Dinner – You Are Like LA

Dinner - You Are Like LA

Dinner er Anders Rhedin, der tidligere har spillet i både Moon Gringo og Choir of Young Believers, og i denne weekend er han aktuel på årets SPOT Festival. Vi har fået Anders til at fortælle historierne bag nummeret ‘You Are Like LA’.

Hjertet knust
Jeg har på et tidspunkt i mit liv opholdt mig to-tre år i Los Angeles. Det er en mærkelig by – meget anderledes fra København. Det lyder som en kliché, men byen er i én forstand en stor kulisse. Umiddelbart forekommer den grim – endeløse rækker af faldefærdige spånplade-huse (eller endeløse rækker af plastic-arkitektur; alt efter i hvilken bydel man befinder sig). Men bruger man noget tid, standser op, og går på opdagelse, sker der spændende ting bag facaden.

LA er på den måde en hemmelig by, som jeg oplever den. Og der er virkelig en parallelverden, en magisk, uvirkelig verden, der gemmer sig dér. Bag det hele. Mærkelige fester, mennesker, oplevelser. Inspirationen for nummeret er naturligvis sådan som jeg oplever byen. Inspirationen er dog også hentet fra en kvinde, der skred. Min eks-kone. Og det er Diamantsutraen og død.

Hjem til vennerne
Jeg kom hjem fra LA i sommeren 2011 – temmelig heartbroken, og med en masse sange i bagagen. Jeg kunne bare ikke få dem lavet færdig. Jeg bad min gode ven Jannis Noya Makrigiannis (forsanger i Choir of Young Believers, red.) om hjælp og foreslog ham, at han skulle producere musikken. Jeg tilbød ham fuld kreativ kontrol! Jannis bestemte sig for at involvere sin kæreste Cæcilie Trier (CTM og Chimes & Bells, red.) og Nicolai Koch (Oh No Ono, red.). Sammen besluttede de sig for sounden på pladen. Og vigtigst – for at jeg selv skulle synge. Vi gik i studiet ugen efter – ingen af de andre havde hørt mere end et par sange, men på to dage fik vi syv sange ned på bånd. Så det var en temmelig problemfri indspilning.

Not Not Fun-lyden
For mig er et særligt sted i sangen C-stykket – broen mellem omkvæd to og omkvæd tre. Jannis er på trommer, Nicolai på synther og Cæcilie på Casio-keys. Den keyboardfigur, der starter i C-stykke, af en eller anden årsag minder den mig, lige fra starten, om Arthur Russel. Der er noget meget ‘moderne kompositions disko’ over den figur. I det hele taget er jeg meget vild med keysene på det nummer. Nicolai lavede nogle fantastiske figurer i omkvædet (den saxofon-klingende bas, og de distortede flader) – teksturer, der leder mine tanker hen på den musikalske stoflighed i flere af LA-labelet Not Not Fun’s artister (for eksempel Maria Minerva). Også selvom Dinner overordnet set egentlig ikke lyder LA-agtig i dén forstand.

Tømmermænd og mexikansk mad
Jeg lavede videoen til nummeret med min gode ven, kunstneren Mike Lemmon. Vi gik med tømmermænd en tur i Elyssian Park, tæt på mit daværende hus i LA. Vi havde begge tømmermænd og improviserede os igennem varmen. Jeg havde for inden gåturen nogle idéer. Jeg ville for eksempel gerne danse med en palme. Udføre nogle ritualer, og danse. Mike har opfundet en app (El Alef, red.), som jeg bruger til det meste af Dinner’s visuelle udtryk. Den brugte vi også til videoen. Vi sluttede af med med mexicansk mad på Barragans på Sunset (som vises ved et meget kort klip i videoen). Videoen er vigtig fordi den sammenknytter mange af de elementer ved Dinner, jeg bedst kan lide; det rituelle, det magiske og det humoristiske.

http://www.youtube.com/watch?v=1MIf8r-x5CI

 

At danse sig i mål
Jeg har prøvet lidt af hvert. Jeg har været forbi Insula Music, der er en rigtig god pladebutik på Blågårdsgade i København. Ejeren dernede købte en stak Dinner-kassetter. Så spillede jeg i efteråret til et Passive/Aggressive-arangement, hvor jeg stod på scenen med kappe på, glowsticks, min tryllestav og dansede en del med mig selv på scenen. Med andre ord gør jeg lige nu hvad jeg har lyst til med Dinner, og der er endda et par folk derude, der lytter til musikken. Så Dinner er i mål. Men hvem ved hvad fremtiden bringer? Jeg er åben, men gør mig ikke særlig mange tanker omkring det. Mest af alt visualiserer jeg mig en lysende, smuk fremtid for Dinner og for universet.

Jeg har været en måned i Berlin med Dinner og hænge ud med mit tyske selskab Looking Forward og spille nogle shows. Jeg skal også tilbage til LA, få kassetten ud derovre, og spille koncerter.

Jeg har netop udgivet en EP (Girl EP, red.), som jeg også ser meget frem til at komme ud og spille numrene fra.

Vil du vide mere?
Tjek Dinner på Facebook
Køb You Are Like LA på iTunes

Vil du vide mere om ?
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *