Darwin Day – All Night

Darwin Day

I denne uge har vi snakket med Daniel Michael Victor, der under navnet Darwin Day, skriver ørehængende musik. Læs med og find ud af hvordan han tog sin DJ-kammerat i brug, da han skulle finde ud af om ‘All Night’ var noget publikum overhovedet gad danse til.


Ørehængende inspiration

Inspirationen til sangen kommer fra mit eget liv og en situation, jeg gik igennem på det tidspunkt. Det var en situation med en masse udfordringer i en svær periode i mit liv. Sangen handler om ikke at bekymre sig om alle de ting, der er ude af ens hænder og påvirkning. Tro på det gode i verdenen, i mennesker og ikke mindst sig selv! Man skal leve i nuet, nyde, elske, fejre, feste, tage for sig af, hvad livet har at byde på.

Lyden er meget inspireret af Prince, Michael Jackson, Marvin Gaye, Maxwell, hele Motown-lyden er en stor inspirationskilde for mig. Den ørehængende hit-potentielle lyd, der kommer derfra. Det er simpelt, velproduceret og alle kan forstå og li’ det. Det er den lyd jeg har prøvet at fange med ‘All Night’.

Lev i nuet
‘All Night’ er en reference til den tilstand, hvor man glemmer alt det negative og lade sig rive med hele natten, giver slip og sige ja til det, der kommer. Man skal leve, som det var den sidste dag på jorden og glemme alt andet end at være glad, positiv og lykkelig i øjeblikket. Det ville i min optik være et meget nemmere liv, en bedre jord, mere behagelig eksistens for os alle, hvis man levede mere efter den overbevisning og filosofi. Nyd det, der er godt, fokuser på hvad du vil have mere af, tiltrække i dit liv, og prøv at bekymre dig mindre, specielt om ting, der ikke står i ens magt.

Mænd over 40 år er også vilde med det
Reaktionen på nummeret har været fantastisk. Stort set alle, der har hørt den, med få undtagelser, er meget positive, begejstrede og meget imponerede over lyden og hit-potentialet i sangen. De synger typisk med på omkvædet efter et omkvæd eller to – “Uh uh uh uh, we´re gonna party all night long” – og resten af sangen. Det er virkelig dejligt med sådan en modtagelse.

Nummeret har også fået en virkelig flot modtagelse på YouTube og mange fantastiske kommentarer, der varmer og løfter mig.

Jeg skulle optræde til et privat arrangement, hvor der næsten kun var mænd, hvilket gjorde mig nervøs, da jeg aldrig har aldrig prøvet det før, men det endte med de sang med og var helt oppe at køre. Det var så dejligt at mærke, at selv mænd over de 40 år kunne lide min musik. Det var specielt dejligt fordi det oftest er pigerne, der reagerer positivt på min musik, og den er da også skrevet mest til pigerne.

Guilty pleasure
Nummeret starter lige på og slipper ikke energien på noget tidspunkt, der er faktisk ikke i original forstand en intro, men snarere et stykke, der inspirerer til stemning og bevægelse. Verset er nedtonet, der hvor historien bliver fortalt, og der er meget tekst at forholde sig til.

Omkvædet er let og simpelt, så man hurtigt og nemt kan synge med og huske det. Efter broen, b-stykket der er meget nedtonet, kommer omkvædet igen, men denne gang med mere intensitet og nye ad libs-fraseringer, som man meget hurtigt genkender. Dette er med til at bygge sangen op til den intensiverede slutning der er intentionen med nummeret. Den bygger op hele vejen gennem sangen, og er ment som en positiv (guilty pleasure) forbudt fornøjelse man måske ikke helt vil stå inde for man kan lide – pumpet fuld af god energi og glæde.

Giv slip
Slutningen af først vers hvor jeg synger “Wanna feel the rythm inside, DJ won’t you start me up tonight”, er en vigtigt frase, da den symboliserer hele budskabet, hele essensen af sangen. Giv slip, følg dine følelser, ikke dine tanker.

I outroen bliver der skreget/sunget “When you’ve had enough I’ll give you more”. Denne sætning indkredser den stemning, der er i sangen. Sammen i natten, nuet, ekstasen, er der kærlighed, lighed, venskab.

Lyd først, så ord hen af vejen
I mit arbejde med musikken producerer jeg altid instrumentalen først. Det kommer typisk efter en idé, jeg har på keyboard eller guitar, og så arbejder jeg videre derfra, typisk med trommer først, bas, strygere, percussion.

Teksten er en ikke proces jeg nyder særlig meget, og er oftest bare improvisation over en vokalmelodi, jeg synes passer til tracket. Så begynder jeg at finde følelsen, energien, essensen i sangen og så kommer der rettelser i forhold til hvad den indledende impro-skitse var.

Jeg skriver alle mine tekster selv, men ville gerne arbejde med andre om det. Ville faktisk foretrække ikke at skulle bekymre mig om tekstuniverset så meget og et samarbejde ville jeg rigtigt gerne indgå, men har ikke fundet nogen, jeg har lyst til at arbejde sammen med endnu. Jeg sidder selv med det og får oftest ideer meget hurtigt og finpudser dem så i løbet af de næste par dage.

Søger råd hos familien og DJ’en
Jeg har oplevet en del gange hvor min motivation svigter mig. Hvis jeg ikke kan skrive noget intelligent, morsomt, eller lignende, skriver jeg hvad end der kommer ud, bare en masse ord i rækkefølge, der giver en sætning, der giver mening eller ej. Mange af mine tekster har jeg ingen idé om hvad betyder. Det kan også være en kvalitet i sig selv, synes jeg, fordi jeg kan godt lide at teksterne er til fortolkning og betydningen af dem kan ændre sig efter ens syn, indstilling og humør.

Tit når jeg komponerer, og skal bestemme mig for hvilke sange, jeg skal gå videre med, spørger jeg familie og tætte venner til råds. Det er en svær og utaknemmelig opgave for venner og familie, og det er typisk nogle meget subjektive meninger og vurderinger, man får ud af det. Engang havde jeg bestemt mig for at prøve noget nyt.

Da jeg var færdig med nummeret fik jeg en ven, der er DJ, til at spille den, mens jeg var der, på en natklub, indimellem et Michael Jackson- og et Justin Timberlake-nummer for at se hvordan publikums reaktion var på sangen. Der var ingen andre end mig og DJ’en der vidste, det var min sang, og derved intet pres for at please eller sige positive ting, danse videre og sådan noget. Heldigvis var der en overraskende positiv god respons på sangen, dansegulvet pulserede videre, folk var glade og det gjorde mig mere sikker på, at der var et hit. Folk kunne forstå at more sig til noget, jeg havde skabt, hvilket var en virkelig stor oplevelse for mig.

Jeg er i øjeblikket i studiet, og i gang med at finpudse min debut-EP. Der er mange sange i vente og jeg arbejder med finpudsningen dagligt.

Vil du vide mere?
Find Darwin Day på Facebook

Vil du vide mere om ?
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *