Quick Quick Obey – Figures

Quick Quick Obey
I denne uge går vi bag om Quick Quick Obeys anden single ‘Figures’ fra det nye album ‘Bulb Days’.


En mere moden pop-lyd

Inspirationen til nummeret her har vi fundet i os selv og vores interne leg. Det er et kernenummer for os – en form for bandhymne, der handler om vores venskab og vores naive fantasiunivers. Det er et ret gammelt nummer, der har en dejlig enkelhed og en ro, som er ret atypisk for vores sangskrivning, og især var det på det tidspunkt, vi skrev den. I de første par år af vores levetid som band, eksperimenterede vi i alle retninger, men det her nummer var med til at rette sangskrivningen mod en mere moden, pop-lyd som vi har prøvet at forfølge på vores debutalbum. Det startede på Nikolajs guitar som et par rigtig stærke, langsomme post-rockede melodistumper, der gav os et univers at skabe resten af nummeret omkring. Sjovt nok er den allerførste guitaridé ikke kommet med på selve nummeret, men i stedet endt i et efterspil til nummeret på albummet.

Nummeret brudt ned
Musikken kom først. Teksten derefter. Det er meget typisk for os.

Temastykket eller introen er en klassisk, instrumental band-kollaboration med et catchy og dog lidt skævt melodi-hook. Da vi efter nogen tid endelig fandt det helt rigtige groove imellem bas og trommer, var det utroligt ligetil at finde det lette krymmel i form af guitar og keys. Omkvædet får i kraft af vokalen et håbefuldt løft i form af den ikoniske melodi, som vi skabte nummeret ud fra. Midt i nummeret ville vi gerne hive mere intensitet ind til at løfte sidste omkvæd, uden at nummeret skulle særligt langt væk fra det stærke univers. vi følte, det havde. Der bliver justeret lidt på alle fronter, så det får en mere aggressiv og stram feeling.

Ungdommelig naivitet
Vi havde en ret klar grafisk idé ud fra nogle tegninger af små ”tændstikmænd”, som Nikolaj havde lavet. De små figurer kom til at forestille os som tegneseriekarakterer i Quick Quick Obey-universet. Teksten handler om disse figurer og deres naive, ungdommelige forhold til hinanden, og ”Figures” var et naturligt valg som titel, da det også har en ikonisk enkelhed, der passer godt til nummerets lyd.

Sommerpop
En del folk har karakteriseret det som ”sommerpop”. Det er ret sjovt, da det i lang tid havde arbejdstitlen ”Frost” og var langt tungere og mørkere, end det er i dag. Det beskriver meget godt vores musikalske udvikling, at et vinternummer endte som et sommernummer.

Kor fra lokal friskole
Børnekoret er blevet et særligt kendetegn, som sangen virkelig kaldte på. Som noget af det allersidste, vi optog, slog Esben et smut forbi den lokale friskole med en håndholdt optager, og vi er endt med at være sindssygt glade for dén detalje.

Fælles projekt
Vi er meget fælles om sangskrivningen og også meget åbne for input. Vi har relativt åbne døre i øvelokalet, og vi er gode til at tage imod ideer fra de forskellige gæster og venner. Der er ikke nogen fast formel for sangskrivningen. Eksempelvis er vores første single, ”Sunn”, skabt ved, at vi lidt tilfældigt endte med at bytte instrumenter, mens et andet nummer på pladen startede som et nummer lavet på en iPhone i en indspilningsapp. Kernen er oftest fælles jam ud fra små ideer, men for os er det selve det at producere, der betager os – selve metoden prøver vi altid at udfordre. De sidste 10 procent er altid de sværeste for os. Det kan tage to dage at skrive en sang, men 2 år før den er helt færdig.

Legende tilgang
Skriveblokade er resultatet af for meget forventning frem for at lade det, man har produceret tale for sig selv. Vi er ikke bange for at skrive noget, som er dårligt. Vi går så legende til værks, at alt kan bruges. Går vi i stå et sted, tager vi bare fat et af de steder, hvor vi sad fast sidst. Vi har altid haft meget materiale af forskellig kaliber, men vi har erfaret at selv de idéer, man ikke kunne lide, kan danne ramme for et optursnummer et par år senere. Vi har aldrig haft et pres på for at skrive sange, så der er konstant en boblende gryde af ideer i kog.

Om at være et band fra Thy
Det er skidefedt! Det er fedt at have lavet musik som nabo til en nationalpark i stedet for i en gyde på Nørrebro. Vi har nydt at være omgivet af ro og natur, og kun skulle forholde os til os selv. Vi tror ikke, det betyder specielt meget, hvor man kommer fra, men vi har været glade for at være en del af musiklivet i Thy. Nu er vi bosat i København, hvilket føles som en meget naturlig udvikling for os. Vi er stadig ved at vende os til at øve i en gyde på Nørrebro, men vi har fundet en hyggelig én og nyder livet i herovre.

Frikadellefars og musik
Generelt er alle optagelserne fra det her album bundet op på én stor, sjov historie om vores tid i et stort hus på landet, hvor der blev rørt frikadellefars og fyret op i brændeovnen, mens vi indspillede.

Fremtiden
Forhåbentlig en masse live-aktivitet både i og udenfor Danmark. Vi har planer om et gennemarbejdet super liveshow med masser af folk involveret, men vi kan ikke løfte sløret for alt for meget lige nu.

Vil du vide mere?
Køb albummet ‘Bulb Days’
Tjek Quick Quick Obey på Facebook
Følg Quick Quick Obey på Twitter
Lyt til Quick Quick Obey på Soundcloud

Vil du vide mere om ?
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *