Melodio – Le Feu

Melodio - Le Feu

I denne uge fortæller drengene i Melodio om nummeret “Le Feu”, der er skabt med udgangspunkt i naturens elementer og en fortolkning af ildens mystik og energi.


Tilblivelsen af nummeret
Grundstenen i nummeret Le Feu, blev til da vi for nogle år siden lavede musik til et teaterstykke. Vi havde ikke skrevet ny Melodio-musik i en længere periode og opgaven fra teatret inspirerede os, og fik os ind i en god skriveproces sammen.

Vi skulle beskrive de fire elementer: “vand, ild, jord og luft”. ”Le Feu” var vores fortolkning af ild-elementet. Vi tillagde ”ild” udtryk som mystik, lunefuldhed, varme, forfør, vildfarelse og eksplosiv energi. Et års tid efter teatermusik-produktionen, befandt vi os på Langeland under indspilningerne af vores album ”United in Sound” og her tog vi ”Le Feu” op igen og gjorde den til et “rigtigt” nummer.

Vi har gennem tiden fået mange forskellige reaktioner på “Le Feu”. De fleste bliver overrasket over de mange forskellige faser, man går igennem. Nogle har oplevet nummeret som et musikalsk eventyr og en rejse gennem et landskab. Det er vi selvfølgelig glade for.

Den musikalske rejse
Det diskante mellemstykke før outroen er bevaret fra den første version af nummeret, så det stykke har noget helt særligt med sig. Det lange outro-stykke er meget specielt for os – det er et dejligt trip at lande i efter den musikalske rejse.

I første del af sangen er det teksten, der fortæller historien. (Læs teksten til sangen her)

Det diskante mellemstykke før outroen er et billede af ilden, som varsler et kaotisk virvar af uforløste spændinger. I kontrast dertil fastholder vokalen et centrum med teksten “it’s right here“.

Der sker en større og større ophobning af spændinger, og endelige sker der en forløsning i outroen, hvor vi vender tilbage til os selv igen.

Det er et billede af at komme ud på den anden side, i en ny og mere harmonisk tilstand.

Brudstykker af teksten som ”Right here, right here, and I like to know you” blev skrevet allerede i udarbejdelsen af den første version af “Le Feu”. Teksten til versene blev skrevet sideløbende med at vi begyndte at forvandle ”Le Feu” til en egentlig sang på vores album.

Sammen fra grunden
Hovedparten af numrene på albummet ”United in Sound” har vi skrevet sammen fra grunden, da vi har erfaret, at der kommer en ny dimension ind i musikken, når vi arbejder sammen. Men der er også dele af produktionen som tekstskrivning og mixning, hvor vi har arbejdet hver for sig.

Når vi arbejder sammen i Melodio har vi en god ”ping pong” igang, og derigennem opstår en unik forbindelse imellem os. Det er her vi har vores rum, og det er her, vi skaber musik. Vi har aldrig været særlige sociale i den kreative proces. Vi har arbejdet bedst på tomandshånd og i isolation fra omverdenen.

Under de sidste indspilninger til ”United in Sound” åbnede vi os dog og inviterede, med stor succes, tre andre musikere ind for at medvirke på enkelte sange, og de bidrog med helt nye kvaliteter og farver til musikken.

Musikken er levende
“Le Feu” har været vidt omkring både i studiet og live. Nummeret har igennem tilblivelsesprocessen udfordret os med sin kaotiske natur, og har ofte stået stærkest i sit udtryk på tidspunkter, hvor vi selv har haft indre spændinger og kaos i kroppen.

Live har “Le Feu” været rigtig vildt og intenst, og hver gang vi har spillet den, har den taget en ny form. Det har med “Le Feu”, som med de andre sange, været dejligt at mærke at musikken er levende imellem os, og imellem os og vores publikum.

Nummeret ligger som nummer ni på vores album (number nine), og det kan anbefales at høre “Le Feu” forenet med de andre 11 sange på albummet ”United in Sound”.

Vil du vide mere?
Tjek Melodio på Facebook
Køb “United In Sound” på iTunes
Besøg Melodios hjemmeside

Vil du vide mere om ?
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Én kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *