Guldregn – Stadig Væk

Guldregn er et nyt, fremadstormende dansk band, du skal holde godt øje med. Det er kun 3 måneder siden, at de udgav deres debut ‘Stadig Væk’, og i denne uge kan du komme bag nummeret.

Stjålne dagbøger
’Stadig Væk’ var det første nummer vi skrev sammen. Vi kendte ikke hinanden så godt, men Andrea fortalte en historie om, at hun havde fået stjålet sine dagbøger som barn, og så dykkede vi ned i den. Thor havde lavet en lille instrumental demo, som vi skrev melodien over. Vi vidste ikke rigtig, hvad vi havde gang i, men da vi var færdige tænkte vi: ”OK det har måske et eller andet, det her’”

Gamle guitarpedaler
Guitarmelodien i introen og verset synes vi er meget signatur-agtig for nummeret. Lyden på den blev oprindelig lavet med plug in simuleringer af en Boss chorus pedal fra 70’erne og en særlig delay-pedal. Da vi skulle lave nummeret færdigt, skaffede vi de rigtige pedaler, og indspillede det igen. Chorus-pedalen måtte Lasse købe i USA.

Simpel instrumentering
Instrumenteringen er simpel: Guitar, bas, trommer og noget orgel. Trommerne er bare spillet ind. Vi har ikke klippet i dem, erstattet lyde eller lignede, som man ellers ofte gør i moderne produktion.
Bassen er en Höfner ‘violin’-bas, som har en lidt tynd lyd. Mange af guitar-rollerne er spillet på en Fender Mustang, som også lyder ret tynd og skramlet.
Orglet er fra en Yamaha DX7 – den klassiske 80’er synth. Den har ikke så mange lyde, men man kan genkende virkelig mange af dem fra store numre. Orgel-lyden på ’Stadig Væk’ er præcis den samme lyd, som bliver brugt på ’Walk of Life’ med Dire Straights.

Sangene skal være tidsløse
På en måde prøver vi at anti-producere numrene lidt. Vi forsøger at skrive nogle sange, som er gode nok til at stå alene uden for meget produktion. Hvis sangene kan holdes i en fuldstændig ublæret tidløs produktion og stadig stå ud, så er det et tegn på, at de er gode. Vi går egentlig mere op i sangskrivning end i produktion.

Melodi og tekst kom samtidigt
Til ’Stadig Væk’ havde vi en instrumental demo med akkorderne, som vi gik ud fra. Men melodi og tekst kom samtidig. Efterhånden som vi har skrevet flere sange sammen, er vi begyndt at skrive teksten først. Musikken er ikke så svær, for vi er alle vant til at skrive utrolig mange sange. Men teksterne arbejder vi meget med.

Reaktioner
Vi har fået gode reaktioner. Den er sjov at spille live, og folk synes, det er et godt fest-nummer.

Arbejdsprocessen
Det er meget socialt. Vi laver det hele sammen – fra skrivefase til indspilning og mix. Vi er altid sammen i rummet og redigerer hinanden, udveksler idéer og skriver om sammen. Det er det samme når vi indspiller. Til sidst kan det være svært at huske, hvem der har indspillet hvad, for vi skifter instrumenter på kryds og tværs.

Ingen skriveblokader
Det har vi ikke oplevet. Vi er fire mennesker, som alle bidrager, så der er altid nogen som har en idé.

Holdt sangen tilbage
Vi spillede ikke sangen for nogen i virkelig lang tid. Vi synes, det var en virkelig god sang, men vi ville gerne lige finde ud af, hvad vi havde gang i og skrive noget mere, før vi præsenterede det for folk. Det tog lidt tid før vi kom dertil, men da vi lukkede op for posen, gik alt virkelig hurtigt. Der er sket utroligt meget siden, vi udgav nummeret for tre måneder siden.

Videoen
Andrea havde en idé om, at det skulle være noget med minder fra ens barndom – ting man havde gemt fra man var barn. Derfra opstod idéen med at bruge vores egne billeder. Det blev lidt for cute med barndoms-billeder, så vi fandt i stedet en masse teenage-billeder, hvor vi er vildt grimme og kiksede. Der gik lidt sport i at finde dem nogen, hvor man så mest kikset ud.
Halfdan Pisket fik idéen om at sætte det sammen som en computer desktop med et lidt Windows 95-agtigt look, hvilket gav totalt mening. Han lavede alt animationen og Kamilla Bruus klippede det hele sammen.

Fremtiden
Nu skal vi lave vores plade færdig. Vi er cirka halvvejs, men regner med at kunne udgive den før sommeren. Vi har også en masse koncerter på vej, og det er virkelig sjovt at spille live. Det gør en stor forskel, at numrene ikke er så produktions-baserede, når man skal spille live. Man skal ikke have en eller anden maskinpark med for at afvikle et show – man kan bare stille sig op og spille sangene.

Vil du vide mere om Guldregn? Tjek på FacebookKøb musikken på iTunes Store
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende