Inouwee – Explode

inouwee

I denne uge bringer vi et interview med Signe Marike og Kaare Hansen, der tilsammen udgør indiepop-bandet Inouwee.


God, gammeldags hjertesorg

Inspiration til det lyriske var en god gammeldags omgang hjertesorg. Om at være fanget i følelsen, og være tæt på at drukne pga. af den. Instrumentalen var der ikke som sådan nogen tanke bag, da vi ikke tænker for meget over, hvad vi laver, det kommer ligesom bare.

Positive reaktioner
Vi har fået sindssyg god feedback på nummeret. Vi har en del views på youtube, og tæt på 30 udenlandske blogs har skrevet om det 🙂 Fans virker meget glade for tracket, hvilket er dejligt, da det er en lidt anden lyd end vi plejer at lave.

Særlige elementer i tracket
Måske trommerne i omkvædet! De er lidt underligt bygget op, men vi syntes selv det fungerer perfekt til tracket! Ellers kunne guitarlyden også være særlig ting, da det på ingen måde lyder som guitar, men som en gammel støvet synth. Hele introen er guitar med vokal over, intet andet!

Nummeret brudt ned
Starter fra bunden 🙂 Trommerne er elektroniske, men har en rigtig stortromme og rigtig lilletromme på. Bassen er anonym på dette track, men ligger hele dybden uden at blive lagt mærke til. Guitaren er som sagt blevet skjult bag delays, reverbs etc. for at få en synth-agtig lyd. Klaveret lyder måske lidt harpe-agtigt, fungerer som et ur, der tikker..

Arbejdsprocessen
Teksten var lavet halvt færdig, da vi startede på tracket. Det første, der blev lavet var guitaren, som så blev til en synth-lyd, derefter dukkede trommerytmer og bas op, derefter en stor bunke rod, der til sidst blev nummeret ’Explode’. Det er ret meget den måde, vi skriver på. Kan ikke rigtigt sætte en finger på, hvad rutinen er, men den er der, og den fungerer perfekt til os to mennesker, som er meget forskellige.

Det sociale består i, at vi 2 sidder sammen måske halvdelen af tiden, når nummeret bliver lavet. I selve pudsningen eller mix perioder er det bestemt indelukkethed, der styrer! Når der bliver lavet test-mix, sidder vi selv og lytter og kommer med feedback, det er ret individuelt, men det virker for os!

Skriveblokader
Det er ikke sket endnu, og tror heller ikke, det kommer til at ske. Hvis man kan skrive musik på følelser, er der jo aldrig tomt!

Videoen
Videoen blev til lidt af nød 🙂 Vi havde en stor plan med videoen, men nåede det simpelthen ikke med film-crew, så den laver vi til næste single. Denne her blev så til den video vi aldrig havde lavet, og som man måske “skal” lave. En band-video hvor man kan se, hvad man får live… Med et twist!

Giv den tid
Jeg tror nummeret er et, man skal høre et par gange, før den rigtigt rammer. Men så rammer den også hårdt… Så giv den tid, og lyt til det på nogle gode bøffer, for vi har virkelig gjort meget i produktionen. Små ting her og der vil dukke op, hvis man nærlytter;)

Fremtiden
Flere plader, flere jobs, mere udlandet, forhåbentligt mere DK, og den uendelige jagt på det perfekte nummer!!

Vil du vide mere?
Tjek Inouwee på Facebook

Vil du vide mere om ?
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *