Guldimund – Vi Krøller Og Vi Smelter

Vi har snakket med Asger Nordtorp Pedersen om hans nye soloprojekt Guldimund, der er ude med et rigtig stærkt første udspil.

Oplevelsen af forelskelse
Det er en kærlighedssang, men i modsætning til størstedelen af de kærlighedssange, jeg har skrevet, handler den ikke om objektet for kærligheden, men udelukkende om subjektets egne følelser og oplevelse af forelskelsen. Det er et ønske om, at den begærede skal blive, fordi vedkommende dulmer nogle længsler i den begærende.

Det er på mange måder en egoistisk bøn, hvor bejleren ikke selv tilbyder noget, men kunne beder: “Bliv hos mig, for jeg har brug for dig, og du gør mig til et bedre menneske!“.

Snemand Frost og Frøken Tø
Titlen er taget direkte ud af teksten i omkvædet:
Vi danser til vi vælter
og vi krøller og vi smelter
du kan få mig i en kop!

En slet skjult reference til sangen om Snemand Frost og Frøken Tø, hvor Snemand Frost pga. sin overvældende kærlighed langsomt smelter, og det eneste Frøken Tø sidder tilbage med er vand i en kop.

Eminent trommespil
Der er mange ting, jeg godt kunne fremhæve på den musikalske side.
Trommespillet – mesterligt udført af Søren Jensen Buhl (Blaue Blume) – er eminent, og bærer virkelig lytteren sikkert igennem det underspillet brusende vers, den ulmende og dynamiske bro, og det forløsende omkvæd, der så igen veksler i dynamik i en call-and-respond mellem vokalen og den glitrende guitarlinje.

Umiddelbare fortolkninger
Der er en utrolig detaljerigdom i tangenter og strenge, som ikke mindst er opstået, fordi de fantastiske musikere – Adi Zukanovic (Oh Land, Bisse, Nikolaj Nørlund, Irah), Buster Jensen (JUJU ME, Onkel Ond Band) og Rune Risager (Den Fjerde Væg) – har fået frit lejde, til at spille rundt om akkorderne, i en indspilningsproces, der på mange måder er temmelig atypisk for rockmusik anno 2016; formen er kun blevet gået igennem ganske kort, før båndende ruller, og det færdige resultat er ikke et udtryk for mange måneders pedantisk fiflen i øvelokalet, men derimod kompetente musikeres umiddelbare fortolkning af en stemning. Det resulterer i en uforudsigelighed, der afslører mange overraskelser ved genhør.

Sangskrivning i Nordhavn
Selve sangskrivningen sidder jeg alene med, og sangen er forløberen for et større værk, som jeg skrev i 8 måneders afsondret hjemmearbejde blandt stueorgler og strengeinstrumenter på mit værelse ved Nordhavn.

Fremtiden
Hvad fremtiden bringer for Guldimund, er svært at svare på. Men jeg har rigtig, rigtig, RIGTIG mange sange, der venter på at komme ud.

Foto: Lene Kronow

Vil du vide mere om Guldimund? Tjek på Facebook
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende