens Kanon på Karrierekanonen, og folk som ellers normalt ikke er til den støjende rock har givet positiv respons. Min gode ven fortalte mig, at hans svoger med tre børn og en gård på Fyn var vågnet en morgen og havde nynnet omkvæddet. Så det kan i hvert fald et eller andet.

Pres fra produceren
I perioden hvor vi indspillede vores album, og derfor også ‘I Did It For You’, kom vi pludselig under et tidspres. Vi havde en aftale med en canadisk producer (Jesse Gander, som blandt andet har produceret for Japandroids), havde presset produktionen af vores album ind i et lille hul, og pludselig nærmede deadline sig og vi havde ikke alt indspillet. Så jeg måtte stå op kl. halv fire om morgen og cykle ned i vores bunker i Nørrebroparken og lægge de sidste vokalspor. Gudskelov var det i den tidlige sommer, så fuglene kvidrede mig på vej, og Søpavillonen var flot i den opstående sol uden larmende biler i forhaven.

Vil du vide mere om Outdoor Fun? Tjek på FacebookStream musikken på Spotify
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende