Before the Show – There’s No Great Love

Foto: Sune Sølund

Vi har snakket med Laurids Smedegaard, forsanger i bandet ‘Before the Show’, om nummeret ‘There’s No Great Love’, fra bandets debutalbum ‘Years&Years&Years’. Læs med og bliv klogere på hvordan bandet skaber i fællesskab – og et tegn fra de højere magter.


Kontrasterne

Vi indrømmer at ‘There’s No Great Love!’ er en temmelig kontrastfyldt størrelse. Lyrikken er ret deprimerende og opgivende, mens musikken er tempofyldt og glædesfyldt. Det er ikke som sådan nogen konkret historie bag nummeret, men det henviser til følelser, som de fleste mennesker kan forholde sig til; mismodet og nedtryktheden, der opstår i kølvandet på endnu et forlist kærlighedsforhold. Og oplevelsen af, at jo ældre man er, jo længere tid tager helingsprocessen.

Nummeret handler i virkeligheden om, at den der perfekte ”two-become-one-kærlighed” ikke eksisterer i virkeligheden. Individet med det knuste hjerte er i hvert fald ikke i stand til at få øje på den.

Fra kærligheds-hymne til ZZ Top
Vi har fået en del faktisk. Folk synes videoen er sjov, fordi den er så uprætentiøs. Især når man tænker på, hvor prætentiøs og højtravende sangen jo er – især Ove Sprogøe optræden er blevet fremhævet. Sangen er også blevet kaldt en ”ulykkelig kærligheds-hymne”af Undertoner.dk efter vi fremførte den på Roskilde Festival i 2012 med Cop.Col, og Tobias fra The Eclectic Moniker synes den minder om ZZ Top.


Rent musikalsk, synes jeg især det er guitarrollerne, der definerer tonen i nummeret og giver sangen dens rullende fornemmelse. På tekstsiden, synes jeg linjen: ”Loved ones and lovers are trying to make ends meet with indifference and jealousy” indrammer sangens håbløse tema meget godt.

Vi har Gustav Rasmussen (fra Alcoholic Faith Mission m.fl.) med på horn. Det er ham, der spiller sangens tema + det løse. Ellers er det bare os fem i bandet, der selv har arrangeret og indspillet nummeret i vores studie.

Inspiration og skabelse i fællesskab
Vi taler egentlig ikke om inspirationskilder og referencer, når vi skaber musik sammen. Det handler mere om at finde en fælles feeling i den enkelte sangen som vi nu arbejder med.

Arbejdsprocessen har med denne plade været langsom. På denne plade har vi brugt enormt lang tid på at vende alle de sten som vi kunne finde i hvert enkelt nummer. Siden udgivelsen af vores første album ‘Hearts & Heads’ i foråret 2010, har jeg knoklet med sangene og lavet en del (mange!) demoer, som de andre i bandet løbende har hørt, og så efterfølgende kommet med inputs eller forslag til.

Vi bruger ret lang tid på at skrive og arrangere vores sange. Jeg vil dog ikke mene, at vi har nogle specielle teknikker. Der er ikke rigtigt noget vi læner os op af for at lette arbejdsprocessen – kun meget tid og hårdt arbejde (sagde den forpinte musikermartyr, ak og ve!)

Blokaderne
Selvfølgelig støder vi på en blokade en gang imellem, men jeg ser det ikke som en dårlig ting, lidt ligesom at kede sig. Det betyder bare, at jeg ikke er inspireret og derfor skal lade være med at forcere noget frem, der af en eller anden uforklarlig årsag ikke føles nødvendig på det givne tidspunkt

Et tegn fra højere magter
Jeg farede en del rundt i København med min bærbare, da vi optog albummet, fordi vi brugte forskellige studier rundt omkring i byen. En aften blev den dog hugget fra mig, da jeg lige kiggede væk i et splitsekund. Meget af det kæmpe arbejde, jeg havde lavet, var nu væk og jeg var helt nede i kulkælderen over det. Heldigvis havde vi backet noget af det op på vores computer i studiet, og jeg købte straks en ny computer og gik i gang igen.

Et par måneder senere skulle jeg overnatte hjemme hos vores trommeslager, da der kom håndværkere i mit hjem. Jeg kom hjem til hans lejlighed i stuen, parkerede tasken med computeren under en stol ude i hans køkken, og gik derefter videre i byen for at mødes med nogle venner (det var en lørdag..) Da jeg kom væltende tilbage kl. 05.30 søndag morgen, havde der været indbrud og der var blevet hugget en del af hans ting, men jeg var mest bekymret for, at min taske med min computer i også var væk. Det var den heldigvis ikke, men kan huske, at jeg tænkte: ”Ok, hvis den er blevet taget igen, så må det være et tegn fra højere magter om, at det musik altså bare ikke skal laves!”.

Vil du vide mere?
Tjek Before the Show på Facebook
Køb There’s No Great Love på iTunes

Foto: Sune Sølund

Vil du vide mere om ?
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *