The Great Dictators – Baby Skull Ring

Det 6 mand store Københavner-band fik stor ros for debutalbummet ‘Liars’. Nu er de aktuelle med albumteaseren ‘Baby Skull Ring’, der følger op på den succesfulde debut. Vi har snakket med forsanger Dragut Lugalzagosi om tankerne bag det hele.

Håbløs tragedie
Inspirationen kom fra Israel / Hamas-konflikten. En af årets mange håbløse tragedier. Børnehaven der ser rødt og al deres mudderkastning frem og tilbage. Det er fandeme en dum kattepine, de er havnet i, og den stopper jo aldrig. Vi mennesker har altid været komplet uduelige til at acceptere, at vi alle er forskellige i den her verden. Og selvom nogle af os gerne vil prøve at efterleve den der søde gamle, men også dybt pladderromantiske, ”all you need is love”-Beatles-ånd, så fejler vi jo gang på gang i at lytte til hinanden og respektere hinandens forskelligheder. Dét er inspirationen til ‘Baby Skull Ring’.

Ny stil
Nu er det jo kun en forkortet og helt ny ”teaser”-version af sangen, men den har da alligevel affødt et par dejlige ”JESUS CHRIST!!!”-brøl fra folk, og en positiv ”øøøøøøøh… det lyder sgu godt nok anderledes end hvad I har lavet før”-reaktion. Det er vi selvfølgelig glade for, da vi også helt bevidst vil prøve nye ting af i stedet for at lave en kopi af vores debutplade.

Skizofren sang
Det mest særlige ved sangen er vel at den er møgskizofren. At den veksler imellem en skæv og skummel stemning i vers og en opløftet, nærmest lallet, ”det skal nok gå alt sammen”-vibe i omkvæd. Og til sidst havner den så i ren ragnarok. Lidt ligesom derude i virkeligheden (griner, red.).

Fra helvedesfunk til stilhed
Som sagt består sangen af tre meget forskellige stykker: Et mol-fikseret og lusket vers med en bas, der emmer af helvedesfunk, og en synth der hellere end gerne vil kradse sig vej ind i din sjæl + et omkvæd, hvor det lette og falske håb med skyklapper på dominerer + et brovtende vredesudbrud, der slutter sangen af med et hidsigt punktum. Ego, had, dominans, egne behov osv. skal blæses igennem, og det er jo også altid disse herligheder, der overvinder alt det gode og fornuftige. Og så lidt stilhed til sidst. Stilhed er godt.

Smertefrit forløb
Teksten kom først. Tror at det var sætningen ”your curse is not my curse”, der startede det hele. Så kom melodi og akkorder. Vi fik hurtigt en fælles forståelse for sangen i øvelokalet, og fandt okay let frem til trommer, bas, keys og sav. Ret smertefrit.

Alle sætter præg på musikken
Jeg kommer som regel med færdige sange, og har tit en masse fjollede idéer til arrangementer. Men vi sætter alle sammen vores præg på musikken i studiet, og hvis der er én i flokken, der er utilfreds med noget, så trækker vi andre os tilbage og lytter. Og prøver en masse nye idéer af til vi alle er glade.

Vigtigt med ”døde” perioder
Jeg har aldrig skriveblokader. Men det er først for et par år siden, at jeg lærte, at jeg ikke skal prøve at tvinge noget som helst kreativt frem, når jeg ikke lige er i det der skide kunstneriske humør. I al den tid hvor jeg ikke føler mig synderligt inspireret, prøver jeg sgu egentlig bare at være et godt menneske og drikke mig fuld imens. Inspirationen, gnisten og åbenheden overfor at prøve nye ting af skal nok komme, når man mindst venter det. Uanset om man er havnet i en klaustrofobisk bus i indre by, eller bare generelt føler at livet er en sæk, så kommer der altid en eller anden pisse god idé ud af det blå, som man bare SKAL skrive ned eller indspille på sin iPhone.

I kreative processer er pauserne og de ”døde” perioder næsten altid de vigtigste og mest interessante. Chill.

Indspillede sav i ét take
Da vi alle havde en fed fælles forståelse for nummeret fra starten, så har der egentlig ikke været de helt store skandaler inde over. Men nu hvor saven tit er et så spøjst og utilregneligt instrument, så kom det da lidt som en overraskelse, at Jakob (ham der svinger saven) var den eneste, der fik indspillet sit i ét take. Det skulle fejres, så vi knappede en flaske Jack Daniels op, som da også blev drukket inden eftermiddagen var omme.

Fremtiden?
En tour rundt i landet i oktober, hvor vi bl.a. spiller sammen med de fantastiske gutter i Sleep Party People og Cody. Og så er vi selvfølgelig stadig i fuld gang med at gøre næste plade færdig. I starten af 2015 sørger vi også for noget et festfyrværkeri med nye singler og videoer. Vupti.

Vil du vide mere om The Great Dictators? Tjek på FacebookFølg på Twitter
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *