CSI WAR – Love/Forever

I denne uge fortæller Tue Hansen alias Charlie Said I Was A Romantic (forkortet CSI WAR) om nummeret Love/Forever fra sin nye EP.


Længsel og tab
Inspirationen til nummeret er længsel og tab. Helt specifikt har nummeret her en personlig vinkel i og med at den også omhandler et personligt tab, men stadig har troen på at intet forsvinder.

Naiv titel
Titlen er en en lidt naiv og ambivalent forestilling om at kærligheden, selvom den er skrøbelig og foranderlig, aldrig forsvinder hvis den har været tilstede.

Drømmende lydbillede
Tonen i nummeret er meget inspireret af kunstnere som Little Dragon, Bon Iver og Robyn, dog med en mere drømmende, analog tilgang. En af tankerne har været at bygge et stort, drømmende lydbillede op ovenpå en ret stringent rytmesektion.

Intro: afslappet følelsesløshed
Vers: Tab, frustration og opgivelse
Omkvæd/outro: Forløsning og tro på længslen

Opbygget omkring guitarfigur
Stort set alle numre er bygget op omkring en guitarfigur, der danner en skal, hvorfra resten af lydbilledet og instrumenterne bygges op. Ud over programmerede trommer har vi også gået efter at indspille så meget som muligt analogt.

Tekst og produktion
Det er forskelligt, hvad der kommer først. I dette tilfælde var det teksten og en skabelon. I andre CSI numre kan det også være den anden vej rundt, at en stemning i en produktion danner rammen for tekstuniverset.

Positiv respons
Reaktionerne har været meget positive. Særligt lader det til at omkvædet falder i folks smag. Samtidig er folk i tvivl om, hvorvidt dele af teksten/sangen er en ironisk kommentar, hvilket heller ikke er utænkeligt (:

Arbejdsprocessen
Indelukkethed og en enmands-arbejdsproces, hvor jeg forsøger at sætte lyd på stemninger og følelser.

Skriveblokader
Jeg har en skriveblokade lige nu (: – Forsøger at isolere en stemning og ikke forcere noget.

Videoen
En video giver en ekstra dimension til musikken og forøger fortolkningsmulighederne i nummeret, hvilket er rigtig fedt!

Joken der blev til sangtekst
En del af broens tekst op til omkvædet, er direkte oversat fra en reklame for et teaterstykke, som stod på en 5A bus. Nummeret startede med at teksten i omkvædet var en joke (:

Fremtiden
Forhåbentlig bringer fremtiden en masse ny musik og dejlige samarbejder/oplevelser. For tiden har CSI WAR kastet sig lidt over at remixe og skrive for andre artister, hvorfor der snart er mere musik på vej. På længere sigt er der gjort tanker om et fuldt album.

Vil du vide mere om CSI WAR? Besøg hjemmesideTjek på Facebook
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *