The Chairman – Don’t Call Me The Chairman

The Chairman

I denne uge går vi bag om det nye musikalske projekt ‘The Chairman’ og nummeret ‘Don’t Call Me The Chairman’.

Et ungt projekt
‘Don’t Call Me The Chairman’ var faktisk det første nummer, der blev skrevet til The Chairman-projektet. Det er et nummer, som er inspireret af mange forskellige verdener og det endelige udtryk trækker tråde fra både rock, pop og hip-hop.

Reaktionen har været rigtig fin, og jeg regner også med, at det kan sætte skub i nogle ting for The Chairman, men projektet er meget ungt, så det er stadig svært at fortælle for meget. Det er lidt et abstrakt medie at arbejde i, for udgivelsen er ikke understøttet af et pladeselskab eller andet i dén kategori. Det eneste jeg kan gøre, er at håbe på at folks opfattelse af projektet er nok til at sætte lidt skub i tingene.

Et bipolært og desperat udtryk
Der er selvfølgelig en form for bipolaritet i linjen “Don’t call me The Chairman” fra et projekt navngivet The Chairman. Det er en aggressiv sang med fokus på bipolariteten i nævnte sætning, samt hele ideen i eksistensforvirring i “Nothing is ever as it seems around me and the pillars that held me were broken by me”. Det musikalske i sangen understøtter det aggressive og desperate udtryk.

Skabe lidt røre
Sangen blev originalt skrevet i mit soveværelse, i Garage Band på min gamle Macbook. Der programmerede jeg alle tingene og skrev teksten imens. Alle sangene bliver skrevet på den måde. Min ven Mathias Bang Madsen har produceret og mixet nummeret.

Helt banalt kan sangen brydes ned i tre stykker, som der deles op i repetitive og monotone sætninger. Det følte jeg kunne blive for meget i selve sangskrivningen, så der ligger en masse breaks mellem stykkerne; både for at understøtte bipolariteten, som førnævnt, men også for at skabe noget røre i den almene popform, som vi kender den.

Skal gøre lidt ondt
Alle sangene er udsprunget af perioder af ulykke i mindre eller større grad. Der er så meget mere gåpåmod, når det går godt, så motivationen for at sidde alene og arbejde med sit tankespind er markant mindre. Jeg prøver altid at piske mig selv til at skrive sange, uafhængigt af mit humør, men i sidste ende, er det ikke nok for mig at sidde med en computer og en mikrofon – jeg skal også have et par skeletter i skabet.

Gøre noget andet
Jeg tror, at det er vigtigt at tage sig til nogle andre ting, når man render ind i den famøse mur. Jeg har kunnet kanalisere min kreative energi ind i de mere pragmatiske aspekter af musikken, i de perioder hvor det har været svært at skrive.

Resten af året
Jeg håber på en udgivelse i løbet af året, men indtil videre skal navnet bare etableres. Om det så er hos de brede medier eller bare i min egen forstand.

Vil du vide mere?
Tjek The Chairman på Facebook

Vil du vide mere om ?
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Én kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *