Hellraiserten – Axes

Hellraiserten

I denne uge kan du komme med bag om nummeret ‘Axes’ af lofi-bandet Hellraiserten. Vi har snakket med Jacob Høegh om nummeret, der ligger på bandets album ‘We Have Such Sights to Show You’ fra 2012.


Skabelsen

Nummeret blev til i kraft af temaet. Jeg sad og viste min far hvordan man kan lave strygere i Logic og så opstod temaet. Jeg synes at det lød meget fedt, så jeg arbejdede videre på det og så opstod der en sang omkring temaet. Det er ellers sjældent, at mine sange opstår på den måde.

Sangen handler om at grave ting ned, som så kan dukke op igen. Altså, at man ligesom kan skjule ting for sig selv – ubevidst. Meget af pladen handler om ikke at kunne tage beslutninger, at være konfliktsky og vægelsindet. Det tror jeg, der er elementer af i alle sangene på pladen.

Jeg tror, at mange synes, at det er et rigtigt iørefaldende tema og bare generelt et melodisk stærkt nummer, som stadig har noget kant i produktionen. Det er klart det nummer, som folk har reageret mest på.

Vi lavet pladen (‘We Have Such Sights to Show You’, red.) i samarbejde med Troels Høegh (som blandet andet har produceret CODYs to første udgivelser og spiller med The Ondt and The Gracehoper) og han har spillet og sunget på pladen. Brian Batz (fra Sleep Party People) har spillet lidt på den og så har CODYs Casper Hegstrup spillet trommer på flere af sangene. Generelt låner vi ofte folk fra Copenhagen Collaboration.

Under indspilninger var Troels på jagt efter nogle helt specielle klokker, som han absolut bare skulle bruge på “Axes”. Han fandt ud af at de kostede omkring 50.000,-, så det blev “kun” til programmerede klokker. Vi synes det lyder ok alligevel.

Inspirationerne
Jeg har mange forskellige inspiratiosnkilder. Sangskrivningsmæssigt trækker jeg nok en del på folk som for eksempelt Sparklehorse og det tidlige Weezer. Jeg synes også Daniel Johnstons naivistiske univers er vildt inspirerende. På den produktionsmæssige side er det nok mere noget som Notwist, Naked Lunch og de fleste ting Dave Fridmann har lavet, der inspirerer os i bandet.

Arbejdsprocessen
Det er meget sådan her: Jeg skriver sangene så de er halvfærdige. Så arrangerer Jonas og jeg sammen og hver for sig og til sidst samler vi skidtet. Det er meget mere komplekst end det lyder og kan tage vildt lang tid. Vi er ikke altid enig og jeg kommer ofte til at æde nogle kameler, fordi jeg har forestillet mig et færdig nummer i den første demo. Oftest ender jeg alligevel med at synes, at det var godt, at der lige blev lagt en anden vinkel på tingene.

Jeg går til sangskrivningen på forskellige måder. Jeg tror mest af alt, at det er for at inspirere mig selv. At holde tingene lidt friske. Det bliver dog lidt langhåret altid at sætte sig ned med den akustiske. Ofte starter jeg faktisk med at programmere et beat, eller som i Axes’ tilfælde, skrive et tema.

Arbejdsblokader er aldrig noget det har ramt mig – 7-9-13 – men der er vel gode og dårlige perioder. Nogle gange synes man bare at alle akkordsammensætninger er blevet opbrugt.

Jeg synes, at selvet arbejdet med musikken, tæller mest for mig. En god anmeldelse er da megafed at få, men jeg tror den største optur indtræder i soveværelset, når man sidder og indser at man har lavet noget man selv synes er megafedt.

Musikvideoer
Vi har ikke rigtig brugt den visuelle del og det er egentlig dumt, for det er jo klart den vej tingene går. Vi har bare ikke rigtig haft tid, så der er kun lidt liveting på nettet. Hvis du kender nogen der skulle have lyst til at lave en video til os, tager vi da imod med kyshånd.

Fremtiden
Vi er i øjeblikket en London/Kbh-baseret duo, så jeg har forskellige andre folk med, når vi spiller live. Vi er så småt begyndt at arbejde på en EP, som måske kommer til efteråret.

Tjek Hellraiserten på Facebook
Lyd til Hellraiserten på Bandcamp

 

Vil du vide mere om ?
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *