tais. – hialone.

tais. - hialone
Den unge aarhusianer tais., der er en del af det kreative fælleskab ‘hukaos’, laver lækker R&B, soul, hiphop og pop. Han udgav i efteråret 2013 albummet ‘first/tapes.’, hvor ugens nummer ‘hialone.’ er på.


Vi kunne have haft det så godt sammen
Jeg lavede nummeret på en efterskole, hvor jeg var for at skrive sange. Den startede med en stortromme og verset, som handler lidt om en forelskelse, der ikke blev gengivet. Jeg havde ideen, men havde ikke tid eller mulighed for andet, så jeg skyndte mig at indspille vokalen i Mac mikrofonen. Det gav en sprød lyd som jeg ikke rigtig kunne lave igen, så jeg endte med at bruge den vokal. Omkvædet kom bare til mig efter, jeg havde lavet verset og lyttede til det.

Det er lidt ”vi kunne have haft det fedt, men jeg ryger bare alene så”. Jeg var helt alene, da jeg lavede det, men så ringede Louis fra hukaos til mig lige efter, jeg havde optaget vokalen. Jeg havde ret optur på, så det var meget godt lige at dele det med nogen der. Titlen refererer både til det med, at jeg hygger mig fint uden dig, men det er også en vibe man kan ha’ som, jeg synes, er ret vild…

Fed respons
Jeg har fået rigtig god respons på nummeret, hvilket jeg er mega glad for. Det jeg blev mest glad for var, når folk var i tvivl om det var dansk. Det er ret fedt, når det er det, jeg er gået efter. Jeg synes, man skal lave noget musik, der også har potentiale til at blive spillet i andre lande end bare ens eget, hvis man vælger at synge på engelsk. Ellers giver det ikke mening for mig. Det hele skal være godt udført, og jeg er glad, når jeg kan mærke, at det virker på andre.

Jeg kan godt lide sætningen ”Girl you know I like to” i teksten. Så er vi ligesom i gang. Det er let genkendeligt ”Both weak knees” i verset sammen med stortrommen… Og det høje støn midt i det hele… Jeg tror, jeg tænkte, at det ville lyde underligt i falset, så jeg kom til at råbe det lidt i stedet for. Og det synes jeg faktisk lyder ret vildt.

’hialone.’ brudt ned
Introen er helt rolig og afventende. Omkvædet bryder det med ”Girl you know I like to”. Det kører i tre forskellige dele med tre forskellige variationer fra gang til gang. Det giver en lille smule dynamik, der gør, at det kan køre så langt tid. Tror der er et trompetloop på, som passer med det. Det giver også noget variation.

Falsetten giver verset en ret god stemning, og den bliver så løftet op i midten af verset af stortrommen, som kommer på igen. Sangtempoet går også lidt op, inden broen tager det ned og laver lidt ”stilhed før storm” med dybere stemmeføring igen. Klokken, der kommer lige inden omkvædet, er jeg ret vild med. Det er vist noget, der ligger i trompetsamplet, som er fra et Nils Petter Molvær nummer. Nå, men så kører omkvædet og jeg bare lidt igen og så en outro, der slutter med lidt fræk shakerrytmik til alle pigerne…

Produktion før tekst
Produktionen kommer stort set altid først, og så skriver jeg til det. Det er en meget hiphop-agtig måde at arbejde på, og det tror jeg, fungerer meget godt. Jeg har også lige produceret to nye EP’er fra crewet, hvor vi havde 5 dage til at lave det. Så jeg var nødt til at starte på én ide og holde det kørende, mens jeg lavede det andet, så der kunne blive skrevet over det imens. Det er en ret fed og udfordrende måde at arbejde på, synes jeg.

Om at skrive tekster
Det kommer meget an på, hvor man er, og hvem man er sammen med, men som regel vil jeg gerne sidde alene med mine vers. Så kan det være, man laver ideer sammen til hooks osv. Men generelt er det helt klart noget, jeg mest holder for mig selv, indtil det er indspillet…

Tekstblokader
De opstår, når jeg ikke er inspireret til at skrive. Så producerer jeg i stedet for. Og omvendt tror jeg. Så finder jeg noget nyt at skrive om bagefter. Det er svært, men jeg tror, det er vigtigt at have flere bolde i luften, når der sker sådan noget, så man ikke fanger sig selv i det.

Videoen
Det er Rasmus Rørbæk og jeg, der har skrevet og instrueret den. Det var en ide om, at jeg var en pige, der lavede den her sang. Der var mange ændringer undervejs, men jeg endte med at blive glad for resultatet, og jeg synes, vi har holdt æstetikken og historien ret godt.

Fremtiden
Jeg kommer med en dobbelt EP her i 2014, som udkommer på en lidt speciel måde. Kan ikke sige for meget endnu, men det bliver ikke på internettet. Så har jeg en masse produktioner på Karl William og Louis ting, som også kommer i år. Derudover har jeg også en stor kombineret musik/video ting i planerne.

Vil du vide mere?
Tjek tais. på Facebook
Tjek det kreative fællesskab hukaos på Facebook

Vil du vide mere om ?
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *