Ham Der Hasse – Ungmand Fysik

I denne uge taler vi med Danmarks Dancehall Don, Ham Der Hasse, om ‘Ungmand Fysik’.

 

IC3
Titlen kom til dels fra et af mine tidligere numre, Offentlig Transport, afspejlet i den første linje: “Jeg kører alt for ofte med det. IC-3…“. Det er ikke et nummer med en dybere mening. Men der er et cadeau til København, min fødeby – og samtidig en god mængde respekt til Aalborg, hvor jeg bor i dag.

Skrevet på en aften
Nummeret blev til en aften i studiet, jeg havde lavet produktionen et par dage før, og brugte en aften i godt selskab med et par venner og nogle bajere. Så nummeret er skrevet på en aften. Vi lavede alle indspilningerne til ‘Den Der EP’ og Skod Kongens kommende EP på seks dage i Firehouse-studiet på Kapelvej i København. Og det fungerede rigtig godt. Det bliver noget nemmere at holde en rød tråd i sine indspilninger, når man ikke lader der gå for lang tid imellem de forskellige sessions.

Tid til at samle inspiration
Jeg er bestemt kreativ i perioder. Det tror jeg, de fleste folk, der arbejder kreativt, er. Jeg har i hvert fald brug for at bruge tid på at samle inspiration en gang imellem. Både ift. at producere og skrive tekster.

Jeg har efterhånden fundet ud af, at jeg skriver, når jeg har noget at skrive. Min erfaring er, at teksterne sjældent bliver gode hvis man presser citronen for hårdt, så at sige.

Ironi og glimt i øjet
Mine tekster betyder da noget for mig, men det vigtigste er faktisk ikke at tage mig for seriøst ift. mine tekster. Jeg kan rigtig godt lide en tekst med lidt ironisk distance til en selv, det giver mulighed for at gøre tingene med et glimt i øjet, og det giver mulighed for at give folk en griner på.

Videoen
Vi ville lave en video, som var lidt sjov og festlig. Ideen var Jonas Risvigs, og han gjorde et kanon stykke arbejde ift. at få ideen bragt til live – oftest den mest krævende del ved at få en god idé.

Ha’ det sjovt!
Jeg sørger for at have det sjovt med det, jeg laver. Selvfølgelig tager jeg da tingene seriøst, men jeg tror på, at det kan høres, når man har det sjovt! Og så må man jo gøre op med sig selv, hvorvidt man direkte vil satse på at tjene fedt eller ha’ det sjovt. Min erfaring siger mig, at det godt kan være svært at gabe over begge.

Fremtiden
Først og fremmest kommer Skod Kongens EP ‘På En Fattig Mands Måde’ snart, som er lavet i samme snuptag som min egen. Det glæder jeg mig rigtig meget til, for jeg synes faktisk, at Skod formår at nå et andet niveau med hans tekster – og så lyder pladen jo selvfølgelig godt!

Udover det har jeg i et stykke tid arbejdet på nogle funk og boogie-ting – altså 80’er-inspireret funk. Det er en helt anden, langt mere omfattende og ret langvarig process at lave. Og så er det virkelig sjovt, for jeg skal da være den første til at indrømme, at dancehall ikke er den genre, der udfordrer en mest som komponist.

Vil du vide mere om Ham Der Hasse? Tjek på FacebookStream musikken på Spotify
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *