The Blue Van & Velvet Volume – Better Together

I denne uge snakker vi med de erfarne drenge i The Blue Van og søskendetrioen Velvet Volume, der sammen lavede nummeret ‘Better Together’ ifm. en tour, hvor Velvet Volume var supportband.


Glæden ved rock

Velvet Volume: Vi ville gerne skrive et nummer sammen, et fedt live nummer, hvor vi kunne præsentere to bands med samme glæde for rock. Tror det meste af inspirationen kom under sangskrivningsprocessen. Det var jo helt nyt for os at skrive musik med et andet band. Så det var meget inspirerende at se, hvordan et andet, noget ældre og mere erfarent band skriver numre og simpelthen blive inspireret af hinandens generationer.

Titlen
Steffen, The Blue Van: Titlen handler vel bare om at finde ud af, at man står stærkere sammen. At man skal join forces i stedet for at bekæmpe hinanden.

God respons
Velvet Volume: Nummeret har vi sluttet alle koncerterne af med, hvilket har været vildt fedt! Vi har fået utrolig god respons, da det jo ikke er det, man ser mest af. Altså at man laver en sang med sit supportband!

Intro med militærtrommer
Velvet Volume: Det særlige ved nummeret er bl.a. militærtrommerne som det starter ud med! De er med til at gøre nummeret super dramatisk og kraftfuldt!

Tekst vs. produktion
Velvet Volume: Vi startede med at komponere musikken. Og så kom teksten til sidst, hvilket et meget typisk for os.

Smooth arbejdsproces
Velvet Volume: Vi snakker næsten ikke sammen under sådan en proces. Når én først begynder at spille noget, kommer resten af sig selv, for vi ved alle, hvad den anden tænker. Nogle vil kalde det en periode med indelukkethed, men synes nu også, det er en social ting, da vi jo alligevel deler vores ideer og tanker undervejs – de er dog ofte ens. Så der er ikke så meget at diskutere, haha! Med The Blue Van gik det også utrolig smooth, vi var alle gode til dele ideer til nummeret undervejs, imens vi jammede, videreudviklede det og gjorde det til noget fedt! Det var vildt fedt! Og vi var heldigvis meget enige, haha.

Indspilningen
Velvet Volume: Det har været vildt spændende. Specielt fordi det var første gang, vi havde fået muligheden for at lave et nummer med et andet band. Det var egentlig bare som en helt normal indspilning – bare med flere musikere. Begge bands var med hele vejen, og det fungerede bare mega godt, da vi bare satte os sammen, spillede og havde det sjovt. The Blue Van er et utroligt fedt band at skrive og indspille musik med som gjorde det til en rigtig god oplevelse for os.

Per, The Blue Van: Ja, det var sgu en ret smertefri proces. Velvet Volume kom med oplægget, og så blev der ping ponget derfra.

Videoen
Velvet Volume: Musikvideoen til sangen viser historien bag nummeret. Der er nemlig en tæt forbindelse mellem sangen og selve musikvideoen, da man får et indtryk af, hvordan nummeret opstod og det fællesskab, der ligger i det.

Nummeret i sig selv er simpel rock med masser af punch, og det ville vi gerne have publikummet til at fange i videoen, hvor musikken spiller sammen med live-klip. Energien fra sangen bliver mere tydelig og ægte, da den både kommer til udtryk i musikken og under live- performance.

Indspillet to gange
Per, The Blue Van: Vi indspillede faktisk nummeret 2 gange. Første gang i vores øvelokale, men vi var ikke helt tilfredse med resultatet, så vi bookede Skraaplan, et studie i Århus, og optog sangen igen, på en søndag, dagen efter en fælles koncert i Herning. Processen var simpel: et band i hver rum, og så optog vi direkte på bånd, så altså ikke noget med lige at rette fejl bagefter. Det var lige på og live. Og helt vildt sjovt.

Det var en fantastisk afslutning på vores koncerter for med så mange mennesker på scenen, var der plads til gøgl; Naomi skiftede mellem bas og orgel, mens Søren… ja hvad lavede han egentlig? Og jeg havde bare min lilletromme at danse rundt om, mens Nataja var motor på skibet. Good times!

Fremtiden
Velvet Volume: Indtil videre, nej. The Blue Van var rigtig fede at samarbejde med, og vi kommer forhåbentlig til at gøre det igen. Vi kunne rigtig godt tænke os at spille vores nummer sammen igen på scenen en anden gang.

Per, The Blue Van: Vi skal da helt sikkert spille nummeret live igen en dag!

Vil du vide mere?
Tjek The Blue Van på Facebook
Tjek Velvet Volume på Facebook
Køb ‘Better Together’ på iTunes

Vil du vide mere om The Blue Van & Velvet Volume? Tjek på FacebookKøb musikken
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *