Birthgiving Toad – Flowers

I denne uge overlader vi roret til Lasse Bækby Buch, der som Birthgiving Toad udgiver en særlig form for musik, der kan være en lille smule svær at sætte en bestemt form for genre på. Det gør det på ingen måde mindre interessant. Læs og lyt med, og du vil forstå hvorfor.

 

Kærlighed i Svendborg
Jeg tror, jeg var ret glad for The Kinks på det tidspunkt, hvor jeg skrev nummeret. Der er helt klart noget inspiration fra den retning. Den der lidt kantede, 60’er, skramlerock. Sangen er lavet omkring december 2011, hvor jeg boede i Svendborg. Jeg havde mit første og ret sene, alvorlige “crush” på en pige, der boede i nærheden på det tidspunkt. Det blev aldrig til noget og min interesse forsvandt. Men hold op, hvor jeg led, mens det stod på, kan jeg huske.

Det ældgamle trick
Blomster er jo noget, mænd gerne giver kvinder for at vise deres kærlighed. Det er et ældgammelt trick. Det var ihvertfald den slags blomster, jeg tænkte på. Blomsten er vel sådan en slags kærlighedssymbol?

Opkald fra en gammel ven
Forleden fik jeg et opkald fra min kammerat, Jonas, som jeg ikke har set længe. Han sagde, at han havde hørt sangen og at han synes, jeg havde en god “musik-humor”. Dét var ret fedt.

Sangens ombygning
Man kan måske sige, at der er tre dele. Den egentlige sang, som er del et, med både intro, vers, omkvæd, vers. Så er der del to, som er den lange solo. Til sidst er der så del tre, hvor nummeret går i udbrud med korstemmerne, som synger sammen med den sidste melodistump af soloen, som gentages.

Det er fedt, at guitar-riffet kører nærmest hele nummeret igennem, synes jeg. Så sker der en masse ting omkring det hele tiden. En anden, måske mindre iøjenfaldende ting er, at bassen skiftevis spiller sin egen bas gang og sangstemmens melodi i omkvædet.

Lidt der, lidt her
Med det her nummer blev de til samtidigt, hvor jeg skiftede rundt mellem at indspille lidt guitar, lidt bas, lidt sang, måske lidt guitar igen, beholde bassen, men slette den oprindelig guitar og så videre. Så opstod der en lille demo, jeg kunne bruge til at danne mig en idé om, hvad der virkede og ikke gjorde. Så indspillede jeg nogle gode “takes”, rigtige trommer, da jeg synes nummeret var, som det skulle være.

Kærligheds-vibe
Jeg tager den altid med mig selv. Nogle gange synger jeg en melodi med “vrøvle-ord”, lytter til sporet og skriver en tekst ud fra for eksempel, hvad den første linje lyder som. Så kan det være, at vrøvle-ordlyden i linje to må ændres. Selvom vrøvlen lyder godt, skal den tekstmæssigt have mere at gøre med linje et, der nu har fået tillagt egentlig tekst. Her skulle teksten have en “kærligheds-vibe”. Den giver ikke mening som helhed overhovedet og handler i virkeligheden ikke om noget. Så lige dele kærligheds-linjer, volapyk og tekststumper, som passer godt til sang-melodien.

Går en tur med sangen
Der kan være perioder, hvor jeg slet ikke rør et nummer eller afspiller en demo-version for, i frustration, at slukke efter 2 sekunder eller er helt ræd for at tage guitaren op, og bliver direkte deprimeret af det. Andre gange vælter det ud og jeg har det som om der bliver kanaliseret et eller andet igennem mig. Nogle gange har jeg taget den lille musik-stump, som den var gal med, ud på en gåtur. Så har jeg lyttet på den gentagende gange, nynnet for mig selv og grublet og måske til sidst fundet ud af hvad der kunne gøres for så at rende hjem igen til demoen.

Fremtiden
Vi skal ud at spille nogle koncerter. Når vi spiller, er vi fem i alt. Det er rigtig fedt og numrene tager sig ud på en lidt anderledes måde end på albummene. Ellers skriver og indspiller jeg på livet løs, så man kan også forvente sig noget på den del og der går nok ikke forfærdeligt længe, før jeg rører lidt mere på mig.

Foto: Stefan Björklund

Vil du vide mere om Birthgiving Toad? Tjek på FacebookKøb musikken
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *