Future Primitive – Like Grenades

I denne uge fortæller drengene i Future Primitive om nummeret ‘Like Grenades’ fra deres 2014-udgivelse ‘futurEPrimitive’. Læs med og bliv blandt andet klogere på bandets første møde i øvelokalet, og hvad en “Klassisk Rasmus Block” betyder.


Et samsurium
‘Like Grenades’ er en dystopisk fortælling om en masse forskellige ting som for eksempel at være syg af grådighed, at være en slave af det kapitalistiske system, at blive indoktrineret fra barnsben til at ville have det ene og det andet, at føle sig ligegyldig i det store verdenssamfund og om at føle sig overvåget.

Penge = våben
Titlen er en reference til omkvædets sidste linje, som sammenligner mønter med håndgranater. Nu om dage behøver man slet ikke angribe eller invadere et land for at få fat i dets ressourcer, man kan nøjes med at låne dem en masse penge og stille og roligt ruinere dem med renter. Penge kan bruges som våben, men vi skal også huske, at det er en af de stærkeste demokratiske magtfaktorer vi har; nogen vil endda argumentere for, at det betyder mere, hvad du bruger dine penge på end hvem du stemmer for. Måske går vi en tid i møde, hvor folk bliver mere opmærksomme på, hvem de giver lov til at passe på deres penge, hvem de låner penge af og hvem de støtter, når de skal have mad i maven eller tøj på kroppen.

Masser guitar
Nummeret starter med Rasmus (Block, red.) alene på guitar, hvorefter hele bandet kort efter sparker ind med bas, trommer, flere guitarer og klaver. Læg her mærke til de to, i modsat retning bevægende, slideguitarer som måske er et af nummerets mest kendetegnende elementer. Vokalen kommer ind og tager fokus med et vers og et omkvæd hvorefter slideguitarerne vender tilbage.

Klassisk Rasmus
I andet vers kan man tydeligt høre oktavpedalen, som vi benyttede os af på bassen for at få en mere spændende lyd på instrumentet, som særligt i versene virkelig trækker læsset. Andet omkvæd munder ud i en klassisk Rasmus Block-guitarsolo, som både er flabet, energisk og intens. For at følge op på dén store mængde kvalitet spiller vi et mere energisk vers, hvor vokalen får lov til at bevæge sig mere frit inden nummeret sluttes af med et omkvæd – skulle man tro! For helt stædigt vender guitaren fra introen tilbage og får lov at spille et lille postludium til nummeret og i øvrigt også vores EP. ‘Like Grenades’ er nemlig ‘futurEPrimitive’s fjerde og sidste nummer.

Vokal på som det sidste
Hele det instrumentale track kom først, hvorefter tekst og melodi blev tilføjet – det har været sådan at alle vores numre er blevet til indtil videre. Da vi så fandt ud af, hvilke numre vi gerne ville udgive blev alt indspillet igen fra bunden, denne gang med bevidstheden om, hvordan helhedsindtrykket ville blive. Det kan gøre en stor forskel på den måde man spiller på, hvordan for eksempel melodien er, og i vores demo-optagelser har hverken trommespor eller guitarspor som sådan forholdt sig til en vokal, fordi den simpelthen ikke har eksisteret på det givne tidspunkt. Derfor besluttede vi os for, at det var en god idé at indspille alting fra bunden, også for at få erstattet det mekaniske lagkageswing med en mere levende og naturlig måde at groove på.

Mere i fællesskab i fremtiden
Indtil videre har det fungeret sådan at Rasmus og Nikolaj (Montin, red.) finder frem til en instrumental skitse med guitar og trommer, typisk ud fra en akkordprogression eller en melodi. Marc (Facchini, red.) har så lagt tekst og melodi ovenpå, når det instrumentale var færdigt, hvilket resulterer i et bevidst sammensat udtryk, hvor det i vores proces har været enormt vigtigt at have tillid til at folk hver især har styr på deres pis. Med det næste materiale vi skal lave vil vi for første gang prøve at arbejde i fællesskab helt fra scratch og vi er meget spændte på at finde ud af hvilke fordele og ulemper, der ligger i at benytte sig af denne, mere klassisk band-orienterede, arbejdsmetode.

Kan kræve mange fejl før det bliver godt
I og med at vores skriveproces indtil videre har været meget skarpt opdelt i faser har vi endnu ikke oplevet at have skriveblokader. Når Nikolaj og Rasmus mødes for at skrive ender de altid med et eller andet og det samme gælder de sessions, hvor Marc skal lave tekst og melodi. Vi tror allesammen meget på at det bare gælder om at holde sig i gang med et konstant flow af nyt materiale. Hvis man ikke er bange for at lave noget lort, kan man altid lave noget færdigt og nogle gange er man bare nødt til at lave tre dårlige sange før der kommer en god.

Det første møde
Nummeret er faktisk det allerførste vi lavede sammen den allerførste gang vi var i et øvelokale sammen. Marc mødtes med Nikolaj og Rasmus i deres daværende øvelokale på Islands Brygge. De havde inviteret Marc til at komme og lytte på nogle demoer og eventuelt give et skud på noget vokal. Marc blev både imponeret og nervøs, da han hørte de to brødres nærmest telepatiske sammenspil, men det lykkedes ham heldigvis ganske hurtigt at skrive en tekst og en melodi og ovenikøbet smed han vokalsporet i kassen i første forsøg. De kære brødre kunne lide, hvad de hørte, og siden da har vi ikke bare været gode venner, men også et fremragende rockorkester.

Fremtiden
Det er ikke umiddelbart vores plan at spille koncerter lige foreløbig, men alting kan jo ændre sig. Indtil videre vil vi helst bare lave noget fucking god musik og dele den med alle dem, som har lyst til at lytte til den.

Vil du videre mere?
Find Future Primitives på Facebook
Lyt til Future Primitives på Soundcloud

Vil du vide mere om ?
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *