Deltaburst feat. Joe Forrest – House On Fire

I denne uge sætter vi fokus på det aarhusianske band Deltaburst, der producerer elektronisk grunge med masser af attitude.


Modsvar til den sterile mainstreambølge

Det overordnet tema under processen har været at skrive et hit, som kunne få gang i møllen. Vi har været ekstremt inspireret af grunge-bølgen og den vildskab og ånd, der var i forbindelsen med musikudgivelser i den periode, samt måden det blev modtaget på. Det er noget, vi synes, mangler i denne sterile og til tider kedelige mainstreambølge, hvor rocken desværre ikke har været så toneangivende som tidligere. Kombination af det moderne elektroniske og det old school rock er noget, vi finder meget interessant.

Vildskab og power
Som sådan er der ikke en dybere mening med titlen. Titlen “House On Fire” refererer mere til den vildskab og power, vi gerne vil frembringe hos lytteren, og som vi selv oplever i arbejdet med vores musik.

Positive reaktioner
Indtil videre har reaktionen været overordnet positiv, man kunne selvfølgelig altid have ønsket at nummeret var blevet afspillet en milliard gange, men dem som det har nået ud til har taget rigtig godt imod det, og det er dét som vi hæfter os ved.

’House On Fire’ brudt ned
Nummeret starter med en stor intro og et bang! Det var meningen, at det skulle være introen til vores liveset, og havde i starten en meget længere intro – som vi dog stadig har bibeholdt live – meningen var, at det skulle være storslået. Derefter holder den en meget klassisk popform med vers/omkvæd. Nummerets breaks er, hvad der kendetegner nummeret både før i og efter omkvædet, som skal holde lytteren på tæerne. Den løbende hi-hat i omkvædet plus det pludselig skift i guitarriff er også ment til at ”vække” folk, og give en følelse af power. Det lange c-stykke er nok lidt atypisk, da nummeret bliver brudt ned og der kommer strygere på, og derefter pumpet op igen, noget der er inspireret af disco.

Ikke en fastlåst arbejdsmetode
Eftersom at ”House On Fire” er en featuring, hvor vokalen er skrevet af Joe Forrest, har det været et nummer, hvor produktionen egentlig har været færdig i et godt stykke tid indtil vi fandt den rigtige vokalist at arbejde med, som kunne give nummeret den rigtige sound. Så det blev en proces, hvor nummeret blev sendt til ham, hvorefter han arbejdede med det. Vi prøver så vidt muligt ikke at låse os for meget fast i en fast arbejdsmetode, og da det er vores første single, er det lidt svært at sige, hvad der er ”typisk”.

Arbejdsprocessen
Det er rigtig meget en social ting, hvor vi alle byder ind og bidrager med det vi nu hver især evner og sørge for at sparre med hinanden. Men vi holder ret meget kortene ind til kroppen og deler for det meste kun tankerne med hinanden og dem, der er tæt på os.

Vigtigt at acceptere skriveblokader
Det er vel noget alle oplever i sådanne processer, så selvfølgelig render vi også ind i dem, nogle gange mere end andre. Tror det er vigtigt at man accepterer dem, og ikke bliver al for irriteret på sig selv og hinanden, og i stedet bliver klogere på, hvorfor de opstår, og hvordan man så kommer videre. Vi er blevet meget bedre til at opdage, når de kommer og kigge på hinanden og sige: ”Det er så nok bare ikke i dag, at det lyder rigtig fedt”, også komme videre i stedet for at tæske rundt i de negative vibes, der kan opstå.

Klovnen Freddy
Videoen formidler en billedlig side af vores musik og videoen til ’House On Fire’ blev skabt ud fra ideen om at skabe en verden, som afspejlede nummeret. Resultatet blev klovnen Freddy, som vælter rundt i sit eget lille univers, afskåret fra omgivelserne og uden respekt for hans eget velbefindende.

Fremtiden
Vi arbejder pt. på nyt materiale, hvilket resulterer i at vi udgiver endnu en single i starten af 2015. Vi er også i snak med forskellige samarbejdspartner, som der formodentligt kommer noget spændende ud af, som kan være med til at skubbe vores musik endnu videre. Derudover drager vi på turne i starten af 2015 rundt omkring i det danske land og formodentligt også i Europa.

Vil du vide mere om Deltaburst? Tjek på Facebook
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *