Bunker – Et andet liv

bunker

I denne uge er vi stolte af at kunne præsentere det upcoming musikalske kollektiv Bunker. Kom bag om nummeret og hør, hvad en tankstation i Randers har med nummeret at gøre – og hvorfor videoen består af mænd i dametøj…

 

Drømme, kaos og ubeslutsomhed
‘Et andet liv’ er skrevet i en periode, hvor jeg var træt af altid at gå og tænke på alt det, der kunne have været. Det er godt at have drømme, men i mit tilfælde har de tit forplumret mit billede af, hvad jeg gerne ville bruge min tid her på jorden på. Sådan gik mine 20ere. En ret konstant tilstand af drømme, kaos og ubeslutsomhed.

Gåsehudsfaktor
Det er en sang, vi har fået mange gode tilkendegivelser på. Folk accepterer tilsyneladende en så langsom ballade om så klichefyldt et emne som det, at ”det handler om at være, der hvor man er”. Især slutakkorderne har mange nævnt som en gåsehudsfaktor.

Gammeldansk vers
Jeg ku’ ha’ været sømatros
ha’ stukket ud til havs
og skrevet kort fra Barbados
til dem der blev tilbavs

Der er et eller andet Morten Korch’sk over andet vers. Det er ret vellykket, men også ret Morten Korch’sk. Jeg oplevede en spøjs tilfredsstillelse, da det lykkedes mig at rime på sømatros med den der gammeldansk-agtige måde at sige Barbados på, men da så næste linje kom, ”til dem der blev tilbavs”, vidste jeg ikke rigtig længere, om det var lige lovlig komisk. Men det ligger godt i munden, og så lyder den sidste linje lidt som en trommerundgang: Tji dum da bing tji bawwws!

Inspiration i banale situationer
Tekst og melodi er skrevet på en tankstation i Randers på vej hjem fra en festival i Nordjylland, hvor vi havde spillet, og hvor en kammerat havde tumlet ubeslutsomt med sit kærlighedsliv. Hans ubeslutsomhed korrelerede med nogle af de tanker, jeg selv gik med, så sangen er på en måde en opsang til os begge. Det er totalt typisk i Bunker, at sangene opstår i forbindelse med at en eller anden banal situation afspejler et højere fænomen.

Musikalsk kollektiv
Vores proces bliver oftest kollektiv i det øjeblik tekst og melodi eksisterer. Ånden i Bunker handler meget om at skabe et musikalsk kollektiv, hvor alle kan udfolde sig frit i både det sociale og i musikken. Vi spiller bedst, når vi bruger ørerne og udfylder de roller, som musikken dikterer. På den måde går det let og hurtigt, og ofte sker der det, at nye sange ryger direkte fra den første øver og med i næste livesæt.

Videoen
Videoen udspringer af en sport, hvor man klæder sig ud i dametøj og foretager sig helt almindelige ting som at spise pizza og spille 500. Sporten opstod på en fisketur med to gode venner; vi fiskede i dagtimerne, og aftenerne gik med, at vi trak i dametøj og paryk, lagde make-up, spillede kort, drak øl og hørte Creedence Clearwater Revival. Efterhånden som man glemmer tøjet og sminken, lærer man, hvordan man bevæger sig som kvinde, og det er øjenåbnende på mange planer. Det kan anbefales at prøve hjemme. Hvis man for eksempel har stil, vil man nok opdage, at man faktisk lige husker at samle benene, så man ser anstændig ud i nederdelen. Lige så stille udviklede vi på trækkene ved vores figurer og vi fik et navn hver.

Mikkel, som har filmet videoen, forstod helt grundlæggende ikke, hvad dealen med at tage dametøj på, var, så da vi mødtes første gang for at filme, gik hele aftenen med, at jeg forklarede og forklarede. Senere på aftenen stod han i kjole og udlevede sin egen ret fandenivoldske karakter, som han navngav Røskva.

Fremtiden
Vi arbejder på at udkomme med et debutalbum her i foråret, og på at Bunker inden alt for længe skal gå fra at være en god hemmelighed til at være på alle folks læber.

Vil du vide mere?
Tjek Bunker på Facebook

Vil du vide mere om ?
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *