Mother Lewinsky – Run and Run

Det imponerende strygerorkester Mother Lewinsky er tilbage med ny musik. I denne uge kommer vi bag om dogmenummeret ‘Run and Run’, der udelukkende består af strygere og vokal her.


Inspireret af omverdenens forventninger
‘Run and Run’ er et kæmpestort nej tak til den massive opfordring vi almindelige mennesker får om at skynde os at få en uddannelse, så vi kan skynde os at få et job, så vi kan skynde os at tjene en masse penge, så vi kan skynde os at få nogle børn, så vi kan skynde os at låne en masse penge, så vi kan skynde os at købe et stort hus, så vi kan skynde os at slå rødder, så vi kan skynde os at blive gamle, så vi kan skynde os at dø. Det er en reminder om at huske at leve livet og ikke lade sig forvirre og stresse af alle de forventninger og krav omverdenen har til os.

Reaktioner
Nummeret er udtryksmæssigt meget i stil med vores første hit ‘Some Kind of Fight‘ så vores store frygt var, at folk ville se det lidt som en omgang gammel vin på nye flasker. Men vi har været meget positivt overraskede over reaktionerne. Det er et godt stykke tid siden, vi sidst har udgivet ny musik, og vi har i meget højere grad kunnet mærke, at folk virkelig har været meget entusiastiske omkring at få noget nyt Mother Lewinsky. Der var fulde huse til vores release-shows og downloadlinket gik decideret ned pga. for meget trafik. Det må vel siges at kunne ses som en succes…

Kun strygere og vokal
Det der er særligt ved ‘Run and Run’ er, at det er indspillet kun med strygeorkester og vokal – ingen traditionelle band-instrumenter som trommer, guitar osv. Det hænger sammen med at vores musik, som ”barok pop” altid har bygget på brugen af klassiske instrumenter. ‘Run and Run’ er singlen fra vores nyeste EP, hvor vi har prøvet at tage dogmet helt ud og simpelthen fyre alt andet end strygerne, men uden at gå på kompromis med energien og groovet i numrene. Det har været et kæmpe projekt at få skabt en så perkussiv lyd ud af strygeorkestret, men jeg synes virkelig, at vi er kommet til at ramme noget nyt.

Et bestemt mindset
Hemmeligheden bag meget af vores stryger-musik er i virkeligheden, at vi tænker strygerne som noget andet end de er. Kontrabasserne tænker vi som stortrommer, violiner som guitarer og klaverer, celloer som synthesizere og så videre. Det er simpelthen et spørgsmål om at have et bestemt mindset, når man skriver musikken. På dem måde har vi haft held med at få skabt en helt ny måde at bruge strygeorkestret på.

Pragmatisk tilgang til musikken
Vi har egentlig en meget pragmatisk tilgang til at skrive musik. Vi tager nogle lange sessions på hele dage, hvor vi koncentrer os om kun at skabe nye numre. Det sker oftest ved, at Michael og jeg indspiller en række instrumentale skitser, der bygger på enten en stærk akkordrundgang, et godt riff eller et groove. Ofte har vi 15-20 skitser af gangen og ud af dem vælger vi så de 5 -6 bedste, som Marc skriver tekster og melodier til. Derefter tager vi så de 2-3 bedste af de færdige numre, som vi sammen omarrangerer, forfiner og bygger videre på. Til sidst går vi i studiet og laver de endelige indspilninger af de færdige numre. Det er en god proces, fordi der bliver skabt utroligt meget musik – også tit en masse skidt. Men det er helt klart væres erfaring, at hvis vi laver en masse musik uden at tænke for meget over det, så vil der ligge guld imellem. Det betyder også, at vi aldrig møder ting som skriveblokader, det er OK i Lewinsky at skrive 7 dårlige numre – for måske er det netop det, der skal til for at man 8. gang rammer noget virkeligt stærkt.

7 koncerter på 27 timer
Da nummeret og EP’en kom på gaden lavede vi en akustisk turné i København, hvor vi spillede intet mindre end 7 koncerter på 27 timer. Højdepunktet på turen var, at der var et af stederne, der måtte aflyse, da de havde fået støjklager ugen før vores koncert. Det betød, at vi havde et hul på to timer i vores koncertkalender. Derfor udbød vi den på vores Facebookside, hvorefter en pige tilbød, at vi kunne spille koncert på hendes 10m2 værelse i en lejlighed på Nørrebro. Det var sådan en vild oplevelse – værelset var helt proppet med mennesker, der måtte sidde i sengen, og på gulvet helt op af vores ben for at kunne være der. Både publikum og os fin stor en intim koncertoplevelse, som ingen af os glemmer foreløbig.

Fremtiden?
Vi er i fuld gang med at færdiggøre vores næste udgivelse, der kommer til at have et noget andet udtryk. Vi føler, at vi nu længe nok har været ”stryger-band”, så den nye udgivelse kommer til at brede sig meget mere ud lydmæssigt. Strygerne er stadig en del af lydbilledet, men har en mere subtil rolle. Vi har endnu ikke sat en udgivelsesdato, men vi kan love at det bliver noget musik, der indeholder nogle ekstreme og overraskende udtryksmæssige valg.

Vil du vide mere?
Tjek Mother Lewinsky på Facebook
Lyt til mere Mother Lewinsky på Soundcloud
Download EP’en ‘Some People’ (inkl. ‘Run and Run’) kvit og frit

Vil du vide mere om ?
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *