Rune Kjeldsen – Cloud Talk

Rune Kjeldsen har i en alder af 36 indspillet sit første soloalbum, der både er sfærisk og nærmest filmisk. Han er en af de mest benyttede guitarister herhjemme og har bl.a. spillet med alt fra Kira Skov og Savage Rose til Nikolaj Nørlund og Sort Sol.

Fuglekvidder og mad fra haven
Nummeret blev til i min families sommerhus på Sejerø, hvor jeg var taget til for at arbejde i august måned i super godt vejr; rigtig sommer Danmark med fuglekvidder og mad fra haven.

Det endte med at ligge indtil januar måned, før jeg gik i gang med at indspille det, der skulle blive pladen, og der var i mellemtiden sket en hel masse ting i mit liv. Bl.a. var mit forhold crashet, og jeg boede på min fætters sofa, fordi jeg ikke kunne holde ud at være derhjemme.

Stort, sort hul
En meget anderledes tid end der hvor musikken var blevet til, lige der hvor tæppet er blevet revet væk under en, alt ses på ny og man kæmper med ikke at falde ned i et stort sort hul. Og med en gabende tom kalender foran mig, var det den perfekte tid at dykke ned i det her projekt og prøve at arbejde mig ud af krisen. Det var også medvirkende til, at albummet blev indspillet på akustisk guitar, som egentlig ikke var planen fra starten, for jeg synes den passede godt til denne tilstand af hudløshed på kanten af afgrunden.

Lyden af Vesterbro
Min fætter boede på Abel Catrines Gade på Vesterbro, hvor der er en ret tung trafik dagen igennem og mikrofonerne opfangede byens lyde, som tydeligt høres i baggrunden på flere at numrene på pladen. Efter at have mislykket med at bortredigere støjen endte jeg med at blive glad for den og synes, at det understreger det filmiske element i musikken.

Jeg tænkte meget over, at nummeret ’Cloud Talk’ skulle stå så nøgternt som muligt og have en knugende fornemmelse af, at tiden står stille og dyrkede meget pauserne imellem fraserne. Det er jo et meget enkelt lille tema, som gentages to gange uden så mange omveje. Jeg prøvede at udvikle det undervejs og improvisere under indspilningen, men det var som om, at hver gang jeg gik væk fra det mest basale mistede det sin stoiske svævende karakter. Tonerne ville ligesom bare stå som store søjler og ånde i dybe drag, alt andet ødelagde flowet.

Videoen
Jeg synes, at det gav og giver utroligt meget mening musikalsk, og er meget glad for resultatet, men jeg var godt klar over, at det ville være svært for de fleste lyttere at have tid og ro til at blive fastholdt i denne stemning midt i hverdagens indtryksbombardement, så derfor tænkte jeg fra starten, at det ville oplagt at lave noget visuelt til nummeret, som ville gøre musikken mere spiselig og åbne universet op for folk.

Ina Lindgreen var et oplagt bud, for vi har kendt hindanden i mange år og jeg vidste, at hun og jeg har så mange fælles referencer, at hun ville komme op med noget super stærkt visuelt, der kunne løfte nummeret.

Ina fortæller: ”Der er en ensomhed, længsel og melankoli i musikken, som lagde grund til den lille fortælling om hovedpersonen, der søger ud i naturen. Han var hele tiden forladte steder, hvor der var spor efter mennesker, som ikke var der mere.”

Rune Kjeldsen – Cloud Talk from Rune Kjeldsen on Vimeo.

Fremtiden
2014 byder udover solo opvarmningskoncerterne til Steen Jørgensens DK Tour her i foråret, hvor jeg i øvrigt også spiller med på live. Derudover er der studieindspilninger med: The Savage Rose, Hanne Boel, Poul Krebs, Ned Ferm, Hush og flere soloting.

Vil du vide mere?
Tjek RuneKjeldsen.com
Køb Cloud Talk på iTunes

Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *