The Late Great Fitzcarraldos – Jesu

Foto: Peter Prato

Flere har udråbt The Late Great Fitzcarraldos som en vaskeægte supergruppe, der består af Tobias Buch fra ‘Maborosi’, Jacob Millung fra ‘Choir Of Young Believers’ og Jacob Funch fra ‘I Got You On Tape’. Musikken er varm og leder tankerne hen på sol, strand og L.A.


Bytur i L.A.
Vi var i byen en aften i L.A., og var på et lidt mærkeligt diskotek, der lignede en oslofærge fra 80’erne. På et tidspunkt stod vi sammen med Cæcilie Trier fra Chimes and Bells, og så kom vi op med den her mærkelige melodi, vi stod og råbte. Jeg (Jacob Funch, red.) optog det på min telefon, og det var faktisk udgangspunktet til omkvædet.

Dagen efter lavede vi resten i vores hus på Hoover Street i Silverlake, hvor vi boede på det tidspunkt. Vi har selv lavet og spillet det hele, men Kasper Winding knipser på nummeret.

Overnaturlige kræfter
Jesu’ er op til fortolkning, det kan jo enten være Jesus, som man nu har lyst til at forholde sig til ham, eller slet og ret vores gamle Mexicanske ven Jesu. Men altså: Det handler da helt klart om det lidt overnaturlige og de store kræfter i og udenfor verden. De folk vi har spillet det for tripper generelt meget godt over det.


Inspirationer
Vi er inspireret af artister som The Beatles, John Lennon, Brian Eno, Bob Marley, Shuggie Otis, Dante Aghlieri, Carlos Castaneda, Bob Dylan, Georges Meliéres, Werner Herzog, WHAM!, Michael Jackson, Prince, Marvin Gaye, Fleetwood Mac.

At destillere og forfine
Vi arbejder kun med musik og tekster, når vi er samlede. Det er sådan noget kreativ ping-pong af en art. Vi kan slet ikke kontrollere det. Det handler om at være tryg ved de mennesker, man arbejder sammen med.

Vi finder ret hurtigt en skitse af en art for et nummer, og så går vi ind i en proces, hvor vi destillerer og forfiner – og gør det hele mere klart, hvis man kan kalde det sådan. Hvis vi lige går i stå med ét nummer, så begynder vi bare at arbejde på et andet.

Tsunami-panik
Da vi lige havde lavet nummeret, læste vi på nettet, at der var en tsunami på vej lige imod os. Det var den tsunami, der egentlig endte med at være mest synlig på Hawaii, men der var lige et par timers ret panikagtig stemning, hvor vi virkelig var bange for at have udløst himlens vrede…

Fremtiden
Vores andet barn bliver sat ud i verden, hvilket bliver stort for os. Så kan vi endelig begynde at koncentrere os om noget nyt – f.eks. liveformatet.

Vil du videre mere?
Tjek The Late Great Fitzcarraldos på Facebook
Køb ‘Jesu’ på iTunes Music Store

Vil du vide mere om ?
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *