Point Blank – Generation Terror

PR-foto

Det syv mand store jazzede hiphop-band Point Blank sendte i oktober måned debutalbummet ‘Ears to the Concrete’ på gaden – vi har snakket med dem om nummeret ‘Generation Terror’ derfra.


Teknologisk udvikling
’Generation Terror’ er et udtryk, som kommer af de ting vores generation er skabt af og oplever i det 21 århundrede. Det skal ikke forstås som noget politisk, men et udtryk for den nye teknologiske udvikling, og de informationer vi bliver stillet overfor. 11. september er et perfekt eksempel, da det var en kæmpe katastrofe, som blev vist live på alle vores fjernsyn. Alle har hver sin relation til en sådan begivenhed, og er blevet påvirket, uanset om man var der eller ej.

Det er vigtigt at folk forstår, hvor vi er fra og hvad der har skabt os ift. alt information vi ved om verdenen, og så sat op imod de ting vi egentlig har oplevet. I et land som Danmark, som aldrig som sådan har været udsat for terror, kan man stadig ofte føle sig angstpåvirket af hændelser i andre verdensdele, da de med medierne ofte pludseligt kommer til at føles virkelig tæt på. Det kan medføre en generel paranoid stemning, og det er bl.a. noget vores generation er opvokset med.

Ikke samfundskritisk
Jeg anser heller ikke vores musik for at være samfundskritisk, men mere observerende ift. hvad vi selv oplever. Det er super vigtigt, at vi forholder os til omverdenen, men vi gør det på en måde, hvor observationer er vigtigere end meninger.

Overgang
Selve overgangen fra vers til omkvæd er spændende i nummeret, da stemningen skifter meget brat fra noget super dystert til en mere opløftet stemning i omkvædet, hvilket giver rigtig meget til budskabet.

Skabelsen af ’Generation Terror’
Det er meget en social ting. Med det her nummer havde Thomas (bassist) lavet en skitse af, som vi byggede videre på, og lavede helt færdigt i studiet sidste år med Frederik Carstens. Når det er 7 mand, der arbejder sammen, kan det være svært at lave numre helt færdige i øvelokalet. Så det har gjort rigtig meget for det færdige produkt (debutalbummet ‘Ears to the Concrete’) at have Frederik med som 8. mand og producer.

Rollerne i et 7-mandsprojekt
Rollerne skifter lidt når man er 7 mand om et projekt. Så er der perioder, hvor der er nogen, der skaber mange ideer og perioder, hvor det skifter. Men det er sjældent, at vi er 7 mand, som laver et helt track sammen. Det gjorde vi lidt i gamle dage, men nu starter vi det tit i mindre grupper og færdiggør det samlet. Tidligere har vi egentlig ‘jammet’ os frem til de fleste ideér, men nu er det oftest sådan, så folk kommer med mere eller mindre færdige tracks, som er produceret på computer, og så forsøger vi derefter at blive enige om det, så alle kan være tilfredse med resultatet. Men det kan da være svært!

Skriveblokader
Der har været nogle perioder, hvor det er gået rigtig dårligt med at komme frem til den lyd, man gerne vil have og i det hele taget være glad for resultatet. Men det giver ikke nogen mening at rive sig i håret over det, eftersom det er meget naturligt, når man arbejder 7 mand, og der er så mange forskellige ideer og holdninger inde over. Når det opstår, er det bare vigtigt at være ærlige over for os selv, hvis der er noget der ikke fungerer og selvfølgelig undgå at ”presse” inspirationen frem. Så bliver det sgu oftest noget lort..

Vild video
Reaktionerne på ’Generation Terror’ har været god. Vi har ikke udsendt det som single, men brugt det til at skabe en vild video som skal fortælle en anden version/fortælling om generation terror.

Bag om videoen
Videoen kommer af at vi gerne ville prøve noget anderledes end de videoer, vi har lavet før. Alle de andre videoer vi har lavet, er skudt, klippet og instrueret af vores ven Rasmus Rørbæk, hvilket er ret hårdt arbejde, og kan tage fokus lidt væk fra selve ‘historien’. Så i stedet hev vi fat i en super dygtig instruktør fra Århus, Lil Wachmann, som laver nogle helt andre ting end hiphop, og som derfor opfattede sangen og stemningen på en ny og anderledes måde, end vi selv har gjort. Ideen med videoen er at skildre de unge mennesker (dele af generation terror), som prøver at takle en ensomhed og frygt. Det handlede ret meget om at fange hvert individ og ikke mindst intimiteten.

Fremtiden
Lige nu skal vi til at gøre klar til vores ”Ears to the Concrete Tour”, som starter i slut januar, og som kommer rundt i det meste af landet. Touren bliver sindssyg med et nyt show som vi skal til at øve op, og så vi glæder os til at vise folk hvor godt live-band vi egentlig er. Derudover er vi så småt i gang med ny plade, som vi eksperimenterer ret meget med for at se hvilken retning, vi gerne vil bevæge os hen imod med næste plade!

Vil du vide mere?
Tjek Point Blank på Facebook
Køb ‘Generation Terror’ på iTunes

Vil du vide mere om ?
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *