Broke feat. Mø – Let The Youth Go Mad

Foto: Jonas Bang

Simon Littauer og Mads Bergland står bag musikprojektet Broke, der på nummeret ‘Let The Youth Go Mad’ har MØ med som vokalist.


Over stregen-tekster

Vi har lavet flere sager med Mø tilbage i tiden, og ville gerne lave et nummer med hende til vores Lifestyle Mixtape. Vi kunne rigtigt godt lide hendes tidligere tracks, fra Myspace-tiden, som var meget over stregen og perverse. Så det lå rimeligt meget i kortene, at teksten skulle være kontroversiel.

Udskejelser
Vi var alle tre i en periode, hvor vi følte os meget unge, og synes ikke der skete nok, så vi kunne godt lide at skeje ud og være vilde. Sangen handler dybest set om, at man ikke skal holde sig selv tilbage – specielt ikke når man er ung. Og så har den et meget aggressivt udtryk, der nok er kommet af en energi, vi måske alle havde fået opbygget af netop ikke at føle os nok frie.

Inspirationer
Vores lyd kommer i det hele taget meget af sig selv. Når vi er sammen og laver musik, vil det bare gerne lyde på den måde som det gør. Det er nok underbevidst. Og meget forskelligt fra nummer til nummer. I ‘Let The Youth Go Mad’ har vi bl.a. været inspireret af afrikansk folkemusik, og måden de gentager vers og sætninger på. Rytmisk har vi været inspireret af moombathon, der havde et lille frembrud på det tidspunkt, og også hardstyle-trance har været med til at give inspiration til beatet.

Guitar/synth i starten af sangen – du du du du du dududududu du du du du du – kom ud fra en ide om alarmerne, der går 1. maj, hvert år, og i tilfælde af Danmark skulle blive bombet.

Alt i alt er det en masse blandet, som endte med at blive til det endelige nummer. Jeg kan huske, vi havde tømmermænd, da vi startede med at lave nummeret oprindeligt. Kan ikke huske, hvad vi havde lavet dagen før, men det er også snart to år siden, tror jeg.

Spillet sangen live én gang
På trods af at det er vores mest populære nummer, har vi faktisk kun spillet nummeret live én gang rigtigt – på Roskilde Festival 2013, hvor Mø var med. Hun havde sindssygt travlt, da hun også skulle spille med Angel Haze og Eloq, plus hendes egen koncert, der endte med at være den mest besøgte koncert på Pavillion Junior nogensinde! Noget i retningen af 12.000 – 14.000 mennesker!

Mads og jeg havde været på en mindre tour dagene forinden, bl.a. spillet på Fusion Festival nord for Berlin og tre andre shows i Tyskland, de fire dage op til Roskilde. Så vi var sygt smadrede, da vi skulle spille. Det endte alligevel med at blive en stor fest.

”Fuck yeah, let the youth go mad”
Omkvædet “Fuck yeah, let the youth go mad” er på mange måder nummerets omdrejningspunkt. Vi har arbejdet med alle aspekter i nummeret, og prøvet at få det hele til at hænge sammen og lyde godt. Det er svært at sige, hvad nummeret vil definere. Ud over at slippe en masse energi.

Reaktioner
De fleste der har hørt nummeret, har rigtigt godt kunne lide det, men nu er der efterhånden så mange, der har hørt det, at jeg ikke har styr på, hvad folk synes mere. Det er nok som det skal være. Jeg (Simon Littauer) viste min far musikvideoen, og han kunne overhovedet ikke lide den, så det var ikke nogen succes.

Generelt er min opfattelse, at folk elsker det, og har måske kun oplevet en eller to, der ikke kunne lide vores musik nogensinde, så alt i alt en god respons, vil jeg sige. Nogen gange bliver folk skuffede, når vi ikke spiller det live, men Karen MØ er jo overalt i verden, og har taget vores trommeslager med sig. Så må folk huske at gå til hendes koncerter også, hvis de også gerne vil have hendes vibe med sig i livet.

Fremtiden
Vi er på vej til LA, for at indspille ny plade, så der går nok noget tid før vi kommer til at spille nummeret igen – og Mø har også travlt for tiden, men mon ikke det dukker op en dag til en af vores koncerter.

Vil du vide mere?
Tjek Broke på Facebook
Køb ‘Let The Youth Go Mad’ på iTunes
Følg Broke på TwitterBesøg Brokes hjemmeside

Foto: Jonas Bang

Vil du vide mere om ?
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *