North Fall – Frosted

I denne uge fortæller for Anders fra North Fall om tilblivelsen af ‘Frosted’. Læs med og blive klogere på denne noget mørke sag.

Mørk aften i Lergravsparken
Inspirationen til nummeret kom efter en ubehagelig oplevelse. Det var i en februar, hvor jeg endte med at sidde ude på en bænk i Lergravsparken og fryse bagdelen af. Det var i det hele taget meget uinspirerende. Jorden var sådan noget frosset, tørt mudder og det var ved at blive mørkt, så jeg var svært utilfreds med alt. Det er derfra sangens første linje kommer: “Dry mud, frosted in the black”.

Dyster drømmekage
Titlen kan ses som en slags dobbelt betydning mellem glasur og frost. Det er en meget negativ sang. Min originale tanke var vist nok, at det var som om, at den bidende danske vinterkulde var en slags deprimerende glasur på den redelighed af en drømmekage mit liv føltes som i det øjeblik.

Teksten og produktionen kommer ofte separat og så tilpasser og skriver jeg til, som jeg har lyst til. I dette tilfælde kom tingene helt separat og var nærmest to færdige enheder før jeg satte dem sammen.

Sangen er ret hårdt komprimeret, da det var meningen, at særligt mellemstykkerne skulle føles som en væg af lyd. Der er blevet leget meget med pedaler og effekter på både keys og guitar. Derfor lyder sangen også ret anderledes live.

Live-problemer
Sangen er faktisk en af vores sværeste at gengive live da ret mange af instrumenterne ligger i samme toneleje. Udgangspunktet i indspilningen var også den meget mudrede elguitar, der kører derudaf i hele nummeret.

Modtagelsen
Den fik et spin på P6 Beat og kom på en af Spotifys playlister, da vi udgav den. Det var en af de grundlæggende sange, da jeg begyndte at finde et koncept omkring vores nyeste album (Tie The Ends Tying Me, april 2016, red.). Den lyder egentlig ret anderledes end resten af albummet, men husker det som om, at nogle af de første, der hørte nummeret, bemærkede, at jeg var begyndt at frasere anderledes ift. vores første album.

Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende