Brummen – Pølser for de rige

I denne uge fortæller Brummen – ved hjælp af en ordentlig portion bandeord – om tracket ‘Pølser for de rige’. Det er med gruppens egne ord “Gourmet tissebæsex på lydbånd”!

Dan dig et dybere billede
Vi har aldrig fattet den stigende gun-rap-tendens i Danmark med pladder om pistoler, coke, stjålne biler og amerikanske ghettometaforer, som ikke forekommer i vores lille, idylliske land. Fortæl det straight – homie du har ingen våben, bilen du sidder i er din fars eller mors – det er ikke så gangsta. Men vi har alle sammen tisset i sengen, så hvorfor ikke fortælle om de eskapader? Grotesk-hop er hvad det handler om – billedsprog du skal kunne din Gyldendal for at forstå. Så kan det godt være, du bliver skræmt af, at vi siger, der er lort i din fisse, men se ud over bandeordene og dan dig et billede, som er dybere.

Samfundets magthierarki
’Pølser for de rige’ handler om de pølser en ung mand nu engang bliver nødt til at sluge (eller vende) for mennesker med magt, blot for at komme op ad stigen. Vi sad på en beverding tilbage i 2013 og snakkede om alt det pis, vi har været igennem. Vi kommer fra et nabolag, hvor fædrene gylper pengesække, Smartcars og lejligheder i hovedet på deres små børn, så længe de stadig forstår at nikke, neje og sige “Ja tak far, selvfølgelig vil jeg være det samme som dig”, imens deres tissekasse af en mor røvkeder sig i deres 100kvm samtalekøkken, hvor den eneste dialog er med Johnnie Walker. At vende pølser for de rige er en aktion, hvori du gør, hvad der skal gøres, men du ved med sikkerhed, at de svin du vender på grillen, er bedre end de svin, der ikke ved hvordan livet skal serveres.

Den skelsættende linje
Altså 3. vers, hvor Gibbonharpen (Jimmy Gibbon) falder ind, var det skelsættende i nummeret for mig. “Hold nu kæft, hvor gjorde det ondt, var ikke kræsen, havde været hele turen rundt”.

Det beskriver jo den her pisse ligeglade tilgang til, hvad fanden der foregår omkring dig, og hvad der kunne foregå i stedet.

Knep eller bliv kneppet
Nummeret er lavet som et godt gammeldaws eventyr – her har klodshans bare 10 gram purple amnesia haze i lommen, en udstoppet hund i jaguaren på engelske plader og 4 beskidte kællinger til at skyde herpes, love potions og krokodilletårer efter ham. Man kommer ud i verden, bliver kneppet og knepper derefter igen. Learning by doing, som en klam efterskolelærer ville sige.

At miste besindelsen – på den ægte måde
Som ordsproget lyder: Født gammel, født luder. Vi angriber produktionen med indre energi som på første skoledag! Vi blander live-musik og programmeret musik; en live bas, guitar eller keys her og der til at holde følelsen. En vigtig del i Brummens lyd er, at vi altid sørger for at optage i små intime studier eller opsætte hjemmestudie. På den måde kan vi holde os i vores univers og miste besindelsen på den ægte måde.

Oprindelig titel: Konceptuel sommerpik
Vi havde hurtigt født en lort på størrelse med en sukkerkringle, da vi først skrev teksten. Dengang var det på et andet beat og med titlen ‘Konceptuel sommerpik’, men det blev lavet i skybobler på bunden af flasken en funklende sommereftermiddag. Og det manglede klart et eller andet. Dette er nok første gang, hvor vi er gået ind til et beat med en allerede skrevet tekst. Men Gibbon fik brygget beatet sammen, og vi røg i studiet på noget ægte lort!

Reaktioner
Øøøøøh, jeg kan virkelig godt lide videoen…..” Ikke alle er ikke klar til at se ud over bandeordene endnu. Pik og patter bliver til speed bumps, der burde være turbo-ramper af analsex, sæd i salatslynger og klamme teenagepiger, der ofrer sex for snus af fars salsa… En smagssag. Det er ligesom en stor udfordring: Hvis du er bange for den, så bli’r det værst for dig selv, men hvis du tager en dyb indånding og bare tager imod, så kan det alt sammen blive så smukt.

Ekstravagante arbejdsforhold
Når vi laver vores lort er det ligesom et retreat! A la Lalandia! Vi bor alle i forskellige lande (Holland, England og Danmark), så når vi mødes er der fuld fokus, ekstravagante forhold, champagne, ounces af kush og for dyr fastfood, der til sidst munder ud i skrål og dyb latter. Vi lukker os som regel inde sammen, spiller beats for hinanden, laver ordspil om vores historier fra vores eskapader; alt fra at kridtsvede med sin svigermor på tredje hashjoint på en BZ-bar, til at bolle fede piger i receptionen og spørge dem, hvor IKEA ligger imens du får hendes røv til at æde hvad end du kan gribe på bordet.

Skriveblokader
Møder vi skriveblokader, så ryger vi flere lyn. Flere lyn. Super, super dårligt vejr, til det lige pludseligt klarer op.

Videoen
Vores fantastiske og skide hamrende dygtige ven, Peter Sand, der er instruktør i Berlin (CZAR FILMS) har vi igennem flere år plaget om at danne det visuelle udtryk for os. Så da vi havde en skive i ovnen, gik vi sammen og fik endelig skabt en længeventet drøm. Peter er kæmpepsykopat i bedste instruktør forstand, så hans kort-for-hovedet-stil matcher vores afstumpede gaslatter. Han fortolkede videoen på sin måde, efter en lang snak over et par hug og nogle bajere, og kom derefter tilbage med hele produktionsbureauet på nakken, der seriøst sørgede for at alt spillede. Vi kunne ikke have været mere taknemmelige, og håber stærkt på at vores visuelle udtryk kan formes ud fra hvad han nu har født.

Olieret listepik
’Pølser for de rige’ er en ørehænger og en olieret listepik til at få folk til at tygge længere over Brummen, og muligvis tage en bid længere ned af track-listen, som også byder på langt dybere og mere tungetvistede sange. Vi håber på samarbejder med folk, der er pisse ligeglade med den danske nepotisme, så vi kan sprede kærlighed med hård hånd!

Fremtiden
Mere Brummen til folket. Når fire gutter bliver ved med at skrige i hovedet på folk, så kommer de lige pludselig til at elske grotest-hop! Gourmet tissebæsex på lydbånd – kan det blive bedre?

Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende