Förtress – Bitch Demon

I denne uge er vi hoppet i metalgrotten med Simon fra Förtress, der vil prøve at forklare dig hvorfor det her nummer er som et afbrudt samleje mellem Iron Maiden og Bee-Gees. Vi lover kun, at han vil prøve at forklare og ikke at det rent faktisk lykkes.

En gammel kælling vækkes til live
Cato (trommer) og jeg fedtede rundt med omkvædsmelodien for næsten to år siden og siden da har vi hele tiden gået og sunget “Bitch demon, bitch demoooon”. Så det var naturligt, at den skulle laves færdig og med på debuten. Det kunne ikke være anderledes.

Titlen er en reference til Medusa. Hende med slanger som hår og vildt lækre fødder.

Funk til dit fjæs
Man må sige at især c-stykket, der pludselig brager ind efter 2. omkvæd er lidt særligt. Slap bass og funkyness, som vi ikke før har leget med dominerer den midterste del af nummeret, før 80’er heavy metal igen tager over. Lidt friskhed der ikke får lytteren eller bandet, til at kede sig.

Bare kom i gang
Sangen, der åbner pladen, er et glædeligt tilbagekald fra det læderklædte heavy metal. Der er dømt højt hår, guitar-tapping, og typisk Förtress-energi. Vi valgte hovedsageligt at lægge ud med denne sang, da første guitar-solo kommer efter 21 sekunder. Det kunne ikke være anderledes.

Midt i nummeret væltes væggen ind til en dårlig disko/funk-fest med slapbass, tynde guldhalskæder og bollebevægelser. Dette er også en god måde at introducere Förtress’ nye bassist og den generelle musiske udvikling og kraft, der på pladen bliver tøjlet. Sangen kan bedst beskrives som et afbrudt samleje mellem Iron Maiden og Bee-Gees.

På dette nummer har vi leget med falsetharmonier, som især kommer til sin ret i mellemstykket. Det gør det ekstra frækt, ikk? Lækkert, ikk?

Lad os få det brugt
Nummeret blev til på en måde der er ret typisk for os. En af os går og synger en melodi i lang tid og til sidst er man nødt til at få det brugt, fordi alle er enige om at det er fedt.

Egentlig var det englevinger
Egentlig havde vi en anden idé med videoen, men da vi kiggede efter englevingerne på nettet, var der en reklame for uv-maling og det tilhørende billede med techno-indianere på ecstasy var pirrende i sig selv. The rest is history, som man siger.

Bare en forsmag
Vi har fået god respons på nummeret. Det bliver spændende at finde ud af hvad folk tænker om nummeret, når de hører det i en større sammenhæng med de andre sange. Der er bestemt meget variation på pladen, så ‘Bitch Demon’ afslører ikke hele pakken.

Som skidt fra en spædekalv
Det kommer som en åbenbaring om natten. Når vi så mødes, er vi alle enige om hvad der skal laves. No further discussion.

Vi har dog oplevet skriveblokader, men det er mest hvis vi har haft meget fokus på at øve op til tour. Når først vi er gået i sving med at skrive sange, er det egentlig kommet som skidt fra en spædekalv.

Pænt og liderligt sagt
De fleste historier fra indspilningerne af dette album er ret skæve, så en specifik situation, lige præcis med dette nummer, kan være svær at fremhæve. Især fordi vi ofte var helt vildt beduggede. Sagt på en pæn og liderlig måde.

Forresten…
”Funk-stykket” i midten af sangen, med slap bas og lækkert lir, blev indspillet om 3 gange, efter det egentlig var færdigt, indtil vi var tilfredse. Altså helt forfra med at finde sound og feel. Vi endte med at elske det højere end os selv.

Vil du vide mere om Förtress? Tjek på FacebookStream musikken på Spotify
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende