Boho Dancer + Dangers Of The Sea – Mountains

Boho Dancer

Vi har i denne uge taget en snak med Ida og Símun fra Boho Dancer, der i efteråret har været på turné rundt i landet med Dangers Of The Sea. De to bands har sammen lavet et nummer, og det ville vi gerne høre lidt mere om.


Oplagt med en joint venture

Ida: Begge bands var begge ved at arrangere en efterårs-/vinterturné, og da vi kender hinanden fra musikmiljøet og har stor respekt for det hinanden laver, og så oven i købet befinder os på samme booking selskab, virkede det oplagt at lave en ’joint venture’.

På vores første egentlige møde sammen sad vi så og snakkede om, hvad vi kunne gøre for at promovere denne tour bedst, og da kom snakken om at skrive et nummer sammen på banen, og Andreas (forsanger i Dangers Of The Sea) og jeg kiggede indforstået på hinanden, og det var herefter vi fik sat en cowrite op at stå.

Den perfekte cowrite
Ida: Da Andreas og jeg så mødtes for at skrive sangen sammen, var det i starten ligeså meget et spørgsmål om at lære hinanden at kende, både som mennesker og sangskrivere, og for at sætte tingene i gang spillede jeg en idé jeg havde gået med, hvor verset ikke helt fungerede. Vi lagde det lidt til siden igen og startede forfra.

Andreas kom op med noget vers, hvor vi ikke helt kunne få omkvædet til at fungere – så hvorfor ikke prøve at sætte de to ting sammen? Vi fandt et tempo midt i mellem de to idéer og voila. Vi var kommet op med et fundament, vi begge var enige om aldrig ville have fundet sin vej til enten Boho Dancer eller Dangers Of The Sea, hvilket jo på mange måder gjorde det til den perfekte cowrite.

Det er lidt magisk at tænke et nummers tilblivelse sådan… Afhængigt af en andens tilstedeværelse, når man er vant til at tilblivelsen sker inden i dig selv, alene med dine tanker.

Forestillingsbilleder
Ida: ’Mountains’ er et billede på forestillinger. Forestillingsbilleder du bygger op omkring dig selv og vigtigheden at have evnen til at nedbryde dem igen, selv om de er så stærke som stålsatte bjerge. De er dine vaner, din historie, dine mønstre… ja, dine forestillinger om hvordan du som person er sat sammen ligeså vel som din omverden. Vi tror på, at hvis du er i stand til at nedbryde, vil du også være i stand til at stå stærkere og friere og se nyt blomstre.

Noget nyt blomstrer frem
Ida: Reaktionerne på nummeret har været meget positive. Fans i begge lejre virker til at have fundet det yderst forfriskende. Vi har jo også måttet nedbryde vores forestillinger om, hvem vi hver især var som band og se noget nyt blomstre frem af et åbent samarbejde. Er det ikke skønt at der er sammenhæng mellem tingene? 😉

Føle sig lettere
Ida: En speciel passage i nummeret må være dér, hvor nummeret går hen i omkvædet og åbner hele nummeret op. Du kan mærke det i dig selv, i bandet, i publikum. Den linje fra første vers, der leder hen til omkvædet hvor Andreas og jeg i sammenklingende harmoni synger: ”and feel how you get lighter” er egentlig ret sigende, for i det sekund omkvædet så er i gang, føler du dig lettere.

Klokkespil og tværfløjte

Símun: Det har jo simpelthen bare været en fest hver gang, og jo mere vi har spillet den sammen og i det hele taget hængt ud sammen, jo sjovere er det blevet at spille sangen (og jo bedre er vi nok også blevet!). Jeg husker især på Loppen, at vi fik sendt rigeligt med glade smil og kække blink i hinandens retning. Det var en fest! Især fordi jeg stod sammen med bassisten Mike fra Dangers Of The Sea, som i det nummer spillede sine to yndlings-bi-instrumenter, nemlig klokkespil og tværfløjte, og var helt og aldeles ovenud lykkelig for det.

Bare lige lade som om vi var de fedeste i verden
Símun: Vi blev ret hurtigt enige om, at hvis vi skulle lave en video til sangen, skulle vi ALLE sammen være med i videoen, og Jess fra Dangers Of The Sea var skarp på lige at udnytte sit netværk i den visuelle del af branchen, og fik sat en aftale i stand på kort tid. Heldigvis havde vi alle lige en søndag, hvor ingen havde planer, så vi mødtes i vores øver og skruede HELT op for anlægget og begyndte ellers at optage. På nogle punkter var det sgu faktisk lidt akavet, da nogle af os ikke rigtig havde mødt hinanden før, så vi var nødt til bare at lade som om, at vi bare syntes hinanden var de fedeste i verden. Det synes vi jo også nu, det vidste vi bare ikke den gang!

Helt forkerte fløjtestemme

Símun: Efter vi alle havde fået indspillet de ting, som skulle indspilles, (hvilket vi havde fået gjort relativt hurtigt ved at sende filerne frem og tilbage, da vi ikke rigtig kunne finde noget tidspunkt, vi alle kunne samles) tænkte vi, at Mike lige kunne lægge en tværfløjte på C-stykket. Fordi han havde travlt, satte han en særdeles dyrbar weekend-aften af til det, så vi kunne nå at få det mixet færdigt, inden den skulle mastereres, så vi kunne få det hele færdigt inden deadline. Det hele gik virkelig stærkt!

Da han så havde fået indspillet noget, sendte han det direkte til Steffen, som skulle mixe det, og da mixet blev sendt ud, blev stemningen helt tom, og folk turde ikke rigtig svare på det, og det endte med, at der endelig var én der tog teten, og meldte ud, at det der tværfløjte, det var simpelthen bare ikke fedt nok. Stemningen blev lidt mærkelig, lige indtil Mike brød ind efter en lang arbejdsdag uden adgang til sin mail, at det altså var en helt forkert fløjtestemme, og det bare var en underlægningsstemme, som han havde lavet. Så behøvede vi jo ikke have dårlig samvittighed, og Mike sendte den rigtige (og meget federe) stemme, og nummeret kunne derfor lukkes samme dag og det hele gik op i en højere enhed.

Fremtiden
Símun: Lige nu mangler vi stadig nogle koncerter, som vi sådan set bare glæder os rigtig meget til at spille sammen. Der er ikke umiddelbart noget på tapetet ift. mere samarbejde med Dangers Of The Sea, men vi er super glade for at have fået nogle venner, som er flinke og sjove og som vi har respekt for, både som musikere og som mennesker. Vi lever jo i en tid, hvor vi må stå sammen og dyrke hinandens talenter og hjælpe så godt vi kan, især når man ikke hedder Medina og Rasmus Seebach. Så vi er ret sikre på, man nok skal kunne opleve os i samme rum på den ene eller anden måde engang ude i fremtiden.

For vores eget bands vedkommende skal vi lige have overstået vores tour, og ellers holde en julefrokost med crewet og holde lidt juleferie. Vi har brugt en masse tid sammen med vores kære manager i mødelokalet og planlagt hele 2014, og vi kan da røbe, at næste år ikke bliver helt begivenhedsløs fra vores side.

Vil du vide mere?
Besøg Boho Dancer på deres hjemmeside
Tjek Boho Dancer på Facebook
Følg Boho Dancer på Tumblr
Køb musikken på VME Shop

Vil du vide mere om ?
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *