This Is You – Carbon Eyes

This Is You - Carbon Eyes, fotograf: Jonas Bang

Vi har i denne uge snakket med Mads Bertelsen fra bandet This Is You om deres første single ‘Carbon Eyes’, der allerede har opnået en del opmærksomhed i ind- og udland med blandt andet airplay i Debut på P6.


Frustrationen driver inspirationen

Inspirationen skal nok hovedsagligt findes i vores hverdag her, hvor vi befinder os i lille Udkantsdanmark. Den øredøvende stilhed og de begrænsede muligheder vi har, der skriger af desperation og isolation på sådan en lidt psykotisk måde. Det er selvfølgelig nok lige i overkanten, men den der frustration over ikke lige at kunne tage i Vega eller Voxhall for at høre et fedt engelsk band, der passerer forbi.

Radiodebut
Vi har generelt fået rigtig fine ord med på vejen efter udgivelsen af ‘Carbon Eyes’. Dette har primært været via blogs, både i ind- og udland, så det har vi været rigtig glade og overraskede over. ‘Carbon Eyes’ bragte også en radiodebut på Debut på P6 Beat med sig, hvilket vi bestemt tager som en form for anerkendelse. Alle reaktioner har ikke været lige positive, bl.a. gav Gaffa den to stjerner. Men at indgå i et Gaffa-blad er jo ikke så skidt igen, så vi havde det fint med det. Der er også nogle blogs, der ikke skriver om singler, men som bad os vende tilbage, når vi havde noget mere, da de syntes det lød spændende, så der skulle gerne være grundlag for noget omtale senere hen.

Gode, gamle flygel
Af sjove elementer i nummeret må vi nævne det store, gamle flygel, der er optaget i dagligstuen på den gamle gård, hvor vi indspillede nummeret som en lidt sjov gimmick. Det er et lille stykke historie, der kom med i sangen. Vi kunne sagtens have indspillet det med pianistens store, dyre stage-piano, men flygelet, der ikke helt stemte, var alligevel en for god og charmerende historie til at lade være.

Gennemgående kontraster
Man kan sige at omkvædet meget godt beskriver sangens tema, som er desperationen, isolationen og det at være fanget i en kæde af destruktive tanker, hvor der dog er glimt af håb og optimisme, der bryder ud hist og her. Førstedelen af omkvædet, der er dyster og hvor vokalens diskante og aggressive udtryk understreger desperationen og de destruktive tanker. Anden del af omkvædet belyser en lidt anden side, og dette kommer til udtryk ved klaverets storladne og klare toner. Det er her, hvor glimt af håb og optimisme viser sig. På den måde bliver der skabt nogle kontraster, som er meget gennemgående i dette nummer.

Tekst og produktion af nummeret kom sådan lidt hånd i hånd. Vi havde faktisk en færdig sang, men så satte vi os ned en dag og vendte det hele på hovedet, hvilket resulterede i denne version af ‘Carbon Eyes’. Teksten blev også rettet lidt ind, og blev faktisk først rigtigt færdig, da vi sad i studiet.

Når vi laver musikken, stræber vi efter at holde ideerne og produktet for os selv, indtil vi føler, at vi har et stærkt nok fundament til at vise det til andre, og få deres syn på det. På den anden side har vi også haft stor succes med, at have bekendte erfarende musikere, og ved deres hjælp forme en lille ide til noget større, og i nogle tilfælde hele sange.

Bruger andres musik til at komme videre
Jeg tror, der opstår blokader i alle kunstneriske foretagender. Vi prøver som regel bare at finde tilbage til fællesnævneren, og sætter os med en kop kaffe/øl og lytter til en plade med Radiohead, Mew, Foals, Mogwai, Interpol – you name it – og diskuterer, hvilke ting der holder på de forskellige numre.

Udbryderko i Thisted
Vi indspillede singlen ude på en gård i Thisted-omegnen, hvor et band ved navn Artificial Brothers har et studie. Vi ankom på første indspilningsdag, kiggede os rundt, og her fik vi øje på en ko, der gik frit rundt i området foran huset. Vi undrede os rigtig meget over, hvordan koen var kommet ud af stalden, for der var ikke lige umiddelbart nogle døre åbne eller nogle huller i hegnet. Efter at have stået og betragtet dyret i et stykke tid og haft det ganske morsomt over det, bevægede dyret sig hen mod et ret lille staldvindue, der stod åbent, hoppede op på et lille træbord, og videre ind gennem vinduet, til stor forundring for os. Det var en meget specielt og sjov start på et par rigtig gode dage med indspilning og virkelig god coaching fra Artificial-drengene, som vi i øvrigt er meget tæt beslægtede med.

Thy Music Collective
Vi er et ud af en del spændende bands, der har eller har sin oprindelse i Thy. Eksempelvis er der Mont Oliver, Artificial Brothers og Quick Quick Obey. Alle os bands har skabt et kollektiv ved navn Thy Music Collective, som skal samle alle disse bands og nyde godt af hinandens erfaringer og succes, og på den måde hjælpe hinanden på bedst mulig vis. Dette samarbejde vil byde på en masse spændende ting, det tør vi godt at garantere, så det er bestemt værd at holde øje med, hvad der sker oppe på disse kanter.

Fremtiden for This Is You
Vi gang med at skrive musik, der til sidst skal resultere i en EP. Udgivelsen af EP’en skal gerne resultere i en tour på et tidspunkt, men det er stadig lidt svært at sætte et specifikt tidspunkt på det.

Vil du vide mere?
Tjek This Is You på Facebook
Køb ‘Carbon Eyes’ på iTunes Store
Lyt til ‘Carbon Eyes’ på Soundcloud

Vil du vide mere om ?
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *