4 Guys From The Future – Skin On Fire

4 Guys From The Future - Skin On Fire

Så har vi 4 Guys From The Future tilbage på siden og i hvilken anledning. Læn dig tilbage, slå lyttelapperne ud, ta’ læsebrillerne på og lad forsanger Bjarke Porsmose fortælle dig om nummerets tilblivelse.


Den forvirrende kærlighed
Nummeret er en kærlighedssang med reference til min barndom i 1980’erne. Den udviklede sig langsomt i denne retning på grund af teksten, tror jeg. Da teksten efterhånden blev færdig, stod det mere og mere klart, at den handlede om
en ungdommelig følelse, jeg havde da jeg var lille. Teksten taler dog ud fra i dag, men refererer til og omhandler følelser om begær, romantik, hengivenhed og tillid. Den har en undertone af følelsen af at være underkuet af det enormt følelsesmæssige, forvirrende begreb kærlighed er. Som voksen kan jeg se, at det tyngede mig meget som yngre og teksten refererer, dobbeltsidet, både til denne tyngende længsel og den befrielse, jeg oplever fra den i dag.

Selve titlen refererer til det at lære at finde følelsesmæssig ro og samtidig kunne give sig hen til andre end en selv. Jeg forstår ikke begrebet kærlighed, men har fået det erstattet med tillid. Tillid er for mig kærlighed.

Godt med airplay
Vi har fået meget flotte reaktioner. Jeg er for eksempel blevet stoppet på en bar, af en der ville fortælle mig, at den sang virkelig, virkelig var god. Det er jo mega dejligt. Den klarer sig også rigtig godt i radioen, hvilket er rigtig dejligt.

En ny begyndelse
Sangen trækker på referencer til kunstnere som The Smiths, The Cure og David Bowie. Mange reagerer på, at musikken minder dem om 1980’erne og disse referencer, der vækker en genkendelsens glæde, men også en følelse af ny begyndelse, har jeg fået fortalt. Vi forsøger sandelig ikke lave en “kopisang”, men musik kan jo bestå af en stor kombination af mange udtryk og idéer, fra tidligere musik. Nummeret er på den måde måske anakronistisk i sin måde at henvise til andre sange og udtryk på. Passagen i sangen hvor andet omkvæd skifter over i solostykket er jeg glad for, når D7-akkorden kommer og skifter scene til solo og udtrykket ændres igen.

Finde plads i sangen
Vi har brugt lang tid på at mixe sangen, vendt og drejet arrangementet, indtil det faldt på plads. ‘Skin On Fire’ er den sang på albummet der har taget længst tid at få til at hænge sammen, som den gør på pladen. Den er sat sammen af en række forskellige idéer der i begyndelsen ikke lige syntes naturlige at kombinere – de virker dog alle til at have fundet deres plads i sangen.

Vi har haft Jeppe Brix til at spille sangens Rolling Stones-lignende rockguitar (og guitarsoloen) og Gustaf Ljunggren til at spille saxofonerne i 3.vers.

At lade det vokse stykke for stykke
Processen på ‘Skin On Fire’ har været lidt spøjs. I starten havde jeg kun en del forskellige idébidder til sangen; verset og uhh-korstemmen. Under første studiesession fik vi omkvædet på og solostykket blev udviklet (hvilket jo er Bstyk-melodien fra ‘Signpost’, også på albummet!). Derefter var det et spørgsmål om at få bygget sangen op, så den vokser stykke for stykke, vers for vers, og det var noget vi måtte gøre hen ad vejen, så det tog lidt tid før vi fik den helt på plads.

Sangene til albummet (‘Adagio’, red.) er blevet til over meget lang tid, fra skitseform udviklet ovre koncerter, igen I studiet udviklet i post-produktionen. Jeg har forsøgt at udvikle en bestemt harmonistruktur som benyttes I stort set alle sangene. Nogle bestemte akkordskift, der sammen med en bestemt melodi giver en bestemt stemning, et bestemt udtryk. Det har jeg langsomt udviklet frem og sådan noget synes jeg er meget spændende og jeg synes det er lykkes, det er jeg glad for.

Måske er bægeret tømt nu?
En skriveblokade kan du kun have hvis du har et urealistisk forhold, et “tvungent” forhold til processen. Men som sagt tidligere om sangens process, så var ‘Skin On Fire’ det sværeste nummer at sætte sammen. Der var mange ideer, der skulle bringes sammen og som skulle fungere naturligt sammen, derfor tog det lidt længere tid. Vi ville helst ikke have, at det kunne høres – nummeret skulle virke så naturligt og ‘anthem’ rock-agtigt som muligt. Vi trækker jo på store inspirationskilder her; når denne sang er skrevet, kan vi måske komme væk fra at skrive mere af denne type rock. Måske er bægeret tømt nu…

Et ord fra Andrew R. Blackman
Videoen er lavet af den meget meget dygtige Andrew R. Blackman. Andrew er en filmskaber tilknyttet NWD (Northward Digital). Vi mødtes over en kop kaffe i efteråret 2013 og Andrew præsenterede et storyboard til nummeret, meget lig det den endelige video indeholder. Meget professionelt. Dog, eftersom vi måtte lave en low-budget video (alt blev skudt på én weekend) og klippet i aftentimer på en-to uger (med hjælp fra Andrews professionelle gratisarbejdende venner), måtte historien tilpasses de skud, der var mulige at få i kassen denne weekend. Andrew udviklede videoen omkring sin egen tolkning (og egne erfaringer) med kærlighedsforhold og de spørgsmål om identitet, der blander sig med sådanne følelser.

Andrew har selv skrevet om sine tanker med videoen: ”We mask our vulnerability to mold how we are perceived. Clothes, friends we have or have not, attitudes, opinions & avatars, are masks that distance us from the world. What if we could take our masks off, how would we feel? A documentary following a man and his self inflicted distance from a mundane world”.

Fremtiden
‘Adagio’ udkom i oktober sidste år og anmeldelserne har virkelig været overvældende. At ‘Nothing To Say’, førstesinglen, lå otto uger på Det Elektriske Barometers førsteplads kom helt, men meget glædeligt, bag på os. Det er vi sindssygt stolte af. Vi har spillet en håndfuld koncerter siden udgivelsen og der har været godt med publikum og interesse, og det håber vi, der bliver ved med at være. Plus, at endnu flere tager os til sig. 2014 byder på mange flere koncerter, videoer og rejseri. Det glæder vi os til.

Vil du vide mere?
Besøg 4 Guys From The Future hos Tambourhinocerus
Se videoen til ‘Skin On Fire’
Tjek 4 Guys From The Future på Facebook
Køb ‘Adagio’ hos Tambourhinocerus

Sørg for at læse de andre indlæg med Bjarke fra 4 Guys From The Future her på Bag Nummeret:
4 Guys From The Future – You Don’t Know What You’re Doing
4 Guys From The Future – Nothing To Say

Vil du vide mere om ?
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *