Heil Hipster – You’ve Got a Flower, Girl

I denne uge får de moderne hipsters en hilsen fra bandet Heil Hipsters, der ikke er meget for at lytte til andre folks ideer, samtidig med at de helst vil have dig til at finde dit yndlingsstykke i musikken, og som helst bare vi jamme derudaf. Læs med og bliv klogere på ‘You’ve Got a Flower, Girl’.


Fuck it all
‘You’ve Got a Flower, Girl’ er tredje nummer på vores nye EP ‘Those Who Are Not Naive Will Die of Thirst’. EP’en er historien om jeg’et, som efter erkendelsen af den eksistentielle elendighed, vælger at gå fremtiden i møde med det fandenivoldske og bevidst naive “fuck it all!” og ”let’s dance!”. På det tidspunkt i historien hvor ‘You’ve Got a Flower, Girl’ folder sit 02:42 lange lydspor ud, har jeg’et så småt overgivet sig til denne nye umiddelbare livsstil, og prøver at lokke omverdenen, personificeret i form af en kvindelig skikkelse, til at gøre det samme.

Er der håb i al elendigheden?
Titlen ‘You’ve Got a Flower, Girl’ er en linje som gentages flere gange i nummeret. Disse lyriske gentagelser, som begge sangens vers består af, skal ses som jeg’ets halvdesperate forsøg på at overbevise sig selv og den kvindelige skikkelse om, at den er god nok; at der virkeligt er et håb i elendigheden.

Alle jøder i ånden
Vi har mest af alt fået reaktioner på EP’en som en helhed, og de har overvejende været positive. En ting har dog været et tilbagevendende kritikpunkt, og det er vores bandnavn. Så vi vil gerne slå én ting fast med det samme; det har aldrig været hensigten, at vi skulle fremstå som en flok antisemitiske drillepinde. Vi er alle fire jøder i ånden – og det er vi stolte af.

Hvilken del holder du mest af?
Det ville være en skam at bryde ‘You’ve Got a Flower, Girl’ ned – den ville ganske enkelt ikke holde til det. Hele nummerets eksistensberettigelse står og falder med dens ligefremme udtryk – et udtryk der ville falde ud mellem hænderne på én, hvis man forsøgte at holde den op på noget som helst.

Der er flere steder i sangen som er særlige for os, men vi vil nødigt tale ned til folk og fortælle dem hvilke dele de skal kunne lide, og at de overhovedet skal kunne lide noget som helst af det. Vi vil hellere smide det spørgsmål videre til sangens lyttere, og så håbe på at de selv finder passager, som de kan holde ud at lytte på.

Ramme en stemning
Som på resten af EP’en var produktionen første led i tilblivelsen af ‘You’ve Got a Flower, Girl’. Vi havde på forhånd bestemt os for hvilken udvikling jeg’et skulle gå igennem, men vi havde ikke skrevet noget på versform. Derfor kom det, efter vi havde alle produktionerne på plads, til at handle om at strukturere dem således, at hver sang bedst muligt ramte den stemning, som jeg’et er i på det givende tidspunkt i historien.

Andres ideer er dumme
Arbejdsprocessen er en periode med indelukkethed. Vi bryder os ikke om verden udenfor vores øvelokale, så at skulle lytte på andres tanker og ideer ville kun være en irritationsfaktor. Andres ideer er dumme – det er et faktum. Den instrumentale del af nummeret er, ligesom på resten af EP’en, blevet til ved jam. Lyrikken er blevet til efterfølgende, men er også blevet skabt ud fra et ønske om at opnå et umiddelbart udtryk.

På grund af vores fandenivoldske tilgang til processen, er vi under skabelsen af ‘You’ve Got a Flower, Girl’ og resten af EP’en fløjet let og (u)elegant hen over skriveblokader.  For at ramme den umiddelbarhed som vi ønskede, blev vi nød til at holde os på lang afstand fra sådanne patetiske ”bekymret-kunstner-agtige-ting”.

Den video skal laves!
Vi har endnu ikke lavet en musikvideo til sangen, men det har vi planer om at gøre i den nærmeste fremtid. Det bliver noget med at kølhale hende snobben fra den nye ellos-reklame, mens hun taler om hvordan hendes læderjakke giver hendes stil et ”rocket twist”. Det eneste problem er vores beskedne budget, som godt kunne komme i clinch med det faktum at hun, trods alt, nok er vant til at sælge sin sjæl for en anelse flere knaster end den nette sum af 137 kr.  Men hvor er det pisse ærgerligt, at rock er blevet degraderet til en rolle som vedhæng om skuldrene på en eller anden moderigtig snob, der ikke har den fjerneste idé om hvad rock er, og hvad den betyder for freaks som os. Så den video skal laves!

Tre ugers EP
Hele EP’en ‘Those Who Are Not Naive Will Die of Thirst’ blev til over en periode på 3 uger. Første akkord blev skrevet i begyndelsen af juli, og før måneden var omme, var EP’en indspillet. Det har hele tiden været planen, at det skulle være et meget impulsivt værk, så at det lykkedes os at gøre så kort proces, er vi rigtig godt tilfredse med.

En hilsen til modens hipsters
Bandnavnet ”Heil Hipster” er en lille hilsen til nutidens mode-gestapoer; de såkaldte hipsters. Det er sjovt hvordan hele idéen omkring det at være hipster er blevet misforstået, og er gået fra at være noget individuelt og unikt, til at blive noget den kommercielle modeverden har taget til sig, og har gjort til en strengt dikteret stil – det siger utroligt meget om det moderne menneske, synes vi.

Samtidig er musikken på denne EP i højere grad ”hipster-materiale” end vores tidligere projekter, så navnet har helt klart også et selvironisk islæt.

Ingen kan love dig i morgen
Som den kære Rasmus Seebach synger på sin nyeste plade, så er der ”ingen der kan love dig i morgen” – derfor planlægger vi helst ikke vores tid for langt ud i fremtiden. Nu præsenterer vi bare vores musik for dem der gider lytte, og så ser vi hvad der sker.

‘Those Who Are Not Naive Will Die of Thirst’ består af følgende 5 sange:

1. Intro (Lets Dance)
2. As You Fall
3. You’ve Got a Flower, Girl
4. Suicide (Oh What a Waste of Time)
5. Feel Cool

Vil du vide mere?
Lyt til Heil Hipster på Bandcamp

Vil du vide mere om ?
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *