Esben Amdisen – Et spørgsmål om tid

Esben Amdisen spiller en rå og uspoleret pop & rock, og i denne uge fortæller han om nummeret ‘Et spørgsmål om tid’ fra sin debut-EP ‘Sange i sort’.

 

Ikke gengældt kærlighed
Jeg er ofte optaget af mennesker, der tager store beslutninger og accepterer de konsekvenser, der følger med. I dette tilfælde handler sangen om en person, der har valgt at elske og måske leve med en anden person, der ikke elsker igen. Det er som udgangspunkt ikke en kompliceret fortælling, men en enkel udlevering af en person, der inderligt tror på, at kærlighed kan flytte bjerge og at givet kærlighed i den sidste ende, vil blive givet igen. Deraf titlen “Et spørgsmål om tid” før den kærlighed, der allerede er givet vender tilbage.

Positiv respons
Jeg har fået rigtigt mange positive henvendelser. Det er også det nummer der er blevet spillet mest i radioen, men jeg har sjældent fået direkte spørgsmål til teksten, udover at mange har bemærket, at den har magt over det musikalske forløb, da verslinjerne ikke arbejder efter et reelt system.

Særlige passager
Det synes jeg er meget vanskeligt at svare på. Mener at nummeret er blevet lavet ud fra en idé om nødvendighed. Nødvendighed for historien. Derfor også de inkonsekvente verslinjer, som resten af musikken har måttet indrette sig på.

De første optagelser
I produktionen (Troels Hammer og jeg) arbejdede vi meget med vokalen, og vi lavede den om igen og igen. Det lykkedes os imidlertid ikke rigtigt at blive tilfredse med de senere optagelser, men vi var begge enige om, at den cue-vokal, jeg havde indspillet allerførst i forløbet, var klart den bedste, og det er også den, der kommer ud af højtaleren nu.

Naturlig opbygning
Det er jo i bund og grund meget enkelt. der er 2 vers, 2 omkvæd og et mellemstykke inden et afsluttende omkvæd. Formen er den, der virkede mest naturlig for variationen og fremførelsens skyld. Virker det? Virker det ikke? Jeg synes, det virker helt rigtigt.

Sangskrivning med guitar
Teksten er som oftest udgangspunktet. Som regel en sætning, et vers eller et omkvæd. Men jeg sidder altid med guitaren, når jeg skriver teksten, og det hele er som oftest nødvendigt, hvis det skal blive til en hel sang.

Processen
Jeg skriver kun sange alene. Jeg har enegængerperioder, hvor jeg næsten ikke møder nogen og så læser jeg bøger, ser film og går og skriver sange. Lider nok lidt under, at jeg er dårlig til at tænke i selskab med andre. Men – dertil skal siges; at jeg jo kun laver grundlaget for nummeret, arrangementet er lavet i samarbejde med andre musikere.

Skriveblokader
Jeg går altid med en permanent angst for ikke at kunne lave flere sange. Det er dog sjældent der går længere perioder uden, at jeg skriver numre. Det er bare ikke altid, de er lige gode. Der er to reelle kriser. Enten har jeg ikke skrevet længe, og så kommer det tilbage som en spændt elastik, eller også presser jeg sange igennem, indtil de begynder at lyde tilfredsstillende igen.

God icebreaker
Har slidt tre livebassister op. Ingen af dem nåede at lære de atypiske akkordskift i specielt første vers. Det er faktisk et godt nummer at starte en øver med nye musikere med. Det fungerer godt som en icebreaker i et øvelokale.

Lytterens fortolkning
Det er svært at sige. Har talt meget om teksten til nummeret, og har altid behov for at sige, at det er lytteren/læseren, der afgør, hvad det handler om. Jeg laver et grundlag, men fortolkningen skal jo komme fra den, der lytter.

Fremtiden
Vi er efterhånden blevet et godt sammenspillet band. Jeg vil meget gerne ud af hovedstaden, ud og opleve og kæmpe for det, der jo også er en del af drømmen; nemlig at spille for andre og nye mennesker. Så jeg fortsætter vel med at skrive sange, indspille dem og spille koncerter. Det er dét, der er sjovt.

Vil du vide mere om Esben Amdisen? Tjek på FacebookStream musikken på Spotify
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *