Klub 27 – Hallo

Klub 27 har haft vind i sejlene siden de vandt DRs Karrierekanon. Senest har de været på tour, hvor de varmede op for The Minds of 99 og spillet til P6 Rocker Koncerthuset. Vi har snakket med Christian fra Klub 27 om alt fra skramlet 60’er lyd til kreative blokader. 

Stones og Steppeulvene
På den instrumentale side, er nummeret kraftigt inspireret af de tidlige Rolling Stones plader. Fra den tid hvor de var mere bluesede i lyden. Specielt hvis man lytter til deres nummer Off the hook fra 1965, vil man måske kunne drage lidt paralleller. Jeg (Christian) lavede instrumentalen og præsenterede den for Haruna, der netop havde hørt Steppeulvene for første gang, så det blev på en måde – for os – en skøn blanding af Stones og Steppeulvene.

Hallo! Fortæl mig lige hvad der sker!?
Hallo’ er en reference til den frustration du kan have over ikke at vide, hvad din udvalgte tænker og føler. Når du vil give en anden person al din kærlighed, men bliver forvirret og usikker på personens, måske, uklare signaler. Sådan lidt, ”Hallo! Fortæl mig lige hvad der sker!?

Guitarsoloen
Vi synes, at sætningen “Hallo! Kom ind, luk mig for helvede ind i dit sind” er meget godt beskrivende for den generelle frustration, man kan føle ved kærligheden. Yderligere er vi selv helt vilde med den lille guitarsolo, der kommer efter hvert omkvæd, som i den grad er definerende for selve lyden og nerven i nummeret.

Guitar, trommer og bas!
Altså nummeret består jo bare af guitar, trommer og bas. Men det er essentielt for vores stil og lyd, at alle dele sparker røv og er en overflod af energi. Vi kører langt hen ad vejen efter det gode gamle ordsprog: Less is more. Altså det simple oftest er det, der virker bedst, men kan ofte være meget svært at få til at fungere. For os kræver det, at man laver musik for musikken og ikke af alle mulige andre årsager.

Forkærlighed for skramlet 60’er lyd
Vi kan, som man måske har lagt mærke til, godt lide den gamle skramlede 60’er lyd. Denne kan du sådan set frembringe på mange måder, for os kom den ret naturligt. Det er noget med at skrue forstærkeren godt op og ikke finpudse alt for meget på tingene. Lad tingene larme og prøve at bevare lidt “live” feeling i musikken. Vi kan godt lide masser af kant og skramlen i musik.

Reaktioner
Vi har kun fået roser for ’Hallo’, og vi er selv helt overvældede over alt den positive feedback. Det er skønt, for vi elsker selv nummeret, så at andre hører det samme i nummeret som os, er helt fantastisk og smigrende.

Produktion før tekst
På ’Hallo’ kom produktionen først, hvilket faktisk er meget typisk for vores måde at arbejde på. Først bliver der lavet en mere eller mindre færdig instrumental/skitse. Denne skriver Haruna så til og derefter sidder vi sammen og tilpasser det hele og indspiller de ekstra ting, vi føler, der skal til.

Arbejdsprocessen
Vi arbejder som regel hver for sig i begyndelsen af et nummer, når vi så hver især har det grundlæggende på plads (instrumental & tekst), så sætter vi os sammen og arbejder videre på det. Men vi har erfaret, at det fungerer bedst, hvis vi har ro til at gøre hver vores ting, før vi sidder sammen og begynder at blande os i hinandens del af et nummer.

Kreative blokader
Som de fleste andre kan vi også løbe ind i kreative blokader. For vores vedkommende, prøver vi ikke at stresse over det. Nogen gange skal man bare tage en mindre pause og ikke prøve at tvinge noget frem, der ikke er der. Så er det bedre at slappe lidt af og give tingene plads til at komme til en naturligt. Indtil videre har vi løst det sådan.

Verdens bedste følelse
Hmm, ’Hallo’ var et af vores første numre, og det kom lidt ud af det blå. Det blev til på én af mange aftener i studiet med en six-pack og en masse smøger, hvor vi spillede gammel garage rock for hinanden og lavede vores egen musik. Vi havde selv en fest med at lave nummeret – hver gang vi spiller live, går folk også ekstra amok, når vi spiller præcis det nummer. Vi er begyndt at opleve folk, der kan teksten og råber med til vores shows. Det er verdens bedste følelse. Vi er meget stolte!

Fremtiden
Vi har en masse numre vi skal i studiet og lave/indspille. Så vi håber snart at smide en ny single ud og med lidt held en EP til foråret. Vi skal også ud og spille en masse. Vi har lige overstået vores support tour for The Minds of 99, hvilket var noget af det vildeste, vi har været med til samt spillet til P6 Rocker Koncerthuset, hvilket også var sindssygt fedt. Så vi skal helt klart også ud og spille så meget som muligt, da det er der vores musik virkeligt kommer til sin ret.

Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende