And The Blind Eye Creates – We May Not Lead

I denne uge kan du komme med bag om Mikkel Vadsagers projekt ‘And the Blind Eye Creates’, når han fortæller historien om nummeret ‘We May Not Lead’ som er kommet til verden i samarbejde med Annasaid-forsangeren Martin Sahlertz.


Tysk inspiration

Helt grundlæggende har Apparats nummer ‘Black Water’ nok givet mig grundideen til mit eget nummer. Jeg elsker det album, og nummerets drive er helt fantastisk. Processen udviklede sig dog så meget, så jeg endte med at give ‘We May Not Lead’ et helt andet mere offensivt udtryk, hvor det ligefremme groove fik et mere poppet islæt – godt hjulpet på vej af Martins vokal.

Titlen på nummeret er inspireret af, at man nogle gange godt kan lægge våbnene og lade andre tage teten. Der ligger en underlig ironi i teksten, hvor jeg prøver at udstille det, at folk løber frem og tilbage i benhård konkurrence med en hastighed, hvor de ikke selv kan følge med. Derved svækkes vores evne til at udvise tillid, solidaritet og så videre, og vi føler hurtigt at “hell is other people”. Men altså… Der er nok flere forskellige perspektiver på det.

Gentagende tema
Ved ikke om det er særligt, men den sidste del af nummeret, med det loopede bækken, er nok meget kendetegnene for nummeret. Det med at jeg har klippet en lille sekvens ud af at et take, og så lader det gentage, er gennemgående for min måde at optage på. Som en form for intuitiv repetition.

Producere lyden som var der et band
Nummeret er en lang progressiv bevægelse, hvor intensiteten stille og roligt stiger. Oftest når elektronisk musik har den slags crescendo, skabes intensiteten af de ekstra lag af lyd, der hele tiden bliver lagt på. Det har jeg prøvet at undgå, så i stedet for at tilføje en masse nye lyde, så øger jeg intensiteten af de lyde jeg allerede har. Lidt ligesom man ville gøre i et rigtigt band.

Generelt så arbejder jeg meget med en elektronisk bearbejdning af organiske lyde. Det er utrolig sjældent at jeg bruger midi eller computersynths, og hvorfor skulle man dog også det, når man har muligheden for at skabe sine egne unikke “synths” ud fra de lyde, der omgiver en! En utrolig spændende proces, hvor man virkelig kan være kreativ.

En både-og proces
Når jeg skriver teksten og laver produktionen, så er det en meget indelukket process. Her kan jeg godt lide at have ro til at samle inspiration og generelt samle tankerne. Men når jeg så for eksempel hiver andre musikere ind over, som Martin Sahlertz, så elsker jeg det sociale ping-pong, der hurtigt opstår.

Godt samarbejde
Martin og jeg aftalte at optage vokalen i Brønshøj, hvor jeg boede på det tidspunkt, men da han ankom, havde han glemt sin mikrofon. Vi brugte i stedet aftenen på at spise chilli con carne, drikke øl og høre en masse musik. Det endte faktisk med, at vi fik sporet os rigtig godt ind på hinanden, og dagen efter sendte han mig vokalsporet, som han havde optaget på sit badeværelse. Super dygtig og rar fyr!

Modtagelse og fremtid
Folk har været rigtig søde i modtagelsen af nummeret! Min far kvitterede med: “labert nummer” – så ved jeg, at jeg har gjort noget rigtigt!

I sommers var jeg oppe og besøge den islandske sangerinde Fanney Osk. Vi connectede rigtig godt, og arbejder i skrivende stund på at lave noget musik sammen. Jeg ved ikke helt, hvor det ender, men jeg glæder mig til at se, hvad det endelige resultat bliver!

Vil du vide mere?
Lyt til And The Blind Eye Creates på Soundcloud
Tjek And The Blind Eye Creates på Facebook

Foto: Jonas Jessen Hansen

Vil du vide mere om ?
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *