Koldfront – Kongerne Af Skolegården

koldfront
Sangeren Marco og rapperne Pede B. og Stik Op udgør gruppen Koldfront. Gruppen har de seneste tre år d. 1. januar udsendt en gratis EP med tung, dyster og melankolsk hiphop. I januar 2014 blev tredje og sidste EP udgivet.


Ideen bag ‘Kongerne Af Skolegården’

StikOp: Nummeret handler jo kort fortalt om de næsten ikonagtige typer, man selv så som ledere eller “konger” i skolegårdene, der efterfølgende aldrig voksede ud af den rolle og forfaldt i takt med tiden. Ideen kommer af vores oplevelser med den type mennesker hver især. Jeg skrev for en del år siden et vers ud fra en lignende ide, der dog aldrig rigtig blev til noget. Da jeg præsenterede den ide for Pede, var han helt med på tankegangen.

Pede: Hvor Jakobs (StikOp, red.) vers er meget centreret omkring én enkelt person, blev mit lidt mere en beskrivelse af den slags mennesker generelt. De typer, man virkelig synes var hårde, da man var lille, endte som regel i fængsel. Jeg var som lille lidt for glad for at opsøge den slags elementer, så jeg har haft en del af den slags inde på livet. Så det gav god mening at skrive noget ud fra Jakobs ide.

Marco: Jeg synes, det var ret svært at finde på et omkvæd til nummeret. Da teksten er så storytelling-agtigt kan det ikke opsummeres via omkvædet og derigennem kom ideen med spørgsmål i omkvædet i stedet for en konstatering.

Ungdommens (over)mod
StikOp: Egentlig ville jeg bare fortælle en god historie, der gjorde kæmpe indtryk på mig som ung knægt. Samtidig udstiller det jo lidt, hvordan man dyrker nogle primitive ting som ung.

Pede: Jeg er helt med på Jakobs tankegang her. Da jeg var lille og fik tæv i skolegården, bad jeg min mor om hjælp, fordi hun kendte den ældre drengs forældre perifert. Hun fortalte mig, at det nok bare ville gøre det værre, hvilken jeg (efter at have surmulet lidt) tolkede som, at det var bedst selv at kunne gøre noget ved den slags, hvilket jo ikke er en videre holdbar måde at håndtere tingene.

Forkert titel…
Pede: Marco og jeg fik beatet af Adam Sampler og præsenterede det for Jakob i studiet. Han kom på ideen, som vi så skrev vers ud fra. Marco fandt på hooket til sidst og han indspillede det faktisk et andet sted uden at have hørt vores vers. Det hele blev sat sammen af Adam, der også har mixet nummeret.

Marco: Faktisk hed det aldrig “Kongerne Af Skolegården”. Arbejdstitlen var “KONGEN Af Skolegården”, hvilket Pelle præsenterede forkert på P6 i forbindelse med hans sidste program. Jeg hader titlen, da den ligger for meget op af de der “Kongerne af Rømø” programmer.

Pede: Det var muligvis mig, der skrev det forkerte navn til Pelle. Det skulle jo gå lidt hurtigt.

Arbejdet med EP’erne
Marco: Vi starter selvfølgelig fra den 2. januar haha. Nej, vi har altid gode intentioner fra starten af, men får virkelig travlt til sidst. Vi har alle sammen travlt med andre projekter, så det er svært at finde tiden til at mødes før vi er ved at være tætte på deadline. Der har hver gang været en intens periode til sidst, hvor vi skal have styr på alle de løse ender.

Et fælles projekt
Pede: For mig har Koldfront været en legeplads, hvor vi kunne lave tung, deprimeret hiphop uden at tænke på liveshows eller uptempo-bullshit.

Marco: For mig har det været sejt at se projektet komme til verden. Det var min ide at gå sammen, og jeg har lagt en masse tanker i, hvordan vores fælles udtryk skulle være. Jeg er småstolt over det her, selvom vi ikke har råbt højt og haft store armbevægelser med projektet.

StikOp: For mig har det betydet rigtig meget, at vi har kunnet skabe en bestemt lyd og et særligt univers med Koldfront, fordi vi har udgivet tre EP´er og haft god tid til at lytte til resultatet undervejs.

Et minde fra Koldfronts start
Marco: I perioden op til at vi udgav den første EP, indspillede vi et nummer om at holde morgenfest. Der gik ikke meget mere end en halv time, før vi kasserede det igen. Der var vi nok ikke helt skarpe på konceptet endnu, men det nummer gjorde det bestemt klart for os.

Fremtiden
Pede: Den 25. april holder jeg mit livs største koncert på et ikke annonceret sted i København. Vi har sat alle sejl for at få det vildeste show op at stå, og jeg glæder mig meget. Dér skal vi for første gang også opføre noget KoldFront live. Det er næste skridt, før vi lægger projektet helt på is.

Vil du vide mere?
Følg Koldfront på Facebook
Download Koldfronts EP’er gratis på vinterforevigt.dk

Vil du vide mere om ?
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *