4 Guys From The Future – Nothing To Say

4 Guys from the Future - Nothing To Say

Vi har for anden mandag i træk besøg af Bjarke Porsmose på Bag Nummeret. I dag fortæller han om nummeret ‘Nothing To Say’, der er anden single fra det kommende album, ‘Adagio’.


Hold op med at snakke

Alle sange på pladen har associationer som udgangspunkt. De handler ikke specifikt om noget, men derfor kan der godt være temaer i dem. Den her er en skizofren kærlighedssang i så fald, tror jeg, og handler om at føle sig som et individ
uforenelig med verden – hvorefter omkvædet beskriver forløsningen ved at finde sammenhænge.

Titlen refererer til den følelse mange af os sikkert har prøvet; at man godt gad at folk, der ikke ved, hvad de snakker om, gad holde op med at snakke. Teksten rummer et imperativ om ikke blive ved med at gentage de samme fejl, men i stedet forsøge at bidrage med noget nyt. Der er i hvert fald min tolkning af den.

Er det selvmord?
Jeg har mest hørt folk referere til det øjeblik før omkvædet, når bassen kommer ind som et højdepunkt i arrangementet. Ellers har sætningen “No one should close the door behind me but me” fået opmærksomhed. Er det selvmord eller bare et ønske om mere frihed? Det er et par af sangens passager, der har vækket tanker hos lytterne.

Live med Choir of Young Believers
Vi har brugt lang tid på at mixe sangen, vendt og drejet arrangementet, indtil det fald på plads.

Jannis Noia Makrigiannis fra Choir Of Young Believers spiller det tilbagevendende guitartema på sin 12-strengede elguitar. Det giver en særlig stemning, det tema, både på grund af temaet og fordi det er Jannis der spiller det, er jeg sikker på.

Nummeret har vi spillet live i et stykke tid for at prøve det af. Derudover var jeg med som “opvarmningsband” på Choir of Young Believers’ europatour i foråret 2012, og der spillede jeg det hver aften med dem som backupband. Det var virkelig flot, at de havde lyst til at invitere mig på scenen hver aften for at spille den sang med dem. Så det har selvfølgelig også påvirket sangens udvikling på en måde, selvom jeg ikke lige kan sætte en finger på hvordan.

Langsom udvikling
Sangskrivningen på ‘Adagio’ har gået langsomt. Sangene er blevet til over meget lang tid, fra skitseform udviklet over koncerter, igen i studiet udviklet i løbet af post-produktionen. Jeg har forsøgt at udvikle en bestemt harmonistruktur, som benyttes i stort set alle sangene. Nogle bestemte akkordskift, der sammen med en bestemt melodi giver en bestemt stemning, et bestemt udtryk. Det har jeg langsomt udviklet frem og sådan noget, synes jeg, er meget spændende.

Mr. Dude
En vedvarende joke på europatouren med Choir of Young Believers var, at jeg i sangens andet vers tilsyneladende sang ”Can you hear me Mr. Dude?” – teksten var ikke færdig, og jeg sang noget der mindede om denne ordlyd – kan ikke lige huske hvad nu – så det blev sangens motto om Mr. Dude… Rimelig flad tekstside det ville have været til et ellers gennemarbejdet nummer rent kompositorisk (griner, red.).

Universerne mødes
Videoen til ‘Nothing To Say’ er lavet af Lasse Smidt. Lasse er meget talentfuld og utrolig dygtig. Vi ville gerne introducere et visuelt udtryk, der var så meget fremme i skoene som muligt, og så det at lave en musikvideo hvor man – med fordel – bruger 3D-briller, er et spændende sted at ende! To forskellige ”universer” mødes – virkelighedens og det rent digitale og der foregår en slags udveksling på tværs og i løbet af videoen. Det er det samme nummer der spiller, men sangeren i videoen (der er mig) er først (og til sidst) helt til stede i en fysisk virkelighed, men i løbet af videoen, og særligt i omkvædende, er han en ren digital animation, som en ren digital og syntetisk udgave af noget fysisk. Det er interessant, synes jeg, efterhånden som vi alle har en pseudoidentitet på internettet vi ”logger på” med, når vi kommunikerer interaktivt. De to karakterer deles så om at synge en sang.

‘Adagio’ udkommer 28. oktober på Tambourhinoceros.

Læs også vores interview med 4 Guys From The Future om nummeret ‘You Don’t Know What You’re Doing‘.

Vil du vide mere?
Besøg 4 Guys From The Future på Tambourhinoceros.net
Tjek 4 Guys From The Future på Facebook

Vil du vide mere om ?
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Én kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *