Nelson Can – Talk About It

I denne uge har vi snakket med de superseje piger fra Nelson Can om førstesinglen fra deres kommende debutalbum. De fortæller blandt andet om turen til morgen-TV på TV2 og om hvor fedt det er, når nummeret bare sidder i skabet lige fra starten.

 

Plads til at jamme
Med ‘Talk About It’ ville vi gerne lave et festligt nummer, og så jammede vi ud fra den tanke, og det her var resultatet. Det er vi ganske tilfredse med.

Arrangementet i ‘Talk About It’ er bygget op helt klassisk med vers, omkvæd, broer og ikke så meget andet. På vores debutalbum har vi ellers prøvet at tænke lidt ud af boksen i forhold til arrangementerne, men på det her nummer er det bare rimelig meget lige ud ad landevejen. Det skal der også være plads til.

Vi skriver langt størstedelen af vores musik ved at jamme i vores øvelokale, og så kommer både tekst, kompositioner og arrangement egentlig nogenlunde samtidig. Det samme gælder for ‘Talk About It’.

Et skub ud på dansegulvet verden rundt
Vi er specielt glade for andet vers, der starter med ”We Move Our Feet”. Det er en hyldest til de vilde dage og til nogle af de kunstnere, der har skubbet os hver især ud på dansegulvet gennem tiden. For eksempel Junior Senior, B52s og Gossip.

Generelt har folk også reageret meget positivt på nummeret, og det har genereret en masse trafik på vores SoundCloud, især fra USA, Brasilien og Storbritannien.

Fremlægger for hinanden
Arbejdsprocessen svinger rigtig meget for os. Der er sjældent to processer, der er ens. Det er primært Signe og Selina, der skriver teksterne. Nogle gange kommer Selina eller Signe med en færdig tekst, og andre gange er det en idé eller en kladde, som vi skriver færdig sammen. Forestillingen om den indelukkede sangskriver passer ikke så godt på nogen af os, vi er meget åbne for at prøve ting af og fremlægge nye idéer for hinanden.

Går op i sidste ende
Selvfølgelig opstår der blokader. Når det sker, så laver vi bare noget andet. Der er ikke nogen, der går i panik bare fordi der går nogle måneder, hvor vi ikke har skrevet et nyt nummer. Det kommer når det kommer. Pludselig kan der komme en måned, hvor vi skriver ti numre, så det plejer alligevel at gå op i sidste ende.

Twerk-video
Vi har en ny musikvideo på gaden her d. 22. oktober. I musikvideoen ville vi bare gerne have en fest og have det sjovt og give den gas! Én der om nogen er kendt for at give den gas, er Twerk Queen, så vi spurgte om hun kunne tænke sig at være med, og det kunne hun heldigvis. Vi synes Twerk Queen er mega sej, og det var super sjovt at sætte billeder sammen af hende, der danser til vores musik. Det må siges at være noget af en kontrast.

I kassen fra start
Det kan godt være ret krævende at være i studiet, og vi havde haft nogle frustrerende dage, hvor tingene ikke var gået helt som de skulle, men så nåede vi til det her nummer og så indspillede vi det i andet take, og det svingede bare. Det var en super fedt!

Spontant valg til TV2
Det var først dagen før vi skulle spille i GO’ morgen Danmark, at vi besluttede os for at det skulle være ‘Talk About It’ vi skulle spille. Vi havde oprindeligt planlagt et spille ‘Now Is Your Time To Deliver’, som er titelnummeret for vores debutalbum. Man er nødt til at følge sin mavefornemmels,e når det gælder musik og vi følte at ‘Talk About It’ var et bedre valg. Det har vi ikke fortrudt.

Ud i verden og videre
Vi håber på at kunne udgive vores debutalbum i resten af verden inden for overskuelig tid, og få mulighed for at turnere i hele verden. Vi har allerede godt hul igennem i flere lande i Europa, men det kunne være sjovt at komme til resten af verden også. Vi er så småt begyndt at skrive på næste udgivelse også, det gælder om at at holde sig i gang altid.

Vil du vide mere om Nelson Can? Tjek på FacebookLyt til musikken på Soundcloud
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *