LEW – Lights On

I denne uge fortæller sanger og guitarist Sara Lewis om sit projekt LEW og nummeret ‘Lights On’, der blev til på en cykeltur.

Lad tiden tale
’Lights On’ handler om stilheden lige efter en kæmpe rutsjetur. Et opgør, en uoverensstemmelse. Om at ville blive i lyset, i roen, om at vente og lade tingene komme til en, lade tiden tale. ”Stars Light on a thousand songs”, de uendelig muligheder der er lige foran os, om hvordan vi tager det vi føler os draget af og er umættelige for et uendeligt mere. Om ikke at fortabe os i årsag eller historie men være i nuet og se hvad der kommer.

Sangen blev til på en cykeltur hjem en sen aften fra studiet lige inden vi skulle lukke pladen. Vi var faktisk på vej til mastering. Jeg sang det ind på min mobil og lyttede til det et par dage efter, hvor jeg fandt akkorderne. Vi fik faktisk mastereret pladen og jeg insisterede i august på, at det skulle med. Jeg havde skrevet det færdigt i mellemtiden og hørte det som en single. Vi indspillede det på en dag i studiet hos Jakob, deadline var overskredet alligevel. Det var på mange måder en inspirerende oplevelse, nu da vi havde et album bag os vi var glade for, at så skubbe dette nummer ind og lade det pege fremad i sounden.

Sæt fokus
Med ’Lights On’ menes at belyse noget, at sætte fokus på noget, her et dogme om at være i lyset, på vej og i bevægelse, face det der er, og som en positiv retning, noget der peger fremad.

Særlig tuning på guitaren
Jeg har lavet det på en særlig tuning på guitaren, der er stemt ned I C#, lyden og måden jeg stemte guitaren om på kom tilfældigt, ved jeg sad og jammede til melodien, jeg havde i hovedet. Jeg tænker ikke som lytter, at man lægger mærke til det, men selve tuningen præger nummeret meget, og nogle af de løse strenge, der går igen i akkorderne er bakket op på synthesizerne, hvilket støtter op om sounden.

Enkel opbygning
Det er egentlig meget enkelt, nummerets form er vers, omkvæd, vers, omkvæd, b.stk, c,stk/solo-stk, en bro og et omkvæd. Versene er båret af bas, synths og af sangen. Hvor hele bandet er på i omkvædet. B stk, er der tilført et tema på guitaren, så er der C-stk hvor nummeret modulerer en smule.

Mørk og stor klang
Jeg er guitarist udover at være sanger, så guitaren fylder meget i min musik. Jeg har den ofte stemt ned i en åben tuning, hvilket giver musikken en særlig mørk og stor klang. Vi har til hele produktionen taget udgangspunkt i min performance på sang og guitar og tilført den analog synthezisere og trommer, både live trommer og elektroniske. Sådan så albummet lå så tæt op af min lyd solo. Desuden har vi arbejdet rigtig meget med forskellige rumklange og alverdens måder at tweake og twiste det hele på. Kørt guitaren gennem en mærkelig gammel delay osv…

Nummeret natur
Det er meget forskelligt hvordan numrene kommer frem, men som regel improviserer jeg mig frem til et lydunivers og en tekstur af en melodi. Så er det tit, jeg synger på volapyk og skriver lydene ned, for at blive inspireret til teksten. For mig er teksten og handling meget vigtig, men det er også vigtigt om ordenes lyde lyder godt, om de fænger og blender med musikken, melodien nummerets natur.

Videoen
Jeg kan godt lide hele universet, og jeg synes det visuelle og en historie i billeder kan give sangen et nyt liv. Det byder også folk indenfor til at reflektere på en ny måde over nummeret og de emner, der bliver sat i spil.

Gode reaktioner
Indtil videre er det blevet modtaget vildt godt både i Danmark og udlandet, så jeg er meget lettet og motiveret til at føre det videre.

Arbejdsprocessen
Når jeg skriver musikken, er jeg i min egen klokke og burer mig væk fra omverdenen. Når jeg indspiller, kan jeg mægtig godt lide at dele det med andre, både produktionen og hele processen med at skabe musikken sammen.

Skriveblokader
Hvis jeg mærker, at der er noget, der er svært at rykke ved, går jeg ofte videre til noget andet, fordi jeg oplever, at man tit kan samle noget op, der har ligget stille med ny inspiration og energi. Ellers så bliver det smidt ud og så fortsætter jeg videre der, hvor energien er.

Fremtiden
Næste udspil er anden singlen også er albummet sat til udgivelse 22. april 2016. Vi har et par koncerter i støbeskeen i DK, og jeg håber, vi kan komme til England, nu hvor der er så god respons derfra, Tyskland bliver der også arbejdet på, nu må vi se.

Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende