Mendoza – Love Druggie

mendoza

Mendoza er det nyeste skud på stammen i rækken af stærke, danske artister. Det er råt og med masser af attitude. Hendes borgerlige navn er Sandra – og her fortæller hun om sin første single ‘Love Druggie’.

Opslugt af kærlighed
’Love Druggie’ handler om at have et forhold til nogen, hvor der er stærke følelser indblandet, men hvor den anden prioriterer helt andre ting højere end dem/det, de i virkeligheden elsker. Så sangen handler også om omsorgssvigt, og om at blive opslugt af mennesker, man er fascineret af, men som ikke nødvendigvis er gode for én. Man kan blive så opslugt af en kærlighed og fascination til nogle specifikke mennesker i sit liv, at man helt kan glemme sig selv. Forglemmelsen er tit den nemme løsning.

Fed respons
Der har været virkelig god respons. Jeg er overrasket over, hvor bredt den rammer. Det havde jeg ikke regnet med. Det er en fed følelse, når folk man selv synes er dygtige og fede, giver en ris og ros – det har være fedt at høre folks opfattelse af nummeret.

Teksten kom først
Jeg havde skrevet hele melodien over to akkorder på en guitar. Jeg optog den og spillede den for min producer Niels. Han tog mig i studiet og lavede opbygningen og produktionen med mig. Vi har ikke én måde at arbejde på. Vi gør det meget forskelligt. Men den mest brugte er, at jeg skriver en sang og melodi på guitar eller klaver hjemmefra, og så laver vi produktionen sammen bagefter i studiet.

Opbygningen
Nummeret blev skrevet ud i én stor masse, som ikke gav så meget mening. Det er den første sang, jeg nogensinde har skrevet fra start til slut. Niels, der har skrevet mange sange med sit band, viste mig, hvordan man kunne lave en opbygning ud af det tekst og melodi, jeg havde – og pludselig havde vi sangen. Men undervejs har jeg ikke rigtig vidst, hvad jeg havde gang i. Jeg tror ikke, jeg har tænkt over en historie opbygning eller en tidslinje. Jeg vant til at skrive digte og skrive tekster, så det kan være, at jeg bare overførte noget, som sad automatisk i mig.

I første vers fortæller jeg, at jeg har mødt en person, hvor jeg i næste vers beskriver, at personen ikke lader til at kunne lide noget ved mig, men godt kan lide kærligheden. Omkvædet beskriver, at det er en generel ting jeg gør med forskellige mennesker og det er en type, som jeg tiltrækker, og som jeg er tiltrukket af. Det er som om, at jeg ikke kan lade være, selvom jeg synes det forkert. Men jeg vil hellere være en stolt mor end en del af en gruppe ”club kids”.

Indelukket proces
Jeg skriver kun, når jeg er alene. For det meste kommer der en ide, når jeg skal til at sove, og så skriver jeg et par sætninger ned. Og så laver jeg den evt. færdig dagen efter. Jeg kan ikke engang lave en sang, hvis mine roomates er hjemme og inde på deres værelser. Jeg skal helst være helt alene, men kan godt skrive i det andet værelse, mens Niels sidder og fifler med beatsne.

Uden filter
Jeg har heldigvis ikke været ude for skriveblokader endnu. Men jeg har da helt klart bedre dage end andre. Når man skriver uden filter, som jeg gør, så er det helt klart ens humør og følelser i nuet, der påvirker retningen.

Videoen
Haha, jeg er generelt meget dogmeagtig omkring mine ting. Især mine billeder og videoer. Med f.eks. ’Love Druggie’-videoen sad jeg i en villa i Vanløse, sammen med Niels, for at fokusere på at lave musik i en uges tid. Vi besluttede os for at rette de sidste ting i ’Love Druggie’ og gøre klar til at lægge den op på Youtube. Mens Niels lavede et mix, sad jeg og optog videoen på mit webcam. Så klippede jeg den sammen på nogle timer. Efter en masse besvær med computer crashing, lavede jeg lidt abstrakt clip art opkast ud over den, for at få den til at passe til min stemning, humør og identitet. Lidt LOL, lidt ærlighed, lidt symbolik – lidt lækkert.

Pausespil
Jeg tror vistnok, at den dag ’Love Druggie’ udkom også var den dag, jeg gennemførte Crysis 2 efter 3 dage. Det var det eneste, jeg lavede i mine pauser fra at arbejde med musik. Så det var jo to gange optur lige der!

Første nummer
’Love Druggie’ er det første nummer, jeg nogensinde har skrevet, lavet og sunget. Jeg har aldrig haft sangtræning, og har haft stor angst for at synge for folk. Men det alt sammen forsvundet nu, og jeg arbejder nu med musik på daglig basis.

Fremtiden
Den bringer masser af musik. Jeg har det som om en bautasten er løftet fra mine skuldre og en sikkerhed, der hviler i mig som aldrig før. Jeg kommer til at lave musik i alle lyde og genrer. Jeg vil bukke, dreje, skubbe og skære i musik. Jeg vil skabe og føde det. Jeg håber, at folk vil tage godt imod det og være åben overfor alle siderne af mig, der kommer ud i hver sang. Det her er det mest personlige og grænseoverskridende, jeg nogensinde har gjort – og jeg har endda haft nøgenbilleder på nettet.

Vil du vide mere?
Tjek Mendoza på Facebook
Følg Mendoza på Twitter
Se billeder fra Mendoza på Instagram
Køb ‘Love Druggie’ på iTunes

Vil du vide mere om ?
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Én kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *