Jimm . Lau (feat. Megan O’Neill) – Hallucinations

Jimm . Lau (feat. Megan O'Neill) - Hallucinations

I denne uge har vi taget en snak med Jimmie Laursen, der under kunstnernavnet ‘Jimm . Lau’ laver atmosfærisk og kølig elektronisk musik. Her fortæller han dig lidt om tankerne bag nummeret ‘Hallucinations’.


Klimaks uden det bliver for vildt

Når jeg skal skabe noget nyt, så sætter jeg mig oftest foran keyboardet med et tømt hoved, hvorefter jeg bygger mig selv et scenarie eller et billede i hovedet og opbygger mine numre efter den stemning, jeg føler. Med det sagt er der ingen tvivl om, at kunstnere som Trentemøller har været en enorm inspiration i processen.

Det skal ikke være nogle hemmelighed, at jeg er lidt glad for rumklang, delay, og reverse effekter, specielt den simple guitar-agtige lead, der går igennem hele nummeret.

Det var vigtigt for mig at fange en let dyster stemning, hvilket jeg selv mener, jeg har ramt ret godt i introdelen. Jeg ville gerne lave noget, der havde en form for opbygning, et klimaks, men uden, at det blev for vildt.

Med hensyn til vokalen, så er det indspillet af Megan (O’Neill, red.), en pige jeg faldt over på et acapella-site. Jeg forelskede mig i hendes vokal med det samme, og tog derfor kontakt til hende for at høre om jeg eventuelt måtte bruge nogle af hendes allerede færdige acapella-tracks til mit nummer. Efter et par dages venten modtog jeg en email med det, der er blevet lydsporet til ‘Halluciations’, hvorefter jeg så tilpassede mit allerede næsten færdige track til det toneleje hun sang i.

Modtagelsen
Jeg har modtaget en del positiv respons på netop dét her nummer, da det er første gang, jeg egentligt dropper det at følge en bestemt genre, men i stedet bare laver lyd, der behager mig selv, og som jeg selv kan fortabe mig i. At andre så deler den samme kærlighed til musikken, er jeg yderst glad for.

Koffein og ladt pistol
Når jeg skal starte på et nyt nummer, starter jeg stort set altid mine numre med et grundbeat, hvorefter jeg leger med melodi. Det vigtigste for mig i startprocessen er koffein i enorme mængder og pistolen ladt med tålmodighed.

Ligeså snart jeg når et punkt, hvor jeg tager mig selv i at skrue så højt op, imens jeg gennemlytter nummeret, at naboerne kan lytte med, og jeg falder tilbage i stolen eller rocker med ubevidst, så har jeg nået det punkt, hvor jeg ikke kan slippe det igen, og ved, at hvad end planer jeg ellers måtte have haft for den aften, må vente til en anden dag.

Jeg møder dog utrolig tit blokader, og må derfor ret ofte tage mig i nakken og gøre alt for ikke at give op, da jeg ved, at før eller siden skal jeg nok ramme en idé. Hvis bare min selvdisciplin var ligeså enorm i hverdagen som den er, når det kommer til musikproduktionen, så var min opvask taget nu.

Fremtiden
Jeg tager meget tingene som de kommer og fortsætter egentlig bare med musikken, udvikler mig, og ja, håber folk er nede med de resultater jeg kommer frem med.

Jeg har faktisk også slået pjalterne sammen med en rapper fra Roskilde (Curtis Gold). Vi arbejder for tiden på et nyt projekt med fokus på stemning og kreativ lyrik.

Vil du vide mere?
Tjek Jimm . Lau på Facebook
Lyt til Jimm . Lau på Soundcloud

Vil du vide mere om ?
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *