Big Sky Country – Far From Home

big-sky-country
Foto: Martin Schmidt Lauridsen

I denne uge taler vi med Philip Skovgaard, der er forsanger i Big Sky Country om udlængsel, om at skrive sangtekster og bandets arbejdsproces.


Flytte-hjemmefra tema

Inspirationen til nummeret er det skift, der sker efter at vennerne fra gymnasiet, og resten af vennekredsen, tager til andre byer for at studere eller slå sig ned. Jeg bor fortsat i min fødeby Esbjerg, da jeg blandt andet studerer her, men nærmest alle andre jeg kender, er draget til Århus eller København. Vores EP Broken-Down Town, hvor ’Far From Home’ også er på, havde hele det her “flytte-hjemmefra-til-en-anden-by som tema.

Hjemve
Reaktionerne har været lidt forskellige dog mest positive. Flere har sagt, at de har fået hjemve af at høre nummeret, hvilket jo egentlig er helt vildt rørende.

Nummeret brudt ned
Jeg synes, de forskellige dele i nummeret komplimenterer hinanden rigtig godt. Det ene leder ligesom op til det næste og bygger hinanden godt op og ned. Skiftet mellem vers og broen er min favorit, da vi alle spiller sådan en dejlig åben E-akkord, som virkelig får lov til at gynge. Det bliver bygget og pumpet rigtig godt op til omkvædet, som skråler derudaf.

Produktion før tekst
Teksten kom til sidst, sådan var det for alle numrene på pladen. Jeg arbejdede med lyrikken til numrene i to år efter indspilningerne. Det blev lidt sejt til sidst at arbejde så intenst med numrene, men vi kom godt i mål. Det har været ret lærerigt, og jeg går aldrig i studiet mere uden at have en så godt som færdig tekst med. Det var ret typisk for mig førhen at improvisere en ny lyrik hver gang vi spillede live, da jeg simpelthen ikke kunne huske den midlertidige demo-tekst.

Arbejdsprocessen
Jeg skriver mange sange af gangen, hvor den ene sang tit løber over i den næste og så senere bliver adskilt. Men det er meget forskelligt, da det også kan være små brudstykker, som jeg optager, og finder frem mange år senere. Det bliver tit jam for åben mikrofon og en masse gennemlytning af idéer bagefter. Det er også en god test for mig selv, for hvis jeg husker på den her lille bid lyd, som jeg optog for tre år siden, så må den jo have et eller andet i sig. Det er mest arrangement-delen, som vi foretager os i fællesskab, men da vi er et meget splittet gruppe (vi bor henholdsvist i Esbjerg, Århus og København), er det som regel lettere for mig at have en klar idé omkring det fra start. Så kan vi være mere effektive, når vi er samlet.

Skriveblokader
Førhen var jeg ret angst fra nummer til nummer. Jeg troede tit, at det seneste nummer, ville være mit sidste jeg kunne skrive. Men erfaring har vist mig, at jeg simpelthen bare skal samle guitaren op og spille. Så sker det hele helt automatisk. På det punkt føler jeg mig egentlig ret privilegeret. Men der er altid nogle numre, som bliver stærkere end andre. Det er dog vigtigt for mig at have et højt bundniveau, og det kræver vedligeholdelse. Sangskrivning skal trænes ligesom alt andet.

Lige i skabet!
Hele sangen var arrangeret inden den kom med i øvelokalet, og jeg havde en ret klar idé om, hvordan det skulle lyde med hele bandet på. Jeg havde sendt en demo ud til drengene lidt forinden, så de kunne få idéerne i gang. Det var et ret magisk øjeblik i øvelokalet, da vi spillede den igennem første gang. Den var lige i skabet og lød fuldstændig som jeg havde forestillet mig. Vi har ikke ændret på den siden.

Lækker andenstemme
Sangen indeholder en ret lækker andenstemme, som Lasse synger. Vi indspillede den i sommeren 2012 i min daværende lejlighed, og jeg tror faktisk ikke, at han aner, at den er kommet med.

Fremtiden
Jeg er i gang med nye numre, men vi skal først lige have sendt The Handshake rigtig godt afsted. Det er jo vores første fuldlængde plade, så det er en ret speciel oplevelse at være færdige. Vi venter fortsat på et lidt langsomt, men meget omhyggeligt, pladetrykkeri som skal levere vinylerne. Pladen kommer ud til forhandlere i hele Danmark, så den bliver ret let at få fat i for de fleste!

Vil du vide mere?
Tjek Big Sky Country på Facebook
Læs mere på Big Sky Countrys hjemmeside
Køb Big Sky Countrys album på iTunes

Vil du vide mere om ?
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *