We Are The Way For The Cosmos To Know Itself – Tiger

I denne uge har vi gravet dybt i den københavnske undergrund og giver dig den elektroniske kvartet We Are The Way For The Cosmos To Know Itself. Bandet er kendetegnet ved dybe basgange, atmosfæriske lydflader og inderlige vokaler.


Inspirationen
De fleste sange vi skriver, opstår ud af jams på vores maskiner. Først og fremmest er det lyde, som inspirerer os til at skrive en sang. Så når vi først har programmeret de rigtige lyde og skabt en atmosfære af lyd, så kan vi gå i gang med at skabe harmonier, melodi og til sidst tekst.

Det er også tilfældet med Tiger, som vi skabte de første lyde til en sen aften med en trommemaskine, en polysynthesizer og to bassynthesizere.

Senere har Julie skrevet vokal til sangen. Folk kan selv tænke sig til, hvad teksten handler om. Men den kredser om universet og det apokalyptiske ligesom resten af vores tekster.

Mange vokallag
Vi er rigtig glad for omkvædet, som består af rigtige mange lag af Julies vokal, som er pitched op og ned. Noget lyder slet ikke som vokal længere.

Popnummer med spacey lyde
Formmæssigt er Tiger helt klart en popsang. Den består af en intro, to vers, tre omkvæd og et c-stykke. Det er ikke så interessant i sig selv. Det interessante er, at Tiger er et popnummer, som indeholder mange rimelig spacey lyde, som er omhyggeligt programmeret og som nøjsomt varieres fra formstykke til formstykke.

Band-mentalitet
Arbejdsprocessen er helt klart en meget social process, hvor vi ping-ponger med hinanden og udveksler idéer. Vores projekt er drevet af en band-mentalitet, hvor vi prøver at udvikle hinandens idéer videre.

Selvfølgelig er der også arbejdsopgaver, såsom produktion og tekstforfatning, som vi hver især har forskellige evner indenfor. Men vi prøver at holde det så kollektivt som muligt.

Destruktiv proces
Vi er rimelig langsomme til at skrive musik. Jeg tror, at det har noget at gøre med, at vi gerne vil have, at hver sang har sin helt egen lyd. Vi bruger ikke bare den samme lyd til hver sang, men programmerer omhyggeligt nye lyde på vores synthesizere og samplere for at gøre en ny sang til et unikt stykke musik.

Hvis vi ikke føler at en sang bringer noget nyt med sig, så dropper vi den. Det er en meget destruktiv proces, men er også rigtig godt for folk som lytter til vores musik. Vi gider hverken gentage os selv eller andet musik.

Det første nummer
Det er faktisk vores første nummer, vi har skrevet sammen i det her projekt. Derfor er det også ret morsomt, at det er nået så langt.

Et frisk pust
Vi tænker tit over, hvad folk syntes om Tiger, fordi det har en helt anden lyd end hvad folk i dag forventer af elektronisk musik. Det har ikke en så boostet top og meget stram bund, som så meget andet har.

Men alle de bekymringer falder til jorden, når gamle technohoveder eller musiknørder roser det, vi laver for at være et frisk pust til en nærmest indforståethed om, at elektronisk musik skal være skabt på en laptop med den nyeste sample pack fra Vengeance.

Vi har fået enorm positiv respons fra vores publikum på den gode melodi og det stærke omkvæd.

Fra brancefolk har vi fået at vide, at det er frisk pust til den elektroniske musik herhjemme, idet det ikke lyder som så meget andet, der bliver produceret for tiden.

Fremtiden
Vi er meget kompromisløse. Målet er at se, hvor langt vores musik kan nå. Ikke at skabe musik som kan nå langt.

Vil du vide mere om We Are The Way For The Cosmos To Know Itself? Tjek på FacebookFølg på InstagramLyt til musikken på SoundcloudStream musikken på Spotify
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *