Xtra Naan – Malk Mig

I denne uge er vi stolte af at overlade dig i selskab med Peder og Simon Bonde, der sammen med Tue Track udgør trioen Xtra Naan.


Stor, flot ko
Peder: Beatet er noget, jeg lavede med Rune Rask for mange år siden og Simon begyndte at snakke om det for nogle år siden som noget, der ville passe godt til et nummer om at blive malket som en stor, flot ko. Så det mørke, onde beat satte noget i gang i Simons hjerne, og det er vel inspirationen 🙂

Indhold og fremførelse
Peder: Jeg synes Anders’ (Tue Track, red.) vers kan noget helt specielt både i indhold og fremførelse…

Straight up hip hop
Simon: Det er jo et straight up hip hop beat som vor mor lavede det. Trommer, bas, nogle simple akkorder og en syrelyd. Det er ikke altid den opskrift virker, men når den gør, så er det federe end noget andet. Rappen består jo af tre vers, som hver især handler om nogle karakterer, der har et ønske om at blive malket som en ko. Det er der måske ikke særlig mange, der kan forholde sig til (eller?), men de fleste kan nok forholde sig til lyster og særligheder, som man måske ikke lige skilter med den første dag på et nyt job.

Xtra Naans lyd
Peder: Egentlig synes jeg ikke ’Malk Mig’ er særlig karakteristisk for Xtra Naans lyd, da det normalt er Anders, der producerer og dette er lavet af Rune og jeg og gevaldig meget hårdere end vores vante lyd.

Simon: Lyden af en ko, der siger “muh” må siges at være temmelig karakteristisk for dette nummer.

Vrede Gamle Mænd
Simon: I dette tilfælde var det jo så beatet, der kom først. Der gik en del år før vi fik skrevet til det, selv om vi elskede det lige fra starten. Jeg kan huske engang jeg havde en idé om, at nummeret skulle hedde ‘Vrede Gamle Mænd’.

Overvældende reaktioner
Peder: Ja, vi blev overraskede over reaktionerne. Vi talte den anden dag om, at vi jo egentlig havde lavet et hit og det er aldrig noget, man ved på forhånd og for vores vedkommende ikke noget, vi jagter. Vi laver det, vi kan lide og så må det blive til, hvad det bliver til, når offentligheden tager imod det.

En social arbejdsproces
Peder: Xtra Naan er et hobbyprojekt som vi mødes og laver, når vi har tid og lyst. Før i tiden var det en dag om året og på det seneste lidt oftere.

Og arbejdsprocessen er ret så social, da vi mødes, sludrer og går i gang. For det meste laver Anders et beat og Simon og jeg går i gang med at skrive, og så er der en på et tidspunkt, der indspiller og så er vi i gang.

Om skriveblokader
Peder: Jeg tror ikke på skriveblokader. Jeg tror på, at man fjerner distraktioner og sætter sig ned og går i gang, og så kan der nogen gange gå længere tid, eller komme en masse uinspireret vrøvl, inden man kommer ind til noget, der holder.

Simon: Men der kan jo være numre, man ikke kan finde ud af at skrive til. Det er ikke altid, vi alle tre bliver inspirerede af det samme beat. F.eks. har Anders ikke noget vers på Brandslukningsmaskinen, fordi han ikke følte stemningen eller emnet. Der kan også være flere dage i træk, hvor man kun skriver crap. Og så lige pludselig skriver man noget fedt på 5 minutter.

Surrealistisk oplevelse
Peder: Ved ikke om det er en skæv historie, men at hænge ud ude i Domus Vista og snakke med alle beboerne iført et koyver var en noget surrealistisk oplevelse.

Videoen
Peder: Vi snakkede en masse ideer igennem, men da jeg foreslog cornrows og yver, så blev det et slags samlingspunk. Til at starte med skulle videoen være et spoof af D’angelos Untitled, men Simon blev ved med at sige, at figurerne skulle ud i den virkelige verden og det var virkelig godt set og tog videoen til det next level.

Fremtiden
Peder: Vi arbejder på en ny single, og skal snart i sommerhus igen. Hvis vi får lavet noget godt, vil vi måske overveje at lave et fuldbyrdet XTRANAAN album. Hvem ved…

Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende