Maggie Björklund – Missing At Sea

Singer/steel guitar-spilleren Maggie Björklund fortæller her om nummeret ‘Missing At Sea’ og om at skrive instrumental musik.

 

På opdagelse i musikken
Nummeret er blevet til, mens jeg gik på opdagelse på min steel guitar. Jeg leder tit efter hjørner af instrumentet som jeg aldrig har hørt før. Og dette nummer voksede frem af den underlige søgang i det grundlæggende steel tema, der bliver gentaget fra start til slut. Men der ligger også inspiration fra klassisk musik især i slutningen af nummeret, hvor celloen og steel guitaren til sammen ekkoer nogle klassiske stykker fra barokken.

Titlen kommer ud af den underlige søgang som det grundlæggende steel guitar riff serverer. Og så er sangen meget åben og måske netop ubeboet.

Skævt riff
Rigtig mange folk synes, det er meget originalt og kan godt høre, at jeg har brugt steel guitaren på en ret innovativ måde. Jeg har læst nogle blogs fra USA, hvor de er fortørnede over, at de synes jeg spiller en anelse “falsk” på det track, men det er noget af charmen ved nummeret, at den er lidt skæv i alle hjørner.

Nummerets fundament
Det er helt sikkert indledningsriffet, der ligger som grund hele vejen igennem nummeret. Jeg skrev nummeret ud fra det, og hvis man fjerner det falder korthuset sammen. Det udgør selve grundstrukturen i sangen.

Nummeret brudt ned
Det er en collage af forskellige melodistumper og riffs med en pumpende tromme, der vugger nummeret frem ad. Afslutningen bryder med resten af nummeret og sætter ligesom alt det foregående i relief med sine små cello- og steel guitar-løb, der mest af alt lyder som en rindende bæk.

Nummeret er skrevet ud fra kærlighed til musik i alle dets afskygninger. Jeg har altid været meget begejstret for instrumental musik, og er ikke bange for at skrive det, selvom det kræver en sikker hånd at lave noget, der er interessant i mere end 30 sekunder.

Arbejdsprocessen
Jeg skriver næsten altid alene. Sidder i et aflukket rum og leger mig igennem små og store ideer. Nogle tager form andre er blot små melodistumper som jeg samler sammen i inspirationskassen.

Når jeg har skrevet materialet til et album færdigt og cd’en er indspillet, går jeg som regel i stå. Der kan godt gå rigtig lang tid før jeg begynder skrive igen. Derfor tænker jeg hver gang at hjææælp nu får jeg aldrig skrevet en sang mere resten af mit liv. Men jeg har prøvet det nok gange til, at jeg ved, at det kommer igen. Jeg er ret god til at arbejde med en deadline, så der kommer som regel hul igennem til kreativiteten, når der jeg for alvor skal finde noget frem.

Lydprøver
Jeg har oplevet flere gange, at når jeg sad til lydprøver inden koncerter, så spillede jeg tit riffet, mens lydmanden skruede på sine knapper. Og jeg mødte hele tiden forbavsede ansigtsudtryk, der spurgte; hvad i alverden er det for noget, du spiller?

Fremtiden?
Live shows i europa, radio promotion tour i USA og jeg glæder mig til at spille min musik live!

Vil du vide mere om Maggie Björklund? Tjek på Facebook
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *