Mongol – I’ll Heat the Plates Before the Guests Come

I denne uge dykker vi ned i Michael Rexens soloprojekt Mongol. På albummet ‘Music for Shoplifters’ skrev og indspillede han ét nummer hver dag under en rejse til Cairo. Her fortæller han om processen og nummeret ‘I’ll Heat the Plates Before the Guests Come’.

One take-dogme
Jeg rejste til Cairo og boede i min ven Omar Shergavis lejlighed. Der skrev og mixede jeg et nummer hver dag. Numrene skulle være færdige på den dag. Alt er improviseret – alle tekster og takes. Jeg kørte med et one take-dogme… Jeg måtte aldrig spille det om igen. Så faktisk er det vel en form for live-plade.

Beskrivelse af nummerets struktur
Start slut, fuck, lort, mellemspil, flad, op ad bakke, ned ad bjerget ind i hulet

Jeg har i denne proces kun brugt trommemaskine, mini-guitar, diverse percussion-instrumenter og min vokal… Alt er som sagt improvisation med mit one take dogme… Det vil sige, hvis jeg indspiller et guitarspor, og så skal lægge trommer på, har jeg kun ét take til at gøre det. Det har gjort, at sangene tager vilde drejninger, rundt og op og hen af dens egen mærkværdige sti.

Brugen af trommemaskine er et meget fremtrædende element, der kører rundt i en udefinerbar time, der aldrig slutter eller starter.

For det meste lagde jeg vokal på som det sidste… Igen kun én gang per sang… Aldrig gentagende forsøg.

Hvad er det?
Folk spørg tit hvilken genre Mongol er. Jeg svarer Unintagled Patterns eller Uopløste Mønstre (et begreb skabt af min gode ven Michael Mørkholt).

Processen
Jeg deler altid; næsten for meget faktisk… Skaber og snakker og fortæller, mens det sker. Næste plade bliver mere indelukket. Jeg rejser til Indien og bor i junglen sammen med min kæreste Mija Milovic, så er det kun os to.

Gode venner og vilde tider i Egypten
Bare det at fyre rundt i Cairo i fire måneder er for vildt! En evigt storm af lyd og støv. Jeg hang ud med de tunge drenge, røg den brede og tog på belly danser-klub. På et tidspunkt kom vi i problemer, fordi vi skulle smugle nogle pistoler til nogle militante oprører – der er stadig meget post-revolutions oprør i gang. Det er ellers ikke noget jeg gør mig i, men de er mine venner og havde brug for hjælp. Vi blev stoppet af militæret, og de fandt vores guns. Heldigvis havde jeg amerikanske dollars med fra de tunge drenge, så de fik så året var reddet og lod os gå. Der var et øjeblik, hvor jeg blev bange, men med et par hurtige tunge vejrtrækninger tog jeg mig sammen og gjorde det rigtige – stirrede dem ned med et intenst blik og stak dem 500 dollars cash hver. Jeg tror dog ikke, jeg skal ud i det igen, men man må hjælpe sine venner. I min verden har man to slags venner; gode venner og dårlige venner, ikke uvenner.

Fremtiden
Indien til august og lave ny plade. I 2016 skal jeg varme op for Scott Walker på hans første turné i mange mange år. Det bliver vildt! 20 koncerter fra maj til august.

 

Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende